spiton Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 (edited) Taki czołg sobie zrobiłem z Lego ,-)) Oczywiście jest RC na pracujące podwozie i obraca mu się wieża ,-)) Edited March 4, 2018 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Posted February 15, 2018 Super Moderator Share Posted February 15, 2018 pokazałbyś mechanizm w środku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 15, 2018 Author Share Posted February 15, 2018 Nie ma w nim nic ciekawego. Co prawda zbudowałem dla niego skrzynie biegów, ale w końcu jej nie zamontowałem...Ale może zamontuje. Skrzynia biegów jest ciekawsza ,-)) Podwozie na wałkach skrętnych, które w Lego świetnie się sprawdzają ,_). Mam w planie jeszcze pantere, i KW 2. Zrobiłem tez Renault 17 ft ,-))) Ale z Klockami jest tak, że jak sie robi następny model, to poprzedni sie rozbiera ,-))) Robie filmik o tym Lego teciaku, to jak zrobię to go tu wrzucę ,-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator jawkers Posted February 15, 2018 Super Moderator Share Posted February 15, 2018 Z czystej ciekawości. To jest z czołg klocków zestawowych, czy klocki kupijesz każdy osobno, czy jak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 15, 2018 Author Share Posted February 15, 2018 Z czystej ciekawości. To jest z czołg klocków zestawowych, czy klocki kupijesz każdy osobno, czy jak? Klocki kupuje na sztuki ,-)). A wam-kolegom modelarzom się przyznam, że niektóre pomalowałem na czerwono. Po prostu niektóre klocki w kolorze czerwonym sa 5-6 razy drozsze niz te które są przecenione ,-)). No ale to góra 5 %. Cała zabawa polega na tym, żeby dobrać skale i jakoś z klocków oddać kształt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Faaajne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted February 15, 2018 Share Posted February 15, 2018 Ja Cię kręcę w obie ręce! Dobry jest! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 ...kolegom modelarzom się przyznam, że niektóre pomalowałem na czerwono. To już nie lepiej było wszystkie na zielono pomalować?! No i na dobrą sprawę ten teciak, to tak bardziej z wieżą od tygrysa jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted February 16, 2018 Author Share Posted February 16, 2018 No i na dobrą sprawę ten teciak, to tak bardziej z wieżą od tygrysa jest Model budowałem na planach, tak, ze ten żarcik o tygrysie chyba wynika z nieznajomości sylwetki tygrysa ,-) Co mnie dziwi bo to najbardziej znany obok teciaka i shermana czołg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Nie wierzę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW-2 Posted February 16, 2018 Share Posted February 16, 2018 Heh, fajny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wal Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Ładna ciekawostka pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 4, 2018 Author Share Posted March 4, 2018 Napiszcie jakiś komentarz. Co się wam w filmiku nie podoba, a co podoba,żebym wiedział na przyszłość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karambolis8 Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 1. Dlaczego in red? 2. Zniszczyłeś klocki bandyto i profanie! Fajna ciekawostka, na filmiku wygląda to wszystko bardzo łatwo Czekam na kolejne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 dzięki za świetną relację filmową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted March 5, 2018 Author Share Posted March 5, 2018 sekwencja pokazująca składanie, to rozbieranie na części puszczone od tyłu ,-)) W rzeczywistości jest duzo eksperymentów, i ślepych uliczek. Taki bajer zrobiłem ,-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts