Ferret37 Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Pasy HGW są super, nie ma się nad czym zastanawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Pasy HGW są super, nie ma się nad czym zastanawiać. Przez chwilę myślałem, że Sam nie wiedziałem, czy ten efekt w standardach lotniczego modelarstwa jest do zaakceptowania. Dotyczyło nie tyle samych pasów, ile bałaganu na fotelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 Dokładnie, chodziło mi o moje wykonanie z wykorzystaniem produktu HGW. Tak, czy siak... zamówiłem sobie już pasy HGW do mojego JU-87 G w 1:32. Jeśli jest ok jak na początek, to lecę dalej z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Witajcie, Powoli zmontowałem wnętrze do kupy. Teraz będę brał się za oszklenie i sktzydła. Na tę chwilę całość wygląda tak: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIRO Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Ze szklarnią poczekaj do końca. Jak już teraz ją dokleisz, to potem w toku dalszych prac (jakieś szlifowanie) coś może dostać się do środka i już tego nie wyczyścisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Maja 2018 Autor Share Napisano 23 Maja 2018 Witam, Nadal walczę w temacie. Model po maskowaniu i malowaniu otrzymał także kalki. Kolory nie sa idealnie dobrane, ale starałem się zrobić to w taki sposób, by nie było jakiegoś bardzo dużego odstępstwa od normy. Model ma już oznaczenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Wprawdzie MIRO zalecał zaczekanie ze szklarnią do końca, ale miał na myśli szlifowanie. Czyli ten koniec to już dawno był. Osłonkę kabiny, po zamaskowaniu i wklejeniu, maluje się zazwyczaj razem z całym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 23 Maja 2018 Share Napisano 23 Maja 2018 Jak zrobiłeś te ciapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 23 Maja 2018 Autor Share Napisano 23 Maja 2018 Zobaczymy, jak się szklarnia wpasuje w całość. Jak co lekko podszpachluję i wykonam proces malarski na styku raz jeszcze. Ciapki wykonane ręcznie pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Zobaczymy, jak się szklarnia wpasuje w całość. Jak co lekko podszpachluję i wykonam proces malarski na styku raz jeszcze. Ciapki wykonane ręcznie pędzlem. Bądź dobrej myśli, w tym modelu oszklenie pasuje, jak ulał - przynajmniej w moim egzemplarzu tak było. Ciapki wyszły bardzo ładnie. I w tym egzemplarzu lepszej metody, niż pędzel, chyba nie ma. Z pozdrowieniami Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 26 Maja 2018 Autor Share Napisano 26 Maja 2018 Witajcie, Poniżej efekty mojej pracy z modelem. Oszklenie wymaga poprawy, szczególnie powstała szpara między przednia szyba a panelem - do zaszpachlowania. Jako debiutant w tej materii nie wiedziałem, że może w tym miejscu wyjść zonk… doświadczenie na przyszłość. Zastanawiam się też z czego wykonać linkę łączącą część ogonową z "antenką" na oszkleniu (jestem laikiem więc przepraszam za nazewnictwo niefachowe). Ale do rzeczy, oto zdjęcia. Proszę o wyrozumiałość, to mój pierwszy samolot na poważnie w tej skali z IIWŚ i drugi w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Maja 2018 Share Napisano 26 Maja 2018 Jestem pełen podziwu dla ciapkowania. Linkę antenową zrobisz z żyłki wędkarskiej lub ciągnionego plastiku. Nie zapomnij, że łączyła się ona również z kadłubem na wysokości 5-tej sekcji nieco w lewo od osi podłużnej samolotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 27 Maja 2018 Share Napisano 27 Maja 2018 Oby więcej było takich początkujących , aż strach pomyśleć jaki będzie model gdy nazwiesz siebie zaawansowany modelarz. Podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Maja 2018 Autor Share Napisano 27 Maja 2018 Tak dla jasności, od 7 lat siedzę w pancerce, którą lubię i składam na co dzień. Ten Bf109 jest dla mnie całkowitą nowością. Połowy rzeczy nie umiem nazwać i bardzo słabo orientuję się w lotnictwie. Wiem jednak, że latający robionym przeze mnie egzemplarzem latał as lotnictwa Wick, który zaginął w bitwie o Anglię. Dzięki za miłe przyjęcie w tym nowym modelarskim świecie dla mnie. Wrzucam większe fotki z tinypic. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi