kowal76 Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Czas na następny model po przerwie. Po zrobieniu kilku modeli "pasażerów" w skali 1/144 postanowiłem zrobić coś z okresu II WŚ w skali 1/72. Wybór padł na model Yak-1 czeskiego producenta BRENGUN. Model robię prosto z pudła. Oto pudełko, a zawartość za niedługo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Działaj.Mam takiego na półce tak że będę śledził z zainteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Fajerwerków pewnie nie będzie, ale postram się aby było w miarę ok :0. Zawartość pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Jak oceniasz w porównaniu do innych producentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 To znaczy co, do Plastyka ?. Tylko z Plastyka robiłem kiedyś Jaka i chyba nie ma co porównywać tego zestawu do starego Plastyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ferret37 Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Masz jakieś brudne szkło bo nie dość, że zdjęcia nieostre to w prawym górnym rogu jest na każdej fotce czarna plama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Tak, wiem o tym i niedługo pewnie będą lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 YakNo ale za to należy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Piszę tak jak na pudełku Grzesiu, niech będzie Jak . Prośba moderatora o zmianę tytułu na Jak-1. Dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Ciekawy temat, będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Fajerwerków pewnie nie będzie, ale postram się aby było w miarę ok :0. Nie bądź taki skromny Pasażerami pokazałeś, że spodziewać się należy dobrego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2018 Jak na razie to muszę oddać aparat fotograficzny do serwisu, bo zdjęć nie mogę robić :(. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 15 Kwietnia 2018 Share Napisano 15 Kwietnia 2018 To znaczy co, do Plastyka ?. Tylko z Plastyka robiłem kiedyś Jaka i chyba nie ma co porównywać tego zestawu do starego Plastyka. Nie tylko, bo jeszcze któryś producent zza wschodniej granicy też miał w swojej ofercie. Ale dzięki za opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 16 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2018 To znaczy co, do Plastyka ?. Tylko z Plastyka robiłem kiedyś Jaka i chyba nie ma co porównywać tego zestawu do starego Plastyka. Nie tylko, bo jeszcze któryś producent zza wschodniej granicy też miał w swojej ofercie. Ale dzięki za opinię. Nie kojarzę. Model to typowy czeski short run bez jakiś tam rewelacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 16 Kwietnia 2018 Share Napisano 16 Kwietnia 2018 Modele Jak 1 robi jeszcze A Model ale rzeźnia straszna.Jest jeszcze żywiczny model Jak 1b ukraińskiej firmy Armory ale cena ok. 50eur.Pisałem kiedyś do Brenguna z pytaniem czy będzie Jak 1b.Potwierdzili że będzie ale kiedy nie chcieli zdradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi