abtb Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 (edytowane) Witam Tradycją moich galerii są fotki familijne. Tak więc i tym razem nie mogło ich zabraknąć. A zatem lecimy; - udział biorą: i razem: Edytowane 1 Kwietnia 2018 przez Gość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Fajne maszyny, nawet nie znałem takich pokraków, a wyszły Ci bardzo elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 Niom fajne, zaistne familijne będą Twoją oznaką bardzo ładne, największy dylemat bym miał przy wyborze, który bym wybrał jako najfajniejszy (bo najpiękniejszy to wszystkie 3 ex aequo). Chyba biały hmmm. Gratulacje jeszcze z jednego powodu, nie cały miesiąc a tu dwa piękne modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Szpargatoł Napisano 1 Kwietnia 2018 Share Napisano 1 Kwietnia 2018 No pięknie Kolega strzelił galeriami akurat w setną rocznicę utworzenia RAF-u (świadomie, czy nie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziaro Napisano 2 Kwietnia 2018 Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Pięknie wykonane te modele. Takie oryginalne maszyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 2 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2018 Witam Jak widzę parę osób się skusiło żeby - pomimo świątecznego objadania się - zajrzeć do moich galerii Na początek spory SZOK Fajne maszyny, nawet nie znałem takich pokraków, a wyszły Ci bardzo elegancko. Kogo jak kogo ale Kolegi Solo to tu się raczej nie spodziewałem, Dziękuję za słowa uznania zaistne familijne będą Twoją oznaką Oj, ma się parę tych "familijnych" zestawów - kolejny w drodze Gratulacje jeszcze z jednego powodu, nie cały miesiąc a tu dwa piękne modele Cóż, ten zestaw Airfixa był chyba opracowany przez inżynierów Lego i właściwie to trochę wstyd że to tak długo trwało (ale po drodze coś tam się robiło na boku ) Pięknie wykonane te modele. Takie oryginalne maszyny. Dzięki akurat w setną rocznicę utworzenia RAF-u (świadomie, czy nie?) Zastrzelił Kolega mnie tą informacją i musiałem sprawdzić. I faktycznie - 1 kwietnia 1918 roku. A zatem namówił mnie Kolega na bardzo poważny temat - warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Wszystkie 3 bardzo ładne. Będzie 4 z 307 dywizjonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 3 Kwietnia 2018 Share Napisano 3 Kwietnia 2018 Fajny tercet! Choć mi do gustu najbardziej przypadł biały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Będzie 4 z 307 dywizjonu? Nie będzie Jeżeli już coś będzie to będzie to: a tak wygląda model: Latawiec powstały w dwóch prototypach ale nie wszedł do produkcji seryjnej. Wieżyczka od Defianta ( da się skręcić) i silniki rzędowe RR X (?) ( tego niestety brak w 72 i trzeba sobie wystrugać, ewentualnie poszukać co takowe miało i przeszczepić) Jak ktoś ma w szufladzie kwity na ten "pasztet" to z chęcią przygarnę I oczywiście dziękuję wszystkim za pozytywny odbiór moich "ulepów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 4 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Aha i jeszcze jedna () istotna informacja W związku z ogólnie panującym trendem obchodów stulecia ja także postanawiam dołączyć się do nich i w związku z tym wszystkie moje "herbaciane" warsztaty dostaną przypisek: "100-lecie R.A.F.-u" Jako że galeria Beau jako pierwsza wpisała się w ten "temat" należy traktować ją jako pierwszy element tego co najmniej dziwnego "Warsztatu" A zagoszczą w nim latawce małe (Prowost) jak i duże (Victor) oraz oczywiście wspaniały samolot "jednego lotu" ( ) I coś tam jeszcze "Warsztat" zamykam 01.04.2019 galerią końcową gotowych "wyrobów" A zatem - poczynajmy A że herbata najlepiej smakuje z "wkładką" to tak od czasu do czasu podleję ja jakimś bimbrem made in ZSRR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Będzie 4 z 307 dywizjonu? Nie będzie Jeżeli już coś będzie to będzie to: a tak wygląda model: Latawiec powstały w dwóch prototypach ale nie wszedł do produkcji seryjnej. Wieżyczka od Defianta ( da się skręcić) i silniki rzędowe RR X (?) ( tego niestety brak w 72 i trzeba sobie wystrugać, ewentualnie poszukać co takowe miało i przeszczepić) Jak ktoś ma w szufladzie kwity na ten "pasztet" to z chęcią przygarnę I oczywiście dziękuję wszystkim za pozytywny odbiór moich "ulepów" Ten Beaufighter Mk V też ciekawy, a silniki to Merlin XX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziobak Napisano 4 Kwietnia 2018 Share Napisano 4 Kwietnia 2018 Piękna kolekcja, biały najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 a silniki to Merlin XX. Dzięki za poprawkę i info Silniki takie robi CMK do Lancastera a zatem może coś się w przyszłości wykluje z tego pomysła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi