eldiabllo Napisano 15 Lipca 2018 Autor Share Napisano 15 Lipca 2018 Niestety, zamieszczone seriale w książce Morgały sa niekompletne, i nie ma nic na temat samolotów Tadeusza Schiele. Sprawiedliwie chyba będzie: NOJPIYKNIYJSY MYSLIWIEĆ Z SZACHOWNICĄ -im.kpt.pilota Tadeusza Schiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 16 Lipca 2018 Share Napisano 16 Lipca 2018 Czasu jest sporo więc może podsunę pomysł; my robimy na naszej wystawie sporo wewnętrznych konkursów może ująć to tak - Supermarine Spitfire MkVb 1:48 Tadeusz Schiele i ustawiacie wszystko w jednej kupie jeśli frekwencja dopisze widok będzie zacny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Dobra, to ja wracam do klejenia mojego Spitka. Zmotywowaliście mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 19 Lipca 2018 Share Napisano 19 Lipca 2018 Tak, ale malował wielką niedźwiedzice na wszystkich swoich spitfajerach. Nie widziałem fotek, ale pisał o tym w książkach. Zi zawsze były to samoloty z ZF H . I zdało by się znać seriale do nich. Wtedy przynajmniej wiadomo czy kamuflaż A czy B. Do tego potrzebne by były zdjęcia. Ale rzecz i tak dotyczy ewentualnie tylko początków działania 308 DM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 19 Lipca 2018 Autor Share Napisano 19 Lipca 2018 Dobra, to ja wracam do klejenia mojego Spitka. Zmotywowaliście mnie No liczymy i na Ciebie że zawitasz ze swoimi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 2 Września 2018 Autor Share Napisano 2 Września 2018 Zapraszamy również na stronę https://sites.google.com/view/grupamodelarskanowytarg/home gdzie również informujemy o festiwalu. Pozdrawiam , pracujemy dalej, oczywiście zachęcamy do odwiedzania naszego wydarzenia na portalu społecznościowym FB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 19 Września 2018 Autor Share Napisano 19 Września 2018 Mała zmiana graficzna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudiuss Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 No dobra! Są kategorie! Powiedzcie mi gdzie u BACY mam postawić Willysa 1/48? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganjavir Napisano 2 Października 2018 Share Napisano 2 Października 2018 W stodole Tak na poważnie faktycznie jest okno w tej kate gorii. Do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 4 Października 2018 Autor Share Napisano 4 Października 2018 W stodole Tak na poważnie faktycznie jest okno w tej kate gorii. Do poprawki No dobra!Są kategorie! Powiedzcie mi gdzie u BACY mam postawić Willysa 1/48? No tu faktycznie gwóźdź , albo dokładać kategorie , albo wrzucić w klase PWKD - Pojazdy wojskowe kołowe 1/35 I większe z zaznaczeniem skali 1:48 , ewentualnie zmienić klasę PWKD na pojazdy 1:48 I większe. , chyba ostatnia opcja najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Października 2018 Autor Share Napisano 28 Października 2018 W stodole Tak na poważnie faktycznie jest okno w tej kate gorii. Do poprawki No dobra!Są kategorie! Powiedzcie mi gdzie u BACY mam postawić Willysa 1/48? No tu faktycznie gwóźdź , albo dokładać kategorie , albo wrzucić w klase PWKD - Pojazdy wojskowe kołowe 1/35 I większe z zaznaczeniem skali 1:48 , ewentualnie zmienić klasę PWKD na pojazdy 1:48 I większe. , chyba ostatnia opcja najlepsza. Poprawione Klasy Startowe teraz nie będzie problemu z pojazdami w 1/48, przykładowo PWKD - Pojazdy wojskowe kołowe 1/35 I większe zostały poprawione na PWKD - Pojazdy wojskowe kołowe 1/48 I większe KLASY STARTOWE: KLASY STARTOWE CIUPAGA 2019 Projekt Wyróżnień : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Października 2018 Share Napisano 28 Października 2018 Mam pomysł na kategorie, w której chętnie wystartuje "Nojwięksy babrok". Albo "Dobabrony po fiksie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 28 Października 2018 Autor Share Napisano 28 Października 2018 Mam pomysł na kategorie, w której chętnie wystartuje "Nojwięksy babrok". Albo "Dobabrony po fiksie" no "Nojwięksy babrok" mi się podoba, , trzeba tylko sprecyzować co bedzie w tej kategori plusowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Października 2018 Share Napisano 28 Października 2018 Oczywiście dobabranie weatheringiem, a nie klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 30 Października 2018 Autor Share Napisano 30 Października 2018 Wsparcie medialne naszej CIUPAGI zapewniają modelarze że Słowacji z Eastmodels.sk eastmodels.sk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 20 Listopada 2018 Autor Share Napisano 20 Listopada 2018 Do grona naszych sponsorów dołącza https://www.mojehobby.pl/ Koordynatorzy Ciupagi: Paweł -- 787 648 211 Grzegorz-- 667 990 126 email : pfm.ciupaga@interia.pl możliwośc wystawy modeli bez udziału w konkursie, możemy przygotować miejsce -stolik- klubowy oczywiście udział w konkursie jest BEZPŁATNY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Listopada 2018 Autor Share Napisano 27 Listopada 2018 Nowy sponsor który do nas dołączył to sklep moelarski Martola https://www.martola.com.pl/ Miło nam poinformować że Przewodniczącym Komisji Sędziowskiej został Artur Domański z ISMR , również jednym z sędziów został Tomasz Bień z Bielskiej Strefy Modelarskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 29 Listopada 2018 Autor Share Napisano 29 Listopada 2018 kolejny sklep dołączył do grona wsparcia naszego konkursu https://exito.sklep.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudiuss Napisano 26 Grudnia 2018 Share Napisano 26 Grudnia 2018 Robi się zacnie Mam propozycję, dołożyć kategorie "W trakcie budowy" co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2018 (edytowane) 16 godzin temu, Claudiuss napisał: Robi się zacnie Mam propozycję, dołożyć kategorie "W trakcie budowy" co o tym sądzicie? Kategoria na pewno ciekawa, ale jakby to oceniać . Na pewno od nas NAGRODY SPECJALNE to: Nojlepsy Polowac- -im.kpt.pilota Tadeusza Schiele ( czyli mysliwiec z szachownica) Nojlepsy Babrok ( czyli najładniejsza diorama) pomysł kolegi Spiton Rejestracja online będzie dostępna od 1.01.2019 r link wkrótce, oczywiście na miejscu też można się rejestrować, ale wiadomo będzie trzeba będzie poświęcić co najmniej 5min. , bo rejestrację na miejscu tez będziemy robić w systemie on-line, ażeby karty pod model były czytelne . Marzec, po sezonie ferii więc zakopianka bez utrudnień. Oczywiście udział BEZPŁATNY . Edytowane 27 Grudnia 2018 przez eldiabllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 Planujecie oprócz części festiwalowej konkurs punktowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2018 25 minut temu, bartek33365 napisał: Planujecie oprócz części festiwalowej konkurs punktowy? W tej edycji skupiamy się na części festiwalowej, zobaczymy jak nam to wyjdzie i frekwencja jaka dopisze, robimy pierwszy raz u nas więc korzystamy z pomocy Bielskiej Strefy oraz Artur Domański będzie jako Sędzia Główny festiwalu. chcielibyśmy wypaść pozytywnie, zainteresować jeszcze więcej ludzi tym wspaniałym hobby, no i oczywiście wpisać się na stałe z CIUPAGĄ W kalendarz modelarski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudiuss Napisano 27 Grudnia 2018 Share Napisano 27 Grudnia 2018 W Moson mieli tę kategorię a przywlókł bym do Was C-47 pokazać. Tomek Bień śmieje się w Bielsku ze mnie, że robię go już 30 lat i szybciej zdąży wnuki swoje zobaczyć niż mojego Skytraina gotowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eldiabllo Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2018 46 minut temu, Claudiuss napisał: W Moson mieli tę kategorię a przywlókł bym do Was C-47 pokazać. Tomek Bień śmieje się w Bielsku ze mnie, że robię go już 30 lat i szybciej zdąży wnuki swoje zobaczyć niż mojego Skytraina gotowego A no tak, też właśnie widziałem Moson te modele, niedokonczone,fajna sprawa. No ale tez jakaś motywację trzeba mieć żeby zakończyć projekt. Oczywisxie jak wczesniej pisalem można i klubowe stoiska wystawić, bez udziału w festiwalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek33365 Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 14 godzin temu, eldiabllo napisał: W tej edycji skupiamy się na części festiwalowej, zobaczymy jak nam to wyjdzie i frekwencja jaka dopisze, robimy pierwszy raz u nas więc korzystamy z pomocy Bielskiej Strefy oraz Artur Domański będzie jako Sędzia Główny festiwalu. chcielibyśmy wypaść pozytywnie, zainteresować jeszcze więcej ludzi tym wspaniałym hobby, no i oczywiście wpisać się na stałe z CIUPAGĄ W kalendarz modelarski . Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi