Skocz do zawartości

Fokker DR.I Eduard 1/48 malowanie niespodzianka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem,

Cóż mam powiedzieć... tak wybrałem najbardziej oklepane i sztampowe malowanie tego oklepanego i sztampowego samolotu. Co zrobię jak chcę mieć go na półcę.

Tyle zrobiłem, podorabiałem kilka detali w kokpicie i nieco pogrzebałem przy Oberrurselu.

Planowane malowanie:

MB_FokDr1_425_1.jpg

NAxoSXe.jpg

p4abbus.jpg

UIWtyUz.jpg

F4KCHxb.jpg

Napisano

Kibicuję

• 2 weeks later...
Napisano

Dzięki wielkie!

Taka nudna wyścigówa mi na razie wyszła. Nie chciałem przesadzić z modulacją tego czerwonego i chyba trochę przegiąłem w drugą stronę. Chyba tylko ja zobaczę, że nie jest psiknięty jednolitą warstwą... Spróbuję go choć przyzwoicie utytłać.

3gSjbNz.jpg

yQYFtkY.jpg

Napisano

Filip - nie ma co się w ogóle zamartwiać kwestią tej czerwieni. No przecież samolot musi mieć jakąś wstępną bazę do brudzenia i płowienia. Akurat w przypadku tego tematu czerwień i względny ogląd nowości są jak dla mnie z urzędu uzasadnione.

A zjawisko ciekawe - czujemy konieczność wstępnego wytłumaczenia "czemu na czysto"...

Napisano

Dzięki panowie! Mikołaj, no zgadzam się z Tobą, akurat tutaj chcę raczej mniej niż bardziej go zmęczyć.

Podziałałem trochę z olejami, znowu dość delikatnie, dodałem też pierwsze syfy. Najwięcej moim zdaniem dał tutaj kolor zielony polecany przez Krzyśka - jeszcze raz dzięki. Na moich zdjęciach efektów raczej nie widać, musicie wierzyć na słowo, że jest ciut lepiej ;)

MdTOXBe.jpg

yV92Mdj.jpg

NFTgo8p.jpg

umqE2eK.jpg

Napisano

Jest super! Ja bym więcej nie dawał, no oczywiście poza jakimiś zabrudzeniami od ziemi.

Napisano

Jak dla mnie tyż już starczy, nie utytłaj go za mocno ;)

Jakąż to czerwień tak próbujesz odmienić? Szkoda, że nie piszesz, jakimi farbkami malujesz ...byłaby ściągawka na wszelki wypadek

I po raz kolejny stwierdzam, że to jednak ładna maszyna była.

Napisano

Serdeczne dzięki Panowie!

Model malowałem XF7

Zapraszam do galerii:http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=64&t=60952