Piotr_P Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Witam. Jak pisałem w poprzedniej galerii-przy T-90, jest to ostatni model czekający hurtowo na malowanie. BMP-3 ze stajni Modelcollect. Pierwszy modelarski prezent od małżonki.Czekałem na taki prezent ok 10 lat. zawsze tylko skarpetki,perfumy itp. Tym razem opłaciło sie pomarudzić Kilkanaście razy wrzucałem go do koszyka na mojehobby,kilka razy macałem pudełko w Mirage hobby.Ale odpuszczałem. Tak więc niesamowitą radość mi sprawiła żona tym prezentem. Niestety podczas klejenia entuzjazm przechodził z kolejnym elementem.Modelcollect ma coś w sobie co sprawia ,że po podjaraniu się modelem przychodzi jakieś wewnętrzne rozczarowanie. Nawet słyszałem kilka podobnych opinii. Niby wszystko pasuje,minimum szpachlówki ale jakoś ma się ochotę rzucić go w kąt.Ale to prezent od żony więc duma i wdzięczność nie pozwoliła tym razem ustąpić. Tak więc oto i on. BMP-3 w wersji wczesnej. Pomalowany na galowo. Żadnego błota. Ot na defiladę przed Wladimirem. Delikatne oleje,przyciemnienia wokół włazów. I do tego delikatny szary pigment na koła i gąski. Malowanie Ammo of Mig Yellow Grey / Green Khaki oraz Tamiya Nato Black. Zdjęcia dobitnie ukazały konieczność zmiany anten oraz kaemów w kadłubie. Kaemy pójdą z igiel od strzykawek ale nad antenami myślę od naszego forumowego kolegi .Niedawno prezentował asortyment. Foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Fajny efekt z takim malowaniem. Ostre i łagodne przejścia. Faktycznie czyściutki. Nie myślałeś o jakiejś kalkomani? Anteny tak jak piszesz do wymiany... tu kolega pokazuje fajny patent jak chce Ci się pobawić trochę może wspólna fotka z T90? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Lutego 2018 Share Napisano 6 Lutego 2018 Model bardzo fajny, ale myślę, że w przyszłości fotki na ciemnym tle możesz odpuścić. Nie maja wartości dodanej - wręcz przeciwnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 6 Lutego 2018 Autor Share Napisano 6 Lutego 2018 Fajny efekt z takim malowaniem. Ostre i łagodne przejścia. Faktycznie czyściutki. Nie myślałeś o jakiejś kalkomani? Anteny tak jak piszesz do wymiany... tu kolega pokazuje fajny patent jak chce Ci się pobawić trochę może wspólna fotka z T90? Pozdrawiam Jakoś zdjęcia Bmp-3 ,którymi się posiłkowałem nie miał namalowanych żadnych znaków ani numerów. Tak też swój zostawiłem. Ale kto wie...... Fotka z T-90 .....da się zrobić choć już nie dziś. Może i BMP-1 się dorzuci do puli Anteny w zasadzie prawie kupione.....jest jeszcze kilka pojazdów rosyjskich do zrobienia to się sprzyda kompecik chyba 10 sztuk Model bardzo fajny, ale myślę, że w przyszłości fotki na ciemnym tle możesz odpuścić. Nie maja wartości dodanej - wręcz przeciwnie. Mnie się podobają takie fotki. Przy niektórych malowaniach więcej widać na nich. Może nie teraz ale zdarzało się. Dzięki za zwrócenie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakurzony Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Ależ mi się spodobał Może wynika to z ukrywanej w podświadomosci ciągoty do "czystych" modeli, a może po prostu ten mimo braku brudzenia wygląda naturalnie i realistycznie. No i rewelacyjnie pomalowany kamuflaż Poprawiasz anteny i mamy model eksportowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Już anteny jadą. Mam nadzieję ,że jutro dojadą to wieczorkiem byłyby gotowe do nadawania. Cieszę sie ,że sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Ciekawe to malowanie. Pozwolę się niezgodzić z Panzerem - wg mnie to właśnie w przypadku tego modelu na czarnym tle wygląda on lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Tło i efekty tego tła zależą zapewne od kolorów na modelu. Jasne lepiej wyglądają na ciemnym i odwrotnie. Przynajmniej ja mam takie wrażenie. Co do kamuflażu. Będzie jeszcze okazja do ćwiczenia tego typu malowania w kilku kolejnych modelach. Pierwszy ,kolejny rosyjski pojazd to postrach z obwodu kaliningradzkiego ;) czyli co???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 7 Lutego 2018 Share Napisano 7 Lutego 2018 Iskander? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 7 Lutego 2018 Autor Share Napisano 7 Lutego 2018 Brawo dla tego Pana!!!! PS Lufy kaemów już zmienione. Możliwe ,że paczkomat jutro będzie można odwiedzić żeby antenki odebrać Edit- 8.02.2018r. Anteny odebrane i zamocowane. Jest różnica. Polecam produkt. Bardzo elastyczne,cienkie,szare,naturalne. W stosunku do włosia kolosalna różnica .....oczywiście na plus. Wkrótce sesja typu "następnego dnia....." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 8 Lutego 2018 Autor Share Napisano 8 Lutego 2018 To skończyłem już ostatecznie. Zmienione kaemy oraz dodane nowe anteny. Taki już zostaje... I tu specjalnie dla SAW'a Gabarytowo prawie taki sam jak T-90 Z rodzeństwem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAW Napisano 8 Lutego 2018 Share Napisano 8 Lutego 2018 Uczta dla oczu!!!! DZIĘKI Lufki i antenki miodzio! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 detal znakomity, i kamuflaż znakomity. ogólnie malowanie ... dupy nie urywa, ale detal urywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Lutego 2018 Autor Share Napisano 9 Lutego 2018 Ciekawa opinia ,ciekawa. Fakt, malowanie takie zwykłe,aż nudne ale sprawiło mi sporo frajdy. Dziś jedną rzecz zrobił bym inaczej ale jest nieźle. Ja najbardziej źle się czuję bez obic i styrania modelu.... ale taki był zamysł nawet wbrew przyzwyczajeniom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Oj podoba mi się, podoba. Antenki rewelacja, aż sam zachorowałem na takie... Trzeba będzie zainwestować. Model tą czystością przy rodzeństwie się bardzo wyróżnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Lutego 2018 Autor Share Napisano 9 Lutego 2018 Dzięki ;) Co do anten. Cena taka sobie 20 zl/10 sztuk. Dużo i nie dużo zarazem. Ja zainwestowałem bo pilnie potrzebowałem gotowego produktu. Nie miałem punktu odniesienia do czegoś innego. Na pewno są baaaardzo elastyczne. Bardziej niż włosie od szczotki. Mam w aucie szczotkę do śniegu i włosie zaciekawiło mnie . Muszę zrobić porównanie. Byłoby 13 zł za za kilkaset "anten" kontra 20zł /10szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 9 Lutego 2018 Super Moderator Share Napisano 9 Lutego 2018 Który model Iskandera będziesz robił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 9 Lutego 2018 Autor Share Napisano 9 Lutego 2018 Zvezda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Lutego 2018 Share Napisano 9 Lutego 2018 Kurcze, taki detal, że ciężko uwierzyć w skalę . Kamo z przejściami ostre/płynne - wg mnie rewelacja . Odnośnie anten, to rozejrzyj się w sklepach typu Castorama - są pędzle malarskie ze sztucznego włosia - cieniutkie włoski, długości ok. 5cm - na anteny wg mnie bardzo dobre. P.S. Jak dla mnie, ciemne tło dla tego modelu jest idealne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Ładnie wyglądają na ciemnym tle. Nie mój okres historyczny ale długo i z przyjemnością oglądałem. Gratuluję prac i życzę następnych. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi