Praetorian Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Eno kurde... Podoba mi się, mimo, że nadal nietypowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 No Andrzeju ten niebieski pasuje idealnie na ciągniczku, jeszcze biała matowa atrapa doda mu uroku . Wnętrze także prezentuje się wyśmienicie, webasto 1klasa . Pozdrawiam i czekam na dalsze poczynania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Troche wiecej w temacie transportera - klik tornado - jest tam troche fotek - nazwa tego ustrojstwa, wymiary itd. Zawsze latwiej bedzie szukac... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 Dzięki Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Super.Będzie super komplecik !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Nooo wygląda bardzo fajnie Ciekawe malowanie zarówno maski jak i kokpitu. PS PKD4GA ciekawego linka zapodałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 Tym razem zabrałem się za naczepę, znowu było pełno szpachlowania i szlifowania ale jakoś się z tym uporałem. Muszę przyznać, ze trmpek miał dobry pomysł z wykonaniem gwintów na śróbach w najazdach - wykonene są z dopasowanych sprężynek przez co rampy (są ruchome) same nie opadają na dół bo spreżynki utrzymują je w pozycji zamkniętej Jak dobrze pójdzie to jutro podłączę instalację i wezmę się za malowanie naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 Super pomysł z tymi sprężynkami, pewnie sa z długopisów Ciekawy zestaw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 25 Lutego 2008 Share Napisano 25 Lutego 2008 No Andrzeju, naczepa już całkiem nieżle wygląda, przygotowana do malowania, powodzonka życzę, aby wszystko co robisz się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Lutego 2008 Autor Share Napisano 26 Lutego 2008 Jak zaplanowałem tak zrobiłem, instalacja jest gotowa. Przyznam się bez bicia, że nie miałem żadnej dokumentacji do jej wykonania więc musiałem improwizować. Naczepę pomalowałem emalią MM na kolor bazowy i odstawiłem do schniecia: a w kabinie pomalowałem uszelki okien: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 No pięknie..., wszysto co raz bardziej nabiera smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Fajnie pomalowana naczepka , czekam na przymiarke całości . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinzo56 Napisano 26 Lutego 2008 Share Napisano 26 Lutego 2008 Bardzo ładnie fajne wykonanie okablowania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 26 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 26 Lutego 2008 Super to wygląda i te kolory też. Instalacja wygląda ok. Czekam na dalsze zdjęcia i efekt końcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 ja pierdziu nic dodać, nic ująć. Jednym słowem można to określić ale powstrzymie się Super to wszystko wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Wszystko spoko, jak zawsze chciałbym, już widzieć ten cały zestaw skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Kabina pomalowana wzorowo Co do naczepy to ciężko jest się wypowiedzieć, ponieważ do tego potrzeba fotek w świetle dziennym Ale jestem o nią spokojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Lutego 2008 Autor Share Napisano 27 Lutego 2008 Dzięki za miłe słowa Malowanie naczepy nie jest jeszcze ukończone, muszę prysnąc deski w kolorze drewna i nanieśc ślady eksploatacji. Natomiast w kabinie muszę w tylnych bocznych oknach poprawic uszczelki bo przy robieniu fotek niechcący je starłem. Obecnie jestem w trasie więc zabiorę się za to dopiero po powrocie do domu. Macie jakiś pomysł z czego można by wykonac tak małe koguty na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TiroManiaK Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Koguty...... może klocki lego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olokolo Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Macie jakiś pomysł z czego można by wykonac tak małe koguty na dach Witam Torni. A moze po opakowaniach po tabletkach ?? Kiedys na jakims forum wlasnie byla o tym mowa. Patrzac z jednej strony to za nasza poludniowa granica nasi sasiedzi maja na pojazdach komunalnych jednego wielkiego koguta - wiec jakas wypraska po lekach okragla przezroczysta nadaje sie do tego. A model wychodzi Tobie bajerancko. I tu jest przyklad jak z wojaka zrobic fajnego cywila (na dokladke z fajnym ladunkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Lutego 2008 Super Moderator Share Napisano 27 Lutego 2008 Fajne koguty można wykonać z leków które są zamknięte w dwóch "kapsułkach". Zazwyczaj są one pomarańczowe, moja babcia brała leki i ampiłki miały kolor niebieski, super nadawały się na koguty. No ale jest jedna ich wada, są one na recepte. Tak wygląda opakowanie. Leki są na niedobór potasy, ale nie wiem z jaką chorobą to jest związane. A tak wygląda kapsułka. Jak widać doskonale nadaje się na koguty. Średnica kapsułki to 7,30mm. Jeżeli byś chciał wykonać niebieskie koguty i pasowały by do tej skali, to wyślij mi adres a podeślę Ci dwie takie kapsułki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 A jakiego chcesz tego koguta? bo ja się nie znam na cywilach za bardzo. Chcesz takiego jednego, podłużnego, czy takiego mniejszego, że tak powiem, "stojącego?" Jeśli ta druga opcja, to: Średnica kapsułki to 7,30mm. 7 mm w sali 1:35 to będzie chyba za dużo. W orginale byłoby to prawie 30 cm. Myślę, że najlepszym w tym wypadku rozwiązaniem będą diody led. a tu cennik: http://www.podzespoly-elektroniczne.pl/?PHPSESSID=989c031a022b286a1efc0c2366120029&p=katalog&mode=1&id_kat=66 pozdrawiam gorąco! Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Lutego 2008 Autor Share Napisano 28 Lutego 2008 Dzięki koledzy No właśnie diody Heh, że też od razu nie pomyślałem o nich a mam ich przecie pod dostatkiem no ale tak to jest po 18 - to godzinnej dniówce. Zamontuję dwa koguty na dachu kabiny i jeden z tyłu naczepy, a kapsułki po lekach faktycznie są trochę za szerokie i nie bardzo nadają się do tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 W ciągniku przykleiłem przednie i tylne lampy (klima na dachu leży na sucho), także atrapa, wydech i wały napędowe są już na swoim miejscu. Brakuje tylko najmniejszego łączącego silnik ze skrzynią biegów bo wystrzelił mi z pęsety Cały zestaw upieprzyłem "trochę" więcej aniżeli zamierzałem, a to jeszcze nie koniec. Fotki trochę (nawet dosć mocno) przekłamują bo w realu wyglada to zupełnie inaczej, ale co tam - polukajcie sobie i powiedzcie co o tym sądzicie. Ps. Czym Wy przyklejacie blachy bo ja zastosowałem CA Technicqll i co chwila mi one odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Nie no, Torni... Jak zwykle brak mi słów. Perfekcja w każdym calu . Czytałem, że blachy przyklejane są na "Kropelkę" lub "Super Glue", ale więcej do powiedzenia będą tu mieli miłośnicy pancerki . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi