Rafał B Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Model co prawda stary już i niektórzy mogli się z nim gdzieś też już spotkać ale po prawdzie, to oficjalnej galerii jeszcze nigdy nie miał. Zatem zestaw Zwezdy plus moje małe co nieco inspirowane zdjęciem znalezionym kiedyś przypadkiem w necie. Malowanie tamka, gunze, miejscami vallejo, brudzenie pigmentami miga. ...no i taki se wyszedł Jako ciekawostka może się spodoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matthew Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Nie tak se, tylko bardzo efektownie! Super, dużo wyciągnąłeś z tego modelu i mnie oko cieszy. ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek Es Posted March 8, 2018 Share Posted March 8, 2018 Mnie się podoba. Wystarczy, że dorobisz jakąś podstawkę i będzie pięknie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Bardzo ładny i nietypowy pojazd. Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted March 9, 2018 Author Share Posted March 9, 2018 Wystarczy, że dorobisz jakąś podstawkę i będzie pięknie Pracowałem nad podstawką, bo faktycznie pojazd trochę nudno bez niej wygląda ale straciłem wenę Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Chodzi o to, że są szare, czy czegoś brakuje? Bo jeśli o kolor chodzi, to esdek wewnątrz cały jest szary, tak dla kontrastu No i dzięki Panowie za miłe słowa, fajnie, że się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Bardzo mi się podoba . Możesz opisać czy dużo wymagał przeróbek, by tak fajnie się prezentować?. Mam tylko wątpliwość co do sposobu pomalowania MP40 - czy widać tam brąz ( drewno )?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted March 9, 2018 Author Share Posted March 9, 2018 Możesz opisać czy dużo wymagał przeróbek, by tak fajnie się prezentować?. Sam pojazd w zasadzie jest zestawowy, w całości z pudła, jedynie instalacja gazowa jest wykonana własnoręcznie z którą tak po prawdzie roboty nie ma zbyt wiele...no i może parę drobnych detali, które nieco poprawiłem dla ogólnego, lepszego wyglądu. Mam tylko wątpliwość co do sposobu pomalowania MP40 - czy widać tam brąz ( drewno )?. Tak, widać brąz, który miał imitować bakelit ale być może wyszedł trochę zbyt jasny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rack Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Dzięki za zdjęcia . Człowiek cały czas się uczy - do tej pory widziałem MP40 tylko w kolorze czarnym i nawet jakoś nie zakonotowałem, że tam są elementy inne niż z metalu he, he . Jednak warto pytać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wal Posted March 9, 2018 Share Posted March 9, 2018 Ładny model, zyska jeszcze jak postawisz go na podstawce. Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted March 10, 2018 Author Share Posted March 10, 2018 Pewnie by zyskał, nawet pracowałem nad podstawką ale wenę straciłem, a w chwili obecnej, to już kumpel będzie musiał ją sobie dorobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Chodzi o to, że są szare, czy czegoś brakuje? Bo jeśli o kolor chodzi, to esdek wewnątrz cały jest szary, tak dla kontrastu Bardziej mi chodziło o brak znaczącego zużycia/brudzenia. Podejrzewam że im się dość obrywało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted March 10, 2018 Author Share Posted March 10, 2018 Bardziej mi chodziło o brak znaczącego zużycia/brudzenia. Podejrzewam że im się dość obrywało. No fakt, mogłem je trochę bardziej zużyć, tak jak uczyniłem to na zewnątrz pojazdu ale przyznam, że trochę celowo takie je zostawiłem, ponieważ z tego co mi wiadomo, ten pojazd w zasadzie był tylko w fazie testów. Uznałem więc, że i tak fantazją się wykazałem, że go prawie całego obiłem i ubrudziłem podłogę wewnątrz, bo jednak po niej się chodzi ale na dobrą sprawę, to cały w zasadzie powinien być w stanie niemal idealnym Tak jak na poniższej fotce. Zdjęcie z sieci w celach poglądowych Teraz z resztą, to już i tak nie moje zmartwienie, tylko kolegi u którego model był spoczął Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted March 10, 2018 Share Posted March 10, 2018 Co kolejne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted March 10, 2018 Author Share Posted March 10, 2018 Co kolejne? ...trudno powiedzieć, bo choć pomysłów mi nie brakuje, a nawet kilka od dłuższego już czasu jest w trakcie, tylko gorzej z realizacją owych, z różnych powodów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted March 11, 2018 Share Posted March 11, 2018 Fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał B Posted March 12, 2018 Author Share Posted March 12, 2018 Dzięki. ...rozumiem, że wymiana uprzejmości Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts