Rafał B Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Model co prawda stary już i niektórzy mogli się z nim gdzieś też już spotkać ale po prawdzie, to oficjalnej galerii jeszcze nigdy nie miał. Zatem zestaw Zwezdy plus moje małe co nieco inspirowane zdjęciem znalezionym kiedyś przypadkiem w necie. Malowanie tamka, gunze, miejscami vallejo, brudzenie pigmentami miga. ...no i taki se wyszedł Jako ciekawostka może się spodoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Nie tak se, tylko bardzo efektownie! Super, dużo wyciągnąłeś z tego modelu i mnie oko cieszy. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Es Napisano 8 Marca 2018 Share Napisano 8 Marca 2018 Mnie się podoba. Wystarczy, że dorobisz jakąś podstawkę i będzie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Bardzo ładny i nietypowy pojazd. Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Wystarczy, że dorobisz jakąś podstawkę i będzie pięknie Pracowałem nad podstawką, bo faktycznie pojazd trochę nudno bez niej wygląda ale straciłem wenę Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Chodzi o to, że są szare, czy czegoś brakuje? Bo jeśli o kolor chodzi, to esdek wewnątrz cały jest szary, tak dla kontrastu No i dzięki Panowie za miłe słowa, fajnie, że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Bardzo mi się podoba . Możesz opisać czy dużo wymagał przeróbek, by tak fajnie się prezentować?. Mam tylko wątpliwość co do sposobu pomalowania MP40 - czy widać tam brąz ( drewno )?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 9 Marca 2018 Autor Share Napisano 9 Marca 2018 Możesz opisać czy dużo wymagał przeróbek, by tak fajnie się prezentować?. Sam pojazd w zasadzie jest zestawowy, w całości z pudła, jedynie instalacja gazowa jest wykonana własnoręcznie z którą tak po prawdzie roboty nie ma zbyt wiele...no i może parę drobnych detali, które nieco poprawiłem dla ogólnego, lepszego wyglądu. Mam tylko wątpliwość co do sposobu pomalowania MP40 - czy widać tam brąz ( drewno )?. Tak, widać brąz, który miał imitować bakelit ale być może wyszedł trochę zbyt jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Dzięki za zdjęcia . Człowiek cały czas się uczy - do tej pory widziałem MP40 tylko w kolorze czarnym i nawet jakoś nie zakonotowałem, że tam są elementy inne niż z metalu he, he . Jednak warto pytać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wal Napisano 9 Marca 2018 Share Napisano 9 Marca 2018 Ładny model, zyska jeszcze jak postawisz go na podstawce. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Marca 2018 Autor Share Napisano 10 Marca 2018 Pewnie by zyskał, nawet pracowałem nad podstawką ale wenę straciłem, a w chwili obecnej, to już kumpel będzie musiał ją sobie dorobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Z ale to wygląda jakbyś zapomniał na koniec wewnętrznej stronie tylnych drzwi. Chodzi o to, że są szare, czy czegoś brakuje? Bo jeśli o kolor chodzi, to esdek wewnątrz cały jest szary, tak dla kontrastu Bardziej mi chodziło o brak znaczącego zużycia/brudzenia. Podejrzewam że im się dość obrywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Marca 2018 Autor Share Napisano 10 Marca 2018 Bardziej mi chodziło o brak znaczącego zużycia/brudzenia. Podejrzewam że im się dość obrywało. No fakt, mogłem je trochę bardziej zużyć, tak jak uczyniłem to na zewnątrz pojazdu ale przyznam, że trochę celowo takie je zostawiłem, ponieważ z tego co mi wiadomo, ten pojazd w zasadzie był tylko w fazie testów. Uznałem więc, że i tak fantazją się wykazałem, że go prawie całego obiłem i ubrudziłem podłogę wewnątrz, bo jednak po niej się chodzi ale na dobrą sprawę, to cały w zasadzie powinien być w stanie niemal idealnym Tak jak na poniższej fotce. Zdjęcie z sieci w celach poglądowych Teraz z resztą, to już i tak nie moje zmartwienie, tylko kolegi u którego model był spoczął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2018 Share Napisano 10 Marca 2018 Co kolejne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 10 Marca 2018 Autor Share Napisano 10 Marca 2018 Co kolejne? ...trudno powiedzieć, bo choć pomysłów mi nie brakuje, a nawet kilka od dłuższego już czasu jest w trakcie, tylko gorzej z realizacją owych, z różnych powodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 11 Marca 2018 Share Napisano 11 Marca 2018 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 12 Marca 2018 Autor Share Napisano 12 Marca 2018 Dzięki. ...rozumiem, że wymiana uprzejmości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi