Przemek Przybulewski Napisano 19 Marca 2018 Autor Share Napisano 19 Marca 2018 ojojojjjj się ubabrało podwozie ;) Ale faktycznie strasznie pokraczna bryła z tą szerokością wyszła... Ano taki brudasek. No niestety, panele boczne są baaardzo szerokie i mocno zaburzają sylwetke, szczególnie przy rzutach z góry lub przodu. Co to za brudzący specyfik?Pigmenty Vallejo, gips, woda, pędzel, wykałaczka. Później gdzieniegdzie dodawałem jeszcze trochę Dark Mud i Fresh Mud. A i Kursk Earth. Jednak to tak pro forma. Zwykłe pigmenty dają radę. Fajnie ubrudzony Dzięki. Starałem się zróżnicować koła i podwozie. No i przede wszystkim nie ufajdać go za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Super to wszystko wygląda czy na tym etapie to brudzenie pigmenty ,gips itd. już jakoś utrwalasz/zabezpieczasz przed odpadnięciem (czym i jak) czy dopiero później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Marca 2018 Autor Share Napisano 19 Marca 2018 Raczej nie utrwalam bo wszelkie pigment fixery ściemniają kolory. Natomiast pigmenty pod lakierem „znikają”. Ubrudzić musiałem bo inaczej nic bym nie zrobił z kołami bo osłony bardzo ograniczają dostęp. Oczywiście można by próbować brudzić na koniec ale ja wolę tak, poza tym to dobre pole do prób i eksperymentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 19 Marca 2018 Share Napisano 19 Marca 2018 Raczej nie utrwalam bo wszelkie pigment fixery ściemniają kolory. Natomiast pigmenty pod lakierem „znikają”. Ubrudzić musiałem bo inaczej nic bym nie zrobił z kołami bo osłony bardzo ograniczają dostęp. Oczywiście można by próbować brudzić na koniec ale ja wolę tak, poza tym to dobre pole do prób i eksperymentowania. Ok bardzo dziękuję za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel1 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Ujeb....... konkretnie, ale podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Marca 2018 Autor Share Napisano 20 Marca 2018 Ujeb....... konkretnie, ale podoba mi się.Dzięki. Skończyłem model. W sensie klejenia. Efekt robienia kilkunastu wersji danego pojazdu jest to że zostało mi 286 części niewykorzystanych (nie licząc elementów na blaszce). Niektóre ramki są prawie nie ruszone a na przykłąd z ramek C których było 4, to z 3 zostały wycięte po 4 elementy a z jednej nic, zero, null, nada. Trochę bez sensu bo za to trzeba zapłacić a to już złom. Zaczałem też przygotowywać model do dalszych etapów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Marca 2018 Autor Share Napisano 20 Marca 2018 (edytowane) No i pomalowany. Najpierw baza: Później drapanie i skrobanie; I na koniec filtrowanie, biedronkowanie, róźnicowanie, washowanie, rdzewienie itd: Teraz jeszcze domalowanie detali, kalkomanie, poprawki rdzy, pigmenty, błoto, i zobaczymy. Edytowane 20 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 No to w Bytomiu krasnal za takiego bydlaka murowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Nie widać zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Marca 2018 Autor Share Napisano 20 Marca 2018 Nie widać zdjęć.Zasr...ne google photos. Poprawiłem, mam nadzieję że teraz będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Marca 2018 Share Napisano 20 Marca 2018 Widac, widac, bo jak znikna to wiesz co Podaba mi sie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Świetnie wygląda. Jakimi kolorami go malowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Marca 2018 Autor Share Napisano 21 Marca 2018 Widac, widac, bo jak znikna to wiesz co Podaba mi sie malowanie No wiem :-(I dzięki. Świetnie wygląda. Jakimi kolorami go malowałeś?Dzięki. Wyszedłem od Tamiya XF-81 Dark Green 2 (RAF) bo wydawał mi się najbardziej pasujący. Rozjaśniony trochę tylko białym. Póżniej wariacje z tym samym kolorem ale z domieszkami białego, żółtego i niebieskiego. Różne proporcje, różne elementy. Po drapaniu pobawiłem się filtrami i nie dawałem ich na całość tylko np jeden filtr na boczne osłony i fartuchy, inny na wannę, jeszcze inaczej na części wieży itd. Następnie zabawa olejami i różnicowanie powierzchni, biały, czerwony, niebieski, zielony, czarny, rdzawy i szary - tak samo różne miejsca, różne kolory (panele boczne, ERA itd). No a dalej to już malowanie detali, trochę washa piaskowego, jakieś rdzawe wycieki i tak się bawię i eksperymentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Dzięki, o te zieleń właśnie mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Marca 2018 Autor Share Napisano 21 Marca 2018 Dzięki, o te zieleń właśnie mi chodziło.Spoko. A co szykujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 ... i tak się bawię i eksperymentuję. I świetne są tego efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Na razie nic, ale kolor mi się podoba. A że maluję Tamiya to może da się go wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 21 Marca 2018 Autor Share Napisano 21 Marca 2018 Ok, chyba gotowy. Znaczy się na pewno na zdjęciach jeszce coś się znajdzie do poprawy - jak zwykle Na razie jest tak - ciągnik (jedna z szybek po zdjęciu maski okazała się mleczna - Zonk), opony nadal się błyszczą: ... ... Naczepa - błyszczące koła zapasowe ... ... Tank: ... ... ... Całość: Już widzę, że trzeba dodać plamy paliwa do ciągnika, poprawić opony, bardziej przykurzyć kabinę i maskę itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 21 Marca 2018 Share Napisano 21 Marca 2018 Pięknie! Na zdjęciu ciągnika zapasowe faktycznie widać, że się troszkę błyszczy reszta wygląda ok. Co do naczepy to przynajmniej na zdjęciach nie jest aż tak źle z oponami, ale ty masz go na żywo przed oczami to lepiej potrafisz ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 22 Marca 2018 Share Napisano 22 Marca 2018 Dechy wyszły fajnie, siodło też ładnie usmarowane...szkoda tylko, że jednego i drugiego widać nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 (edytowane) Pięknie! Na zdjęciu ciągnika zapasowe faktycznie widać, że się troszkę błyszczy reszta wygląda ok. Co do naczepy to przynajmniej na zdjęciach nie jest aż tak źle z oponami, ale ty masz go na żywo przed oczami to lepiej potrafisz ocenić.Dzięki. Te zasr...e opony po wszystkim się błyszczą, kwestia czasu. Dechy wyszły fajnie, siodło też ładnie usmarowane...szkoda tylko, że jednego i drugiego widać nie będzie.Sztuka dla sztuki Tak jak spód, kabina, silnik itd... Ostatnie zdjęcia. Dodałem kilka gratów do kosza na wieży, trochę suchego pędzla i kurzu to tu to tam i chyba koniec. Acha i ślady paliwa na zbiornikach. ... ... ... ... ... ... ... ... Edytowane 24 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Mistrzostwo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodzio5432 Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 To ja już tradycyjnie powiem, że zdjęć nie widać ¯\_ツ_/¯ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 24 Marca 2018 Autor Share Napisano 24 Marca 2018 Mistrzostwo...Dzięki. To ja już tradycyjnie powiem, że zdjęć nie widać ¯\_ツ_/¯ Poprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 24 Marca 2018 Share Napisano 24 Marca 2018 Ciekawe co następne będzie hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi