Bobek Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 (edytowane) F14 Tomcat chyba każdy zna i lubi. Skala najlepsza czyli 1/144 [ Edytowane 24 Lipca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Fajne maleństwo. Jak jeszcze możesz to wyedytuj temat i wstaw od razu info jaka to skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Trzy plusy - za typ - za skalę - za wykonanie Jako, że model z pudła to minusy zebrałby Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Lipca 2018 Super Moderator Share Napisano 24 Lipca 2018 No nie moja skala ani temat ale ukłony za robotę modelarską, w takim mikrusie to niezły wyczyn ;) Kolega Marudek będzie zachwycony ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 24 Lipca 2018 Autor Share Napisano 24 Lipca 2018 Narazie to przymiarka chce nastepnego pokroic i ulepszyc. Skala zostanie bo jest najmniej pokazywana, duzo uczy, malo wybacza. Poki co czytam troche o 144 na forach i podziwiam. (tu slodzenie) Woit masz fajny zestaw, a F14 trumpetera sluzyl jako cel, takze fajnie ze piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Narazie to przymiarka chce nastepnego pokroic i ulepszyc. Już mnie to interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Ładne maleństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 24 Lipca 2018 Share Napisano 24 Lipca 2018 Narazie to przymiarka chce nastepnego pokroic i ulepszyc. Skala zostanie bo jest najmniej pokazywana, duzo uczy, malo wybacza. Poki co czytam troche o 144 na forach i podziwiam. (tu slodzenie) Woit masz fajny zestaw, a F14 trumpetera sluzyl jako cel, takze fajnie ze piszesz No to czekam/-y na warsztat. Ponizej coś inspirującego, może nie widziałeś: wiecej zdjęć http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=97639 warsztat http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=87076 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 Qrcze, nie wiem co napisać, jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 25 Lipca 2018 Autor Share Napisano 25 Lipca 2018 Tego nie widziałem ale krąży gdzieś podobnie rozebrany przez japończyka, ale dokładnie o to mi chodzi. Dzieki za zdjęcia z budowy. Wczesniej robilem Tornado, plus taki ze F14 jest przy nim naprawde duzym samolotem. Ten czeski F14 wymiata, no zbliżyć się tylko do podobnej jakosci i byłoby super. No i pytanie, mam f14 revella dokladnie to samo, warto kupic innej firmy dla paru elementow? i jesli tak to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 Galerię tej Tonki poproszę Wracając do Tomcata: Revell lub Trumpeter (in-box Trumpka masz tutaj: viewtopic.php?f=86&t=50659). Ja optuję za Chińczykiem, drogi (w porównaniu do Niemca) jest ale budując średnio jeden model na rok to i tak wydatek żaden. W Revellu trzeba na dzień dobry zaszpachlować dodatkowe kratki wentylacyjne nad wlotami przy kadłubie oraz pocienić boki wlotów powietrza do silników. Warto zaopatrzyć się w osłonę kabiny vacu - ja osobiście korzystałem ze świetnego wyrobu Brenguna. Przy Trumpku, odpada wykorzystanie wiatrochronu ze względu na inne rozwiązanie montażu całej szklarni ale pozostała część osłony i tak świetnie wygląda. Obowiązkowa jest również sonda Mastera (http://www.master-model.pl/product/am-144-007.html) - jeśli budujesz wersję w którym występowała. Jest jeszcze trochę dodatków żywicznych, skrzydła z wysuniętymi klapami / slotami, kabinki, fotele, koła,... nie wszystkie są warte inwestowania w nie... Może, najpierw pochwal się jaki egzemplarz chcesz robić to wtedy zobaczymy jaką drogą iść. Tomcaty różniły się wieloma detalami w zależności od okresu służby, nawet w zakresie tej samej wersji, egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 25 Lipca 2018 Autor Share Napisano 25 Lipca 2018 https://www.dropbox.com/sh/i0ntvxcce1p7qwm/AAAQals1yuuE7jvqzRrieTMma?dl=0 Galerie znajdziesz tutaj ale niema co oglądać moim zdaniem, słabo wyszło i mnie przerósł trochę. Kalek za dużo, slabe farby dobiły jeszcze ;) ale zobaczyłem ze można łatwo kroić bez strachu przed pękniecie plastiku. Po tym modelu kupiłem pomarańczową hatakę, które są świetne tak swoja drogą, ale to inny temat. Nad tym F pomyślę co do konkretnego modelu i przygotuje się merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 25 Lipca 2018 Share Napisano 25 Lipca 2018 No nie, wstydu nie ma z tym modelem. W tej skali makro zawsze wyolbrzymia pewne detale niewidoczne gołym okiem. Jest moc. Czekam na Twój warsztat Kocura, wierzę, że będzie się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi