Milke Napisano 3 Lutego 2018 Share Napisano 3 Lutego 2018 Kilka lat temu zacząłem taką dioramę ale przerwałem z braku czasu. Czas odkopać projekt. Gruzowisko, w kałuży leży niemiecki trup. Sherman osłania odwrót Aliantów. Niektórzy są ranni. za kilka dni dotrą figurki Szukam jeszcze jakiś ciekawych żywic ... może jakieś pomysły? Verlinden model jest dostępny na większą skalę w PL? Pierwsze fotki z "odnawiania" Na start założyłem podkład. Następnie uzupełniłem szpachlą ubytki i sukcesywnie dodaje kolejne elementy gruzu. Nowe roślinki, więcej "piasku". Kolejne kroki to pierwsze malowanie a następnie uzupełnienie gruzu. Sherman zaczyna tracić stary lakier i zyskuje kilka detali. Mam zamiar nie zdzierać starej farby a wykorzystać ją jako mały eksperyment dla nowej powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Podstawka ciekawie zrobiona, ciekawym co to za plany związane z czołgiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Świetna baza na podstawkę. Sam dziergałeś te kostki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rhinoceros Napisano 4 Lutego 2018 Share Napisano 4 Lutego 2018 Hej, czy to kółeczko do wczesnej "czwórki"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milke Napisano 5 Lutego 2018 Autor Share Napisano 5 Lutego 2018 nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milke Napisano 11 Lutego 2018 Autor Share Napisano 11 Lutego 2018 kilka kolejnych godzin i jest mały postęp. Nabyłem kilka dodatków. Stare radia do wrzucenia w gruz, dodatki ,które zapakuje do shermana i nowe kalki Thunderbolt. Czekam jeszcze na figurki. Kolejne kroki do malowanie czołgu i przygotowywanie podstawki pod zalanie żywica aby zimitować kałuże. /Dziś odleje radia i dodatki w silikonie aby zachować kopie do kolejnych prac / Na gruzowisko nałożyłem pierwsze warstwy grubo tartego pigmentu a kostka dostała pierwsze oleje. Teraz pójdzie troszkę Farby z aero na gruz pierwszy wash M4 dostał pierwszą warstwę podkładu, i kilka warstw podstawowych kolorów. Teraz lakier i kalki finalnie wyszło tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 14 Lutego 2018 Share Napisano 14 Lutego 2018 Wygląda bardzo ciekawie. Usunął bym tylko ślady po łączeniu form na jarzmie karabinu i na tym czymś (zdaje się klakson) obok lewego reflektora. A te żywice Black Doga to do czego wykorzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Te cegły trochę psują odbiór całości, brak na nich zaprawy i są wyjątkowo gładkie jak na gruz, przez co wyglądają bardziej jak jakieś sztabki stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Lutego 2018 Share Napisano 21 Lutego 2018 Gdzie kupiłeś te graidełka (radia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milke Napisano 21 Lutego 2018 Autor Share Napisano 21 Lutego 2018 lokalny sklep w warszawie, do którego wpadłem przypadkiem przy tak zwanej okazji. Mieli koszyk z różnościami a w nim takie o ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milke Napisano 10 Marca 2018 Autor Share Napisano 10 Marca 2018 Złapałem troszkę czasu ... Naniosłem kalki, filtry pierwsze kontrasty i podbicia detali. Kalki naniosłem na lakier bezbarwny błyszczący z pomocą płynów Micromask a następnie przeszlifowałem papierami 600 i 1000. Kolejne etapy malowania zrobiłem olejami. Jedna warstwa filtru jaki naniosłem na końcu to gotowy produkt Ammo /filtr kolor zielony/. Teraz wracam do podstawki. Jeszcze sporo pracy przy niej. Dotarły również figurki więc widzę koniec ... A i oczywiście jeszcze fura dodatków i oporządzenia do wrzucenia na bryczkę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 czy w tych dospawanych "donicach" nie było jakiegoś piachu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milke Napisano 11 Marca 2018 Autor Share Napisano 11 Marca 2018 Nie mam bladego pojęcia, jeżeli nie były podspawane od spodu to nie bo błotniki nie utrzymały by ciężaru. Poszukam, ciekawy temat. Spiton a ty masz jakieś informacje? ... aktualizacja ... jestem przekonany że nie. Nie ma wiele zdjęć ale wyraźnie widać że są to elementy "wiszące w powietrzu" a przy okazji ... Na tym materiale ok 50 sek. i na powyższym zdjęciu widac inne umiejscowienie karabinów na wieżyczce niż znajduje się to na modelu. Jak myślicie poprawiać? Jakie mocowanie ewentualnie wykonać? http://www.criticalpast.com/video/65675076627_United-States-soldiers_tank-passing_crossing-field_soldiers-aboard-tank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi