Przemek Przybulewski Napisano 15 Lutego 2018 Share Napisano 15 Lutego 2018 Powoli wracam do rozgrzebanych modeli i tym razem padło na Kraza 6446. Długo myślałem co postawić na naczepie, bo najpierw miała być 2S19 Msta, ale trafiła do innego projektu. Póżniej myślałem o 2S6M Tunguska, później o jakimś T-64 lub T-80, później jeszcze o 2S3 Akacja ale ostatecznie stanęło na Tunguska z kilku powodów. Pozostałe model mam mniej więcej przypisane do jakiś projektów a poza tym Tunguska od Pandy jest tak fatalnym modelem, że chcę się go jak najszybciej pozbyć... finalnie jednak trafi T-84 Oplot Trumpeter`a Na razie mam zrobione tyle: ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Lutego 2018 Autor Share Napisano 18 Lutego 2018 (edytowane) Podłubałem trochę przy ciągniku i skończyłem silnik oraz zamontowałem go na ramie: Sama rama z "oprzętem" przed montażem i po: ... I porównanie z naczepą: Edytowane 5 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 19 Lutego 2018 Share Napisano 19 Lutego 2018 Oooooo! Oglądam bydlaka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Lutego 2018 Autor Share Napisano 19 Lutego 2018 Oooooo! Oglądam bydlaka!Zapraszam ;-)Właśnie się zacząłem zastanawiać gdzie to bydlę postawię. I jak to w ogóle umieścić na podstawce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Lutego 2018 Share Napisano 23 Lutego 2018 Przemek - szacun widzę że znów podkręciłeś tempo.... kolejny ambitny warsztat Na pewno będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Przemek - szacun widzę że znów podkręciłeś tempo.... kolejny ambitny warsztat Na pewno będę zaglądał Hehe, dzięki. Mam wstępny plan na malowanie i ustawienie . Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Podstawka w powijakach. Najpierw styropian, później na to papier/ręcznik papierowy z wikolem i dalej zobaczę. Sama podstawka ma 60cm szerokości. Powinno wystarczyć: Przymiarka i wstępne ustawienie: A do naczepy dociąłem trochę balsowych deseczek, które będą wstawione w kratownicę: Natomiast co do samej podstawki to mam 3 koncepcje wzorowe mniej więcej na poniższych zdjęciach (wiem że to nie taki pojazd/zestaw) czyli a'la bruk, ziemista i płyty: ... ... Zdjęcia pobrane z internetu w celach poglądowych i do dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Będzie w piaskowym kolorze? Fajny by był!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Będzie w piaskowym kolorze? Fajny by był!!!No nie wiem, myślałem o tym w kolorze bakłażana A tak na poważnie - w instrukcji są trzy malowania i żadne nie jest piaskowe, myślałem samochód w kamo a naczepę piaskową ale może odwrotnie ciągnik piasek a naczepa zielony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Bakłażan pozamiatał konkurencję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Bakłażan pozamiatał konkurencję Jestem na TAK!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_P Napisano 24 Lutego 2018 Share Napisano 24 Lutego 2018 Typowe wojskowe malowanie. Totalne zmylenie przeciwnika. Nikt nie uwierzy ,ze to wojskowy pojazd Dawaj bakłażana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Lutego 2018 Autor Share Napisano 24 Lutego 2018 Kamuflaż przez kamuflaż NIe kuście bo jeszcze się złamię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Lutego 2018 Autor Share Napisano 26 Lutego 2018 Coś tam dłubię. Np fotele (takie sobie ale kabinka będzie zamknięta) i samą kabinkę (pocieniowana-niepomalowana oprócz boczków drzwi) ... I brudzę podwozie, ostro eksperymentując, ale pojazd ma być zmęczony więc co mi tam: ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Kamuflaż przez kamuflaż NIe kuście bo jeszcze się złamię. Nie łam się tylko przełam się. Dawaj bakłażana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Nie łam się tylko przełam się. Dawaj bakłażana. Popieram!Warzywa górą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Fajny KrAZ, widzę że poza kabiną niewiele ewoluował przez 50 lat. Podwozie jest naprawdę bardzo ładne, szczególnie odpryski błota . Zanim je skończysz, przydałoby się "pordzawić" rurę za kolektorem wydechowym idącą do turbo oraz część turbosprężarki od strony wydechu. Rdzewieje przeważnie tak samo jak cały wydech. Co do koloru się nie wypowiem, ale gdybyś zrobił bakłażana zestaw na pewno mocno by się wyróżniał wśród zielono-brązowo-szarych modeli i robiłby wrażenie na oglądających . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Przemek, co to specyfiki, którymi brudziłeś ramę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 27 Lutego 2018 Autor Share Napisano 27 Lutego 2018 Nie łam się tylko przełam się. Dawaj bakłażana. Popieram!Warzywa górą!! Czuję że będę tego żałował. Dzięki Mac09 - tak zrobię. Makinen - najpierw dałem trochę rdzy AK709, później kombinowałem z pigmentami i gipsem. Odrobina gipsu i wody do tego pigmenty i strzelanie z pędzla. Po pierwszym takim brązowym, porozcierałem trochę, po kolejnym ziemistym już mniej rozcierania jak zaschnie, a po ostatnim jasnym to tylko starałem się robić nie za duże bryzgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 27 Lutego 2018 Share Napisano 27 Lutego 2018 Dzięki- tak myślałem, ze to gips z pigmentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 (edytowane) Podłubałem wczoraj trochę przy kabince: I tak to wygląda na zbliżeniu, zegary malowane z palucha bo kalkomanie za duże i nie chciały się ładnie położyć ... ... No i nadal nie wiem co z podstawką. Mam trochę starych płyt, źle odlanych, stary wzór itp, sprzedać wstyd, może tu wykorzystam: Edytowane 28 Lutego 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 Nie widać zdjęć niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 Poprawione. Teraz widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mac09 Napisano 28 Lutego 2018 Share Napisano 28 Lutego 2018 U mnie widać. Wnętrze super, jak wymalowałeś tak dokładnie zegary, chyba nie pędzlem??? Są prawie jak kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 28 Lutego 2018 Autor Share Napisano 28 Lutego 2018 U mnie widać. Wnętrze super, jak wymalowałeś tak dokładnie zegary, chyba nie pędzlem??? Są prawie jak kalki Hehe, pędzlem, pędzlem a raczej pędzelkiem 10/0 Kolinsky Red Sable. Mam go na specjalne okazje. A malowane według kalek które niestety się nie nadawały. Po pierwsze za duże i nie chciały się układać a po drugie nadruk był prawie niewidoczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi