Praetorian Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Ja jestem na tak! Zestaw wygląda co raz ciekawiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 E no malowanko niczego sobie , jak narazie w kupie wszystko wyglada fajniej , czekamy dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 tornado mi także się podoba to malowanko. Model będzie extra!!!. Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew16 Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 A moze pokusiłbym sie jeszcze o jakies białe wstawki na kabinie, jakies paski czy cos w tym stulu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Mnie sie nawet bardzo podoba model i rowniez malowanie jakie bedzie na nim ale zastanawia mnie jedno czy ta koparka nie jest czasem za duza do cięzarówki. Moze to w tym sens ze ma byc taka wielka ale mi jakos ona tam nie pasi. Tak to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 No Andrzeju to jest to o czym myślałem od początku(no prawie), tylko nie dawaj żadnych pasków czy wzorków bo one nie będą pasować to kabiny ciągnika która jest, że tak powiem typowo robocza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 zastanawia mnie jedno czy ta koparka nie jest czasem za duza do cięzarówki. Moze to w tym sens ze ma byc taka wielka ale mi jakos ona tam nie pasi. Szczerze mówiąc i mnie sie wydawało, że koparka jest ciut za duża, szczególnie jej kabina wygląda na wielgachną. Ale biorąc pod uwagę nie wielką różnicę w skali to można na to chyba przymknąć oko Należy też pamiętać, że szoferka w ciągniku nie należy do zbyt obszernych, w przeliczeniu na 1:1 jej wysokość z przodu wynosi zaledwie 140 cm a z tyłu 120 cm. tylko nie dawaj żadnych pasków czy wzorków bo one nie będą pasować to kabiny ciągnika która jest, że tak powiem typowo robocza. Dobrze powiedziane, właśnie w ten sam sposób myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Cieszę się Andrzeju, że ten właśnie zestaw wziąłeś na warsztat ...I to będzie chyba pierwsza tego typu produkcja w "cywilnym" malowaniu hehe Widzę, że narazie wszystko ładnie idzie do przodu, będę się przyglądał pracom. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Super go wykonałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 Uzupełniłem ramę w drobicę i w końcu zabrałem się za jej malowanie: Wyciągarka - narazie brakuje w niej bębnów. Swoją drogą zastanawiam się czy zostawić ją w tym kolorze Podłoga kabiny pomalowana zarówno od spodu jak i od góry: Wszystko pomalowałem mieszanką pactry czarny mat i czarny gloss. Także pomalowane są już obręcze kół i tylne nadkola (narazie błyszczącym MM i zastanawiam się czy pomalować je chromem alclada czy pod kolor kabiny ), nie zrobiłem im fotek ponieważ jeszcze schną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Moje zdanie jest takie że felgi w takim zestawie powinny być pomalowane na zwykły srebrny + piasty na kolor ramy, nie żaden chrom. To tak z mojej strony, a jeszcze chciałem dodać że rama i wnętrze wyglądają dużo przyjemniej w czerni niż w zieleni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 Moje zdanie jest takie że felgi w takim zestawie powinny być pomalowane na zwykły srebrny + piasty na kolor ramy, nie żaden chrom. Pisząc o chromie miałem na myśli tylko tylne nadkola, felgi pomalowałem na srebno a piasty na czarny mat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Nadkola mogłyby być chromowane, ale musiałyby być dość sponiewierane, bo inaczej nie będą pasowały do zestawu. A co do szoferki to jest bardzo podobna do tych z ciężarówek IFA... Tunel silnika zasłaniający widok kierowcy na pasażera i te sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Praetorian Widzę ze miałeś przyjemność poruszać się NRD-owska Ciężarówką?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Niestety tylko obejrzeć z bliska... Ale chętnie bym się przejechał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 Nadkola mogłyby być chromowane, ale musiałyby być dość sponiewierane, bo inaczej nie będą pasowały do zestawu. A co do szoferki to jest bardzo podobna do tych z ciężarówek IFA... Tunel silnika zasłaniający widok kierowcy na pasażera i te sprawy Nadkoli nie bedę chromował, postanowiłem pomalowac w kolorze kabiny. Tunel nie jest aż tak wysoki, sidziska będą ponad nim. Podwozie ciągnika stoi już na kółeczkach, także kabina jest poskładana do kupy. Jutro mam zamiar wziąść się za jej i nadkoli malowanie. Przymiarka na sucho: Kółeczka do naczepy także są już gotowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 No i ładnie wyglądają, ale jednak spróbowałbym suchego pędzla na krawędziach... Zależy jeszcze, czy zestaw ma być taki fest glanc nówka, czy lekko sponiewierany. :: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 No fajnie w całości wygląda , moim zdaniem lepiej by wyglądał lekko zeksploatowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Ja mam pytanko do konstruktora. Jakiej firmy jest ten model i jaka jest cena tego model, ale najważniesze to jakiej średnicy ma on koła w naczepie?? (chodzi mi o średnicę na modelu bo potrzebuję takie koła o średnicy ok 35 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 1/35 firma Trumpter . Do reszty sie nie wypowiem bo nie wiem ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 Ja mam pytanko do konstruktora. Jakiej firmy jest ten model i jaka jest cena tego model, ale najważniesze to jakiej średnicy ma on koła w naczepie?? (chodzi mi o średnicę na modelu bo potrzebuję takie koła o średnicy ok 35 mm) Skalę i firmę podał już KRUGER_MAN, za zestaw dałem 185 zł. Średnica kół: ciagnik - 33 mm naczepa - 28 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Świetna robota, Andrzeju z tą koparką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 (edytowane) We wnętrzu kabiny przybyło webasto, będzie jeszcze jego osłona ale dopiero gdy ją pomaluję. Pewnie zrobię jeszcze jakąś mapkę i jakieś akcesoria do wnętrza ale nad tym będę myślał później. Atrapa pomalowana na biały mat, część dachowa klimy na biały połysk a wewnwtrzna na biały mat. W podwoziu przybyły zbiorniki paliwa i powietrza a także skrzynia biegów i nadkola: Kabinę pomalowałem pactrą A4 i trzema powłokami clearu, wyciagarkę samą A4. Przymiarka na sucho: Edytowane 22 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 22 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 22 Lutego 2008 Witam. Zarąbiście wygląda w tym kolorze, jak jeszcze pomalujesz naczepę na czerwono i na to żółta koparka, to już wogóle będzie zarąbisty zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 No powiem że kolorek pasuje bardzo do tego ciągnika ... jednak zrobił bym brudzing ( nie wiem sam już , czy robisz , czy też nie ) tak to pięknie . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi