wojtek 80 Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Nie wytrzymałem,muszę się pochwalić.Mieszkam niedaleko Krzesin,bardzo fajne miejsce dla modelarza,i w związku z tym że teraz odbywają się ćwiczenia NTM 2018 to od poniedziałku mam widowisko na niebie które potrwa dwa tygodnie.Wczoraj rano przywitał mnie E-3 AWACS,mimo że startuje z Ławicy.Tak że,zaliczyłem już :Tornado,Gripen,Rafale,Eurofighter i oczywiście pospolite F-16. Mam niezłą zabawe i kupe radochy,a jeszcze w weekend Poznań Air Show ,jestem w raju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Doskonale Kolegę rozumiem, bo też jestem z Poznania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted May 16, 2018 Super Moderator Share Posted May 16, 2018 http://aeroscale.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=28915&mode=thread&order=0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek 80 Posted May 16, 2018 Author Share Posted May 16, 2018 Mam takiego z Kinetica w tym malowaniu,moim zdaniem najładniejszy tygrys wogóle. A do mojej kolekcji "widziałem" dorzucam F/A-18. Czekam jeszcze na Merlina. Dzisiaj po południu latali jak opętani. W niedziele dam małą galerie z Air Show w tym wątku,pod warunkiem że będą lądować bo nie posiadam odpowiedniego obiektywu.Efy na pewno będą, co do reszty zobaczymy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Mi się dziś wreszcie udało podpatrzeć 'co nieco' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudy0007 Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Bajka!! Widzimy się jutro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Bajka!! Widzimy się jutro akurat jutro i pojutrze jestem we Wrocławiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek 80 Posted May 18, 2018 Author Share Posted May 18, 2018 A jak kolega się dostał na Krzesiny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Ten kamuflaż jest naprawdę koszmarny, gorszy nawet od poniższego, choć wydawało mi się że trudno będzie go przebić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek 80 Posted May 18, 2018 Author Share Posted May 18, 2018 Faktycznie,nowe malowanie im nie wyszło,ale przyznam Ci się że czerwone batdzo mi się podoba. Ale to kwestia gustu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Solo Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Dla mnie te naklejki na naszych F-16 zawsze wydawały się mocno tandetne. Naprawdę piękne kamo miał nasz F-16 tylko raz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 Przyznam Ci Solo w pełni rację - w dodatku ten nowy "kamuflaż" to zwykła folia, nawet nie malowanie A jak kolega się dostał na Krzesiny? Okazało się, że mam na Osiedlu, gdzie mieszkam odpowiednią "znajomość" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek 80 Posted May 18, 2018 Author Share Posted May 18, 2018 No to kolega ma szczęście.Ale dopiero jutro to będzie zabawa.Najbardziej liczę na Eurofightera i jego zmiane wektora ciągu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 I jeszcze taki filmik mi Google zrobiło https://photos.app.goo.gl/x2Vuuyc0owW6XW7P2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacko Posted May 18, 2018 Share Posted May 18, 2018 A jak kolega się dostał na Krzesiny?Były też normalnie w sprzedaży specjalne bilety "spotterskie" na dzisiaj (piątek), jako dodatek do Air Show. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzes Posted May 19, 2018 Share Posted May 19, 2018 Ten kamuflaż jest naprawdę koszmarny, gorszy nawet od poniższego, choć wydawało mi się że trudno będzie go przebić. Solo jak siedzę w lotnictwie niemalże 30 lat ten typ malowań określano jako malowanie okolicznościowe albo specjalne.Kamuflaż ma jednak nieco inne funkcje. Co do kwestii malowania, 100% zgoda - kolejny raz malowanie NTM i kolejna lipa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtek 80 Posted May 19, 2018 Author Share Posted May 19, 2018 A jak kolega się dostał na Krzesiny?Były też normalnie w sprzedaży specjalne bilety "spotterskie" na dzisiaj (piątek), jako dodatek do Air Show. Zgadza się,były jeszcze jakieś inne wejściówki ale zostały te najdroższe za ok.250zł to sobie darowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacko Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 Trochę fotek A więcej tutaj: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacko Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 I taki filmik z pokazów mi wyszedł: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milczacy Posted May 23, 2018 Share Posted May 23, 2018 super film Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts