milczacy Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 I ciąg dalszy: koła na goleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Świetnie Ci idzie! A jak tam Tomcat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Dzięki A Tomcat niedawno dostał podkład, więc też coś się z nim dzieje, a co u Ciebie na warsztacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Też Tomcat - dlatego pytam Jeszcze parę dni i wstawię warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 A tymczasem na warsztacie ... Model pootwierany w tylnej części opiera się na drzwiach cargo, musiałem jednak zeszlifować sporą warstwę, gdyż za mocno opierał się na drzwiach a za mało na kołach. Troszkę tutaj Zvezda nie dopracowała chyba, albo ja coś skopałem. Trochę dużo zdjęć ale samolot zaczyna wyglądać jak samolot - lubię ten etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Łączenie płata z kadłubem wyszło ok? Montowałeś gotowe elementy,nie odróżnia się to od reszty linii podziału? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Bardzo ładnie to wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 25 Lutego 2018 Autor Share Napisano 25 Lutego 2018 @Zloty - wyszło, jak dla mnie, akceptowalnie. Taka kolejność montażu ogromnie ułatwiła prace przy klejeniu, szlifowaniu, lakierowaniu i oklejaniu kadłuba kalkami. Gdybym miał sklejoną całość byłoby to znacznie utrudnione. Na szczęście akrylowala szpachla Vallejo jest biała i nadmiar daje się usuwać zwilżonym patyczkiem kosmetycznym więc tutaj sprawdziła się doskonale. Na pewno wprawne oko zauważy, że łączenie to można było zrobić lepiej, zdaję sobie z tego sprawę. @Zderzak - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 25 Lutego 2018 Share Napisano 25 Lutego 2018 Ładny..chyba kiedyś się skuszę na skalę 1:144 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 26 Lutego 2018 Autor Share Napisano 26 Lutego 2018 @SAW - polecam, jest kilka naprawdę przyjemnych w budowie i poprawnych w formie modeli A tymczasem wymęczyłem wczoraj jeszcze boczne drzwi Widać też (nieco słabo dodam) łączenie płata z kadłubem -> to dla Zlotego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 98% elementów już chyba slejonych. Pozostało jeszcze kilka kalek, antenki, ostatnie lakiery i koniec. Do Wrocławia się wyrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Fajowo! Kończ, dawaj galerię i mów co następne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 [...] mów co następne Do wyboru: 1) Horten Ho-229 1/48 2) Antonov An-124 1/144 3) Airbus A380 z widocznym wnętrzem 1/144 4) Airbus Beluga Na co głosujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Wiadomo na 144 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 5 Marca 2018 Share Napisano 5 Marca 2018 Beluga ! albo An-124 PS. Bardzo podoba mi się ten An-76. zawsze lubiłem ten samolot za fajna ,czupurna sylwetke. Ale trzeba go jeszcze umieć zrobic, żeby fajnie wyglądał. Tobie się to udało !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 5 Marca 2018 Autor Share Napisano 5 Marca 2018 Dzięki Panowie. Chyba faktycznie zrobię (kolejnego) Rusłana. Będzie również z czerwoną gwiazdą i skomponuję jakąś scenkę rodzajową IŁ-76 + AN-124. Coś jak to Rusłan po lewej w głębi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 6 Marca 2018 Autor Share Napisano 6 Marca 2018 Mam jeszcze drobny dylemat jaki lakier końcowy dać? Po analizie zdjęć 'mojego' egzemplarza wydaje mi się, że półmat (X-35 Tamiya) będzie w sam raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 SUPER !! Rusłanik, to kawał pasiku !!!! Juz się ciesze na ten warsztat. Marudek, ciekaw jestem co ty myślisz o takim maluchu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 6 Marca 2018 Share Napisano 6 Marca 2018 Dla mnie każdy model w 144 ma swój mikro urok. Co prawda sam za airlinery się nie zabiorę (za duże na mój kwadrat), ale dzięki małym rozmiarom modeli w 144 mogę rozszerzyć swoje mikro-horyzonty np. o pancerkę w 144. No i waśnie odlewam sobie części do wagonu lawety :P Jak już będzie co pokazać to założę relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 8 Marca 2018 Autor Share Napisano 8 Marca 2018 No dobra, ostatnia chyba fotka warsztatowa, za niedługo galeria. Dziękuję Kolegom za uwagę, to zawsze miło, gdy ktoś się interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 10 Marca 2018 Autor Share Napisano 10 Marca 2018 Zanim uda mi się zrobić porządne zdjęcia, na koniec tego warsztatu kilka zdjęć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Piekny, bardzo fajnie pomalowany i zbudowany !! Brawo !!! Swietnie wyszło szkło !! Co jest wazne przy takich szklarniach !! Jak będziesz robił zdjęcia, to zrób trochę całej sylwetki, bo to bardzo efektowny samolot ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Wspaniały model. Bardzo efektowny i znakomicie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 17 Marca 2018 Autor Share Napisano 17 Marca 2018 Zapraszam do galerii -> viewtopic.php?f=241&t=61004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi