Marcin M. Napisano 5 Kwietnia 2018 Share Napisano 5 Kwietnia 2018 A taki maluch w między tak zwanym czasie. Malowany VGC i Citadelami jak zwykle, dodatkowo użyłem kolorowych washy Citadel. Podstawka ściborowa, bo okrągła bitewniacka nie podobała mi się. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 6 Kwietnia 2018 Share Napisano 6 Kwietnia 2018 ryzykowny temat... ale wyszło zawodowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2018 ryzykowny temat... ale wyszło zawodowo! Dzięki! Choć nie wiem, co ryzykownego w malowaniu kaczki z giwerą? Przynajmniej świadoma jest i żaden myśliwy bezkarnie se nie szczeli! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Przynajmniej świadoma jest i żaden myśliwy bezkarnie se nie szczeli! Jedyny problem to ma zaślepioną lufę. Nie da rady rozwiercić? Poza tym dobrze, choć nad czarnym też można było popracować. Na fotkach wygląda jakby go tylko suchym pędzlem potraktował. Wiem jakie to małe, ale próbuję cię zmotywować do jeszcze większego wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 ryzykowny temat... ale wyszło zawodowo! Dzięki! Choć nie wiem, co ryzykownego w malowaniu kaczki z giwerą? Z tymi tematami trzeba uważać, bo... W Legnicy policja aresztowała kaczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Kaczka super, tylko szkoda że jest tak mała. Mogłeś ją postawić na jakiejś trawce. A dlaczego taki tytuł tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 zacznij lepiej obrabiać figurki i podstawki przed malowaniem bo wszystko wyłazi później na zdjęciach podstawka tragiczna, płetwy jej się rozwarstwiają w kącie dzioba to bąbel po odlewie czy tam jakies cygaro miała trzymać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Jedyny problem to ma zaślepioną lufę. Nie da rady rozwiercić? Poza tym dobrze, choć nad czarnym też można było popracować. Na fotkach wygląda jakby go tylko suchym pędzlem potraktował. Wiem jakie to małe, ale próbuję cię zmotywować do jeszcze większego wysiłku. Rozwiercić da radę, a kuper rzeczywiście na sucho przetarty - malowanie czarnego muszę poćwiczyć, fakt. Kaczka super, tylko szkoda że jest tak mała. Mogłeś ją postawić na jakiejś trawce.A dlaczego taki tytuł tematu? Mała, fakt, 28 mm. Trawiaste podstawki też zacznę robić, bo ileż można rzeźbić w kamieniu; trzeba wskoczyć stopień wyżej. M249 SAW w kącie dzioba to bąbel po odlewie czy tam jakieś cygaro miała trzymać?? Było cygaro. Całe. Będzie z popiołem i dymkiem, ewentualnie zrobię nowe. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Herod Napisano 7 Kwietnia 2018 Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Ta podstawka to jakiś bubel chyba. Mym zdaniem kup normalną kwadratową (albo zrób z plasticardu) i na niej twórz kamienne podłoże. Z masy modelarskiej albo najlepiej z korka. Korek zawsze cieszył się popularnością w modelarstwie wargamingowym. Poza tym kaczka może być. Jest schludna. Może więcej rozjaśnień i cieni tu i ówdzie aby zwiększyć kontrast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Kwietnia 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2018 M249 SAW A widzisz. Wybacz nie znam nazw broni palnej i stąd to pytanie. Myślałem że zaszła pomyłka w używanym przez "CommandoDuck" narzędziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2018 Herod - jak wspomniałem, podstawka będzie zmieniona na trawiastą, kwestia zaopatrzenia się w potrzebne materiały i będę działał - narobiłeś mi smaka swoimi. jawkers, też się dziwiłem, że piszą o pile, teraz obaj mądrzejsi jesteśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi