Rafał B Napisano 8 Marca 2018 Napisano 8 Marca 2018 Model co prawda stary już i niektórzy mogli się z nim gdzieś też już spotkać ale po prawdzie, to oficjalnej galerii jeszcze nigdy nie miał. Zatem zestaw Zwezdy plus moje małe co nieco inspirowane zdjęciem znalezionym kiedyś przypadkiem w necie. Malowanie tamka, gunze, miejscami vallejo, brudzenie pigmentami miga. ...no i taki se wyszedł Jako ciekawostka może się spodoba Cytuj
Matthew Napisano 8 Marca 2018 Napisano 8 Marca 2018 Nie tak se, tylko bardzo efektownie! Super, dużo wyciągnąłeś z tego modelu i mnie oko cieszy. ;-) Cytuj
Jarek Es Napisano 8 Marca 2018 Napisano 8 Marca 2018 Mnie się podoba. Wystarczy, że dorobisz jakąś podstawkę i będzie pięknie Cytuj
bazylms Napisano 9 Marca 2018 Napisano 9 Marca 2018 Bardzo ładny i nietypowy pojazd. Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Cytuj
Rafał B Napisano 9 Marca 2018 Autor Napisano 9 Marca 2018 Wystarczy, że dorobisz jakąś podstawkę i będzie pięknie Pracowałem nad podstawką, bo faktycznie pojazd trochę nudno bez niej wygląda ale straciłem wenę Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Chodzi o to, że są szare, czy czegoś brakuje? Bo jeśli o kolor chodzi, to esdek wewnątrz cały jest szary, tak dla kontrastu No i dzięki Panowie za miłe słowa, fajnie, że się podoba. Cytuj
Rack Napisano 9 Marca 2018 Napisano 9 Marca 2018 Bardzo mi się podoba . Możesz opisać czy dużo wymagał przeróbek, by tak fajnie się prezentować?. Mam tylko wątpliwość co do sposobu pomalowania MP40 - czy widać tam brąz ( drewno )?. Cytuj
Rafał B Napisano 9 Marca 2018 Autor Napisano 9 Marca 2018 Możesz opisać czy dużo wymagał przeróbek, by tak fajnie się prezentować?. Sam pojazd w zasadzie jest zestawowy, w całości z pudła, jedynie instalacja gazowa jest wykonana własnoręcznie z którą tak po prawdzie roboty nie ma zbyt wiele...no i może parę drobnych detali, które nieco poprawiłem dla ogólnego, lepszego wyglądu. Mam tylko wątpliwość co do sposobu pomalowania MP40 - czy widać tam brąz ( drewno )?. Tak, widać brąz, który miał imitować bakelit ale być może wyszedł trochę zbyt jasny. Cytuj
Rack Napisano 9 Marca 2018 Napisano 9 Marca 2018 Dzięki za zdjęcia . Człowiek cały czas się uczy - do tej pory widziałem MP40 tylko w kolorze czarnym i nawet jakoś nie zakonotowałem, że tam są elementy inne niż z metalu he, he . Jednak warto pytać . Cytuj
Wal Napisano 9 Marca 2018 Napisano 9 Marca 2018 Ładny model, zyska jeszcze jak postawisz go na podstawce. Pzdr Cytuj
Rafał B Napisano 10 Marca 2018 Autor Napisano 10 Marca 2018 Pewnie by zyskał, nawet pracowałem nad podstawką ale wenę straciłem, a w chwili obecnej, to już kumpel będzie musiał ją sobie dorobić Cytuj
bazylms Napisano 10 Marca 2018 Napisano 10 Marca 2018 Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Chodzi o to, że są szare, czy czegoś brakuje? Bo jeśli o kolor chodzi, to esdek wewnątrz cały jest szary, tak dla kontrastu Bardziej mi chodziło o brak znaczącego zużycia/brudzenia. Podejrzewam że im się dość obrywało. Cytuj
Rafał B Napisano 10 Marca 2018 Autor Napisano 10 Marca 2018 Bardziej mi chodziło o brak znaczącego zużycia/brudzenia. Podejrzewam że im się dość obrywało. No fakt, mogłem je trochę bardziej zużyć, tak jak uczyniłem to na zewnątrz pojazdu ale przyznam, że trochę celowo takie je zostawiłem, ponieważ z tego co mi wiadomo, ten pojazd w zasadzie był tylko w fazie testów. Uznałem więc, że i tak fantazją się wykazałem, że go prawie całego obiłem i ubrudziłem podłogę wewnątrz, bo jednak po niej się chodzi ale na dobrą sprawę, to cały w zasadzie powinien być w stanie niemal idealnym Tak jak na poniższej fotce. Zdjęcie z sieci w celach poglądowych Teraz z resztą, to już i tak nie moje zmartwienie, tylko kolegi u którego model był spoczął Cytuj
Rafał B Napisano 10 Marca 2018 Autor Napisano 10 Marca 2018 Co kolejne? ...trudno powiedzieć, bo choć pomysłów mi nie brakuje, a nawet kilka od dłuższego już czasu jest w trakcie, tylko gorzej z realizacją owych, z różnych powodów Cytuj
Rafał B Napisano 12 Marca 2018 Autor Napisano 12 Marca 2018 Dzięki. ...rozumiem, że wymiana uprzejmości Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi