Jump to content

Duck with Saw - 28 mm Black Scorpion

Marcin M.
 Share

Recommended Posts

A taki maluch w między tak zwanym czasie. Malowany VGC i Citadelami jak zwykle, dodatkowo użyłem kolorowych washy Citadel. Podstawka ściborowa, bo okrągła bitewniacka nie podobała mi się.

26365277577_f0efefacc1_c.jpg26365277397_62d52d0342_c.jpg26365277287_b049cc9902_c.jpg26365277107_c13b1da5ae_c.jpg26365277017_4ddcd702af_c.jpg26365276877_b2e10f1276_c.jpg26365276827_e8d15fa11e_c.jpg26365276757_b476e8f74a_c.jpg

pzdr.

ryzykowny temat... ale wyszło zawodowo!

Dzięki! Choć nie wiem, co ryzykownego w malowaniu kaczki z giwerą? Przynajmniej świadoma jest i żaden myśliwy bezkarnie se nie szczeli!

Przynajmniej świadoma jest i żaden myśliwy bezkarnie se nie szczeli!

Jedyny problem to ma zaślepioną lufę. Nie da rady rozwiercić?

Poza tym dobrze, choć nad czarnym też można było popracować. Na fotkach wygląda jakby go tylko suchym pędzlem potraktował. Wiem jakie to małe, ale próbuję cię zmotywować do jeszcze większego wysiłku.

Jedyny problem to ma zaślepioną lufę. Nie da rady rozwiercić?

Poza tym dobrze, choć nad czarnym też można było popracować. Na fotkach wygląda jakby go tylko suchym pędzlem potraktował. Wiem jakie to małe, ale próbuję cię zmotywować do jeszcze większego wysiłku.

Rozwiercić da radę, a kuper rzeczywiście na sucho przetarty - malowanie czarnego muszę poćwiczyć, fakt.

Kaczka super, tylko szkoda że jest tak mała. Mogłeś ją postawić na jakiejś trawce.

A dlaczego taki tytuł tematu?

Mała, fakt, 28 mm. Trawiaste podstawki też zacznę robić, bo ileż można rzeźbić w kamieniu; trzeba wskoczyć stopień wyżej.

M249 SAW

w kącie dzioba to bąbel po odlewie czy tam jakieś cygaro miała trzymać??

Było cygaro. Całe. Będzie z popiołem i dymkiem, ewentualnie zrobię nowe.

pzdr.

Ta podstawka to jakiś bubel chyba. Mym zdaniem kup normalną kwadratową (albo zrób z plasticardu) i na niej twórz kamienne podłoże. Z masy modelarskiej albo najlepiej z korka. Korek zawsze cieszył się popularnością w modelarstwie wargamingowym.

Poza tym kaczka może być. Jest schludna. Może więcej rozjaśnień i cieni tu i ówdzie aby zwiększyć kontrast.

Herod - jak wspomniałem, podstawka będzie zmieniona na trawiastą, kwestia zaopatrzenia się w potrzebne materiały i będę działał - narobiłeś mi smaka swoimi.

jawkers, też się dziwiłem, że piszą o pile, teraz obaj mądrzejsi jesteśmy.