Fixer Napisano 19 Maja 2018 Share Napisano 19 Maja 2018 Kolejny z ostatnio popełnionych ulepków. Messerschmitt Me262A od Academy jaki jest każdy widzi. Mój jest uzupełniony blaszkami Eduarda. Spasowanie bardzo dobre, linie podziału blach są cienkie ale wyraźne, jeżeli miałbym się do czegoś przyczepić to część ogonowa nie ma żadnych kołków mocujących do reszty kadłuba, więc skleja się to w zasadzie na styk. Długo zastanawiałem się nad wyborem malowania - początkowo chciałem zrobić maszynę o oznaczeniu B3+BH, w domniemanym malowaniu w "jelitka" Niestety na drodze staneły VallejoAir (których kiedyś w swojej głupocie kupiłem cały zestaw Luftwaffe) i moje umiejętności. Po kilku próbach dałem sobie spokój i wybrałem mniej wymagający kamuflaż. Tak teraz myślę, że trzeba było zrobić "szpachlowaną" wersję BMF z końca wojny. Kalkomanie wbrew pozorom nałożyły się bezproblemowo, mimo że te od Academy są podobno pancerne. Weathering to washe AK i pigmenty. Z ciekawostek to po raz pierwszy używałem kleju Bondic do części PE. I chyba już przy nim zostanę Jego jedyna wada w porównaniu do CA to że wymaga dostępu światła do utwardzenia spoiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 19 Maja 2018 Autor Share Napisano 19 Maja 2018 To nie jest wada, tylko zasada działania. Bondic jest fajny, bo możesz pozycjonować części tak długo jak chcesz (W odróżnieniu od CA), po czym, jak już ustawisz jak chcesz, w dwie sekundy masz to na sztywno (w odróżnieniu od pozostałych klejów). Ależ ja wiem na jakiej zasadzie działa Bondic. Po prostu przez tę zasadę nie nadaje się do zastosowań, gdzie miejsce łączenia jest ze wszystkich stron zasłonięte i nie da się go naświetlić - i w takim znaczeniu jest to jego wada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 Coś mi umknęło? Tak, ale nie będę po raz trzeci tego samego pisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Oj no, najogólniej rzecz biorąc pewnie chodzi o to, że wadą bondica jest to, że nie można go użyć w sytuacjach, do których nie został stworzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 21 Maja 2018 Autor Share Napisano 21 Maja 2018 Oj no, najogólniej rzecz biorąc pewnie chodzi o to, że wadą bondica jest to, że nie można go użyć w sytuacjach, do których nie został stworzony Dokładnie. Z resztą to bez znaczenia, bo produkt ma jak widać zagorzałe grono fan(atyk)ów A swoją drogą to wrzucając tę galerię nieśmiało liczyłem na dyskusję o modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwiatektatek Napisano 21 Maja 2018 Share Napisano 21 Maja 2018 Malowanie bardzo mi się podoba. Polecam zwracać większą uwagę na obróbkę linii łączenia elementów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Czy te żółte kable, które lecą od drążka i są także widoczne we wnęce kół to do odpalania pocisków niekierowanych? :-) Bardzo ładny model Schwalbe! Podoba mi się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Podoba mi się malowanie. Fajny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 6 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2018 Z tego co wyczytałem w walkaroundzie Squadron Signal to na zółto było malowane całe okablowanie instalacji elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
golf czarny Napisano 6 Sierpnia 2018 Share Napisano 6 Sierpnia 2018 podoba się (wnęki rulez) . A ten bondic to wszystkoklejący ??? tzn .żywice , plastik , blachy (jak CA?) ofc ...wiem,że elementy główne (znaczy płat do kadłuba, kadłub???) nie ale czy np. podwodzie , blachy w kabinie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 6 Sierpnia 2018 Share Napisano 6 Sierpnia 2018 Z tego co wyczytałem w walkaroundzie Squadron Signal to na zółto było malowane całe okablowanie instalacji elektrycznej. Ale że kable były malowane? Oj no, najogólniej rzecz biorąc pewnie chodzi o to, że wadą bondica jest to, że nie można go użyć w sytuacjach, do których nie został stworzony Dokładnie. Z resztą to bez znaczenia, bo produkt ma jak widać zagorzałe grono fan(atyk)ów Żeby nie zostać opacznie zrozumianym... Nie można wytykać wad czemuś, z powodu niespełniania wymogów, które nie były zakładane Równie dobrze można zarzucać bondicowi, że nie można go zjeść, ani obejrzeć na nim ulubionego serialu. Pogadać z nim też nie ma oczym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 6 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2018 Pogadać z nim też nie ma oczym... to zupełnie tak jak z tobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 6 Sierpnia 2018 Share Napisano 6 Sierpnia 2018 Słoneczko?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi