Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Model co prawda stary już i niektórzy mogli się z nim gdzieś też już spotkać ale po prawdzie, to oficjalnej galerii jeszcze nigdy nie miał.

Zatem zestaw Zwezdy plus moje małe co nieco inspirowane zdjęciem znalezionym kiedyś przypadkiem w necie.

Malowanie tamka, gunze, miejscami vallejo, brudzenie pigmentami miga.

...no i taki se wyszedł

Hq4Jdng.jpg

I4IBDur.jpg

hAkcT97.jpg

JoHA3bH.jpg

JRCX2E7.jpg

Mie8fRT.jpg

u2PdP51.jpg

Jako ciekawostka może się spodoba

Napisano

Nie tak se, tylko bardzo efektownie!

Super, dużo wyciągnąłeś z tego modelu i mnie oko cieszy. ;-)

Napisano

Bardzo ładny i nietypowy pojazd. Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi.

Napisano
Wystarczy, że dorobisz jakąś podstawkę i będzie pięknie

Pracowałem nad podstawką, bo faktycznie pojazd trochę nudno bez niej wygląda ale straciłem wenę

Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi.

Chodzi o to, że są szare, czy czegoś brakuje? Bo jeśli o kolor chodzi, to esdek wewnątrz cały jest szary, tak dla kontrastu

No i dzięki Panowie za miłe słowa, fajnie, że się podoba.

Napisano

Bardzo mi się podoba .

Możesz opisać czy dużo wymagał przeróbek, by tak fajnie się prezentować?.

Mam tylko wątpliwość co do sposobu pomalowania MP40 - czy widać tam brąz ( drewno )?.

Napisano
Możesz opisać czy dużo wymagał przeróbek, by tak fajnie się prezentować?.

Sam pojazd w zasadzie jest zestawowy, w całości z pudła, jedynie instalacja gazowa jest wykonana własnoręcznie z którą tak po prawdzie roboty nie ma zbyt wiele...no i może parę drobnych detali, które nieco poprawiłem dla ogólnego, lepszego wyglądu.

qSrFOPE.jpg

KAzlAeC.jpg

Mam tylko wątpliwość co do sposobu pomalowania MP40 - czy widać tam brąz ( drewno )?.

Tak, widać brąz, który miał imitować bakelit ale być może wyszedł trochę zbyt jasny.

Napisano

Dzięki za zdjęcia .

Człowiek cały czas się uczy - do tej pory widziałem MP40 tylko w kolorze czarnym i nawet jakoś nie zakonotowałem, że tam są elementy inne niż z metalu he, he .

Jednak warto pytać .

Napisano

Pewnie by zyskał, nawet pracowałem nad podstawką ale wenę straciłem, a w chwili obecnej, to już kumpel będzie musiał ją sobie dorobić

Napisano
Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi.

Chodzi o to, że są szare, czy czegoś brakuje? Bo jeśli o kolor chodzi, to esdek wewnątrz cały jest szary, tak dla kontrastu

Bardziej mi chodziło o brak znaczącego zużycia/brudzenia. Podejrzewam że im się dość obrywało.

Napisano

Bardziej mi chodziło o brak znaczącego zużycia/brudzenia. Podejrzewam że im się dość obrywało.

No fakt, mogłem je trochę bardziej zużyć, tak jak uczyniłem to na zewnątrz pojazdu ale przyznam, że trochę celowo takie je zostawiłem, ponieważ z tego co mi wiadomo, ten pojazd w zasadzie był tylko w fazie testów.

Uznałem więc, że i tak fantazją się wykazałem, że go prawie całego obiłem i ubrudziłem podłogę wewnątrz, bo jednak po niej się chodzi ale na dobrą sprawę, to cały w zasadzie powinien być w stanie niemal idealnym

Tak jak na poniższej fotce.

31c16c5de12a11a5b5d6cfaecb9c338a.jpg

Zdjęcie z sieci w celach poglądowych

Teraz z resztą, to już i tak nie moje zmartwienie, tylko kolegi u którego model był spoczął

Napisano

Co kolejne? ...trudno powiedzieć, bo choć pomysłów mi nie brakuje, a nawet kilka od dłuższego już czasu jest w trakcie, tylko gorzej z realizacją owych, z różnych powodów