Super_Hans Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Bardzo dobrze wygląda! Fajnie dopieściłeś szalupy ratunkowe. Z resztą, gdzie nie spojrzeć to sporo elegancko zrobionej drobnicy. Spróbuj jeszcze jakoś zwiotczyć i zrobić bardziej wiszący ten sterczący sztandar bo na razie wygląda głupio. No i matem go potraktuj. Z olejami wszystko zależy jaki efekt chcesz uzyskać. Zasadniczo tak jak piszę Krzysztof. Wiadomo że wash na błysk, filtry na matt. Ale z zaciekami to różnie.. ja unikam trupiego matta właśnie po to żeby móc pościerać trochę. Zresztą, sam zobaczysz. Ilu modelarzy tyle mUndrości.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 16 Września 2018 Autor Share Napisano 16 Września 2018 Maszt mogę jeszcze powyginać bo wkleiłem w środek sreberko wiec dość łatwo formować. Dostałem w koncu te polecane zielone gluty Slimy grime wieć spróbuje je wykorzystać. Mam jeszcze trzy szare filtry, ale nie wiem czy nakładać je na kadłub bo może wszystko zciemnieć za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Filtry sobie odpuść bo zrobi się ciemno. Linie glonów pamiętaj, żeby nie za wysoko zrobić. Intuicja podpowiada, żeby tuż pod linią wody je malować, gdy tak na prawdę są niżej. Podrzucam moją ulubioną fotkę z rozkładem poziomów syfu morskiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 16 Września 2018 Autor Share Napisano 16 Września 2018 Tak to wygląda na chwile obecną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Zacieki w porządku, ale spod kotwic, on nie może być szaroburo-zielony, akurat tam musi być rdzawy. I to na wierzchu świeża rdza, jaskrawa niemalże. Poszperaj w zdjęciach z doków. Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Mam pytanie co do relingów na kadłubie: czy na pewno są dobrze wklejone? Nie powinno być raczej tych wystających słupków. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Mam pytanie co do relingów na kadłubie: czy na pewno są dobrze wklejone? Nie powinno być raczej tych wystających słupków.Pozdrawiam Pierwsze lepsze zdjęcie Grafa w necie rozwieje Twoje wątpliwości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 17 Września 2018 Autor Share Napisano 17 Września 2018 Dokładne, relingi są prawidłowo zmontowane. Dzisiaj dokleiłem ostatnie elementy. Poprawiłem te zacieki, ale nim więcej kombinuje tym gorzej to wychodzi nie potrafię tego zrobić dobrze. Tak się prezentuje na dzisiaj obecnie walczę z plagą białych niteczek po lakierowaniu matem, spędziłem dzisiaj z dwie godziny na wybieraniu tego dziadostwa, a jeszcze zostało. Lepsze zdjęcia będą w galerii, ale zanim to nastąpi potrzebuje jeszcze nowa deskę na podstawkę. Na razie największym błędem, a zarazem głupim to to ze wkleiłem rufowy radar odwrotnie, dopiero teraz na zdjęciu to zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManiekB Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Mam pytanie co do relingów na kadłubie: czy na pewno są dobrze wklejone? Nie powinno być raczej tych wystających słupków.Pozdrawiam Pierwsze lepsze zdjęcie Grafa w necie rozwieje Twoje wątpliwości. Pozdrawiam. Ok zgadza się. Bardzo nietypowe relingi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 22 Września 2018 Autor Share Napisano 22 Września 2018 Przez tydzień nie było żadnych skarg ani zastrzeżeń wiec uznałem ze jest już perfekcyjny Podstawka mila być od stolarza, ale zaśpiewał mi 45€ wiec zrobiłem sam z deski i listewek sosnowych bejcowanych na orzech. I takim oto sposobem doszedłem do galerii http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?f=77&t=62227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Koniecznie zrób zdjęcia z prawdziwym swiatłem i prawdziwnym niebem!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 23 Września 2018 Autor Share Napisano 23 Września 2018 Te w galeri też nie zadawalają Twoich oczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Ta tabliczka to pomalowana jest? Jak się takie coś robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 23 Września 2018 Autor Share Napisano 23 Września 2018 Myślę że to się nazywa metoda suchego pędzla czy jakoś tak. Kolejno to: Grunt, farba, lakier błyszczący. Następnie twardym pędzlem wcierana farba na wypuklosci po wcześniejszym odsączeniu jej w papier by na pedzlu prawie nic nie pozostało, a na koniec mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macek25 Napisano 16 Stycznia 2019 Share Napisano 16 Stycznia 2019 Wow dobra robota. Liny to chyba ciężka sprawa czy wszystko jest w instrukcji jak je prowadzić ? Jakich użyłeś na swoim modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 16 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2019 Nie w instrukcji masz tylko ogólny schemat, ja akurat korzystałem z kagero 3D, ale w necie również bez problemu znajdziesz coś bardziej dokładnego. Do olinowania użyłem elastycznej nici, bardziej doświadczeni koledzy używają cienkiego drutu by odtworzyć zwis lin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi