Super_Hans Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Bo łosz jest. A więc łosz wygląda zdecydowanie najlepiej gdy jest po łoszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Sierpnia 2018 Share Napisano 16 Sierpnia 2018 Równie szacun. Chciałbym tak umieć pomalować pokład. A do tego ile kasy na drewnianym zaoszczędzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Dzięki Ja tylko stosuję się do instrukcji FH. Napisali wyraźnie; pokłady malować spranym Canvas, łoszować co najmniej dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Dzięki Ja tylko stosuję się do instrukcji FH. Napisali wyraźnie; pokłady malować spranym Canvas, łoszować co najmniej dwukrotnie. No wiesz, malować, a malować, to dwie zupełnie różne od siebie rzeczy. Każdy z nas stosuje się do instrukcji albo i nie , ale wychodzi to z różnym skutkiem. U Ciebie wyszło to naprawdę znakomicie AA i weź się tak z tym nie cackaj, bo 700ki to robi się w max 3 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Wobec tego czekam na trzytygodnowegoksięcizwalii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Blszkowanie i "brudzenie" nadbudówek. Kazamatowe pyrkawki z lufami Mastera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Września 2018 Autor Share Napisano 23 Września 2018 Uporałem się z większością UKów i innych zawijasów relingasów na dziobowej. Wyszło tak sobie,przerwa od stoczni nie służy wprawie. Ale wszystko rekompensuje CZERWONY,dla niego kupiłem ten statek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 CZERWONY jak się patrzy! Taki znak szczególny i wabik dla oka.. jak pieprzyk jak u Cindy Crawford Szare relingasy zawijasy na brązowym liniloeum.. oj cos o tym wiem jakie to wKU..denerwujące jest. Wyszło bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Spoko, nie leży mi tylko ten brązowo-jakiśtam łosz. Na czołgu OK, ale na okręcie proponowałbym jednak szarości.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 23 Września 2018 Share Napisano 23 Września 2018 Mas zjakis plan na z a maskowanie tej szpary pomiędzy drugim pokładem o nadbudówką? Chciałbym tak umieć wyginać relingi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Września 2018 Autor Share Napisano 23 Września 2018 Kilka warstw białego surfacera z aerografu,papier 600 i 800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 23 Września 2018 Autor Share Napisano 23 Września 2018 Chociaż nie wiem czy tam nie powinna być wyraźna krecha na całej długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 bakteria osiemdziesiątekósemek na pienciozlotym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 30 Września 2018 Autor Share Napisano 30 Września 2018 Flaga na maszt,herbaciarz jest nasz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Września 2018 Share Napisano 30 Września 2018 To lubimy też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 14 Października 2018 Autor Share Napisano 14 Października 2018 Lucek zaczyna finisz. Większość elementów tylko tak sobie leży do fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Ale przy kotwicach to dasz chyba trochę rdzy nie? Nie lepiej było wyprowadzić sobie tą nadbudówkę zanim to wszystko pomalowałeś? Ogólnie fajny jest, będzie jakaś woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Świetny! Podoba mi się, że taki jasny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Też mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Witam, na początek, cudny zaganiacz Kajzera Chciałbym zapytać czy: - czy w budowie poza lufami Mastera używasz tylko blaszek z zestawu? A tak dokładniej... czy blaszka z zestawu Limited ( z niszczycielem ) jest identyczna jak ta z wersji Normal? Myślę że tak ale wolę się upewnić ( z inboxów które widziałem tak przynajmniej wynika ) - z czego będziesz robił ( o ile oczywiście będziesz robił je w pozycji złożonej ) sieci przeciwtorpedowe? - będzie woda czy elegancka deseczka/pleksa? -wieże artylerii głównej są już przyklejone na stałe czy Lucek może jednak zrobi groźną minę W każdym razie patrzam dalej i podziwiam... sposób wykonania bardzo przypomina mój ideał Derfflingera z tego filmiku ( sorki za zaśmiecanie ale musiałem )No cóż chętnie zobaczyłbym kolejne siedemsetki kjzera w takim wykonaniu więc mam nadzieję że podoba Ci się w nich jeszcze coś oprócz czerwonego komina i będą kolejne ;-) W każdym razie kibicuję dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 15 Października 2018 Autor Share Napisano 15 Października 2018 Ale przy kotwicach to dasz chyba trochę rdzy nie? Hmm no pewnie trochę dam ,ale źródła można odczytać inaczej Nie lepiej było wyprowadzić sobie tą nadbudówkę zanim to wszystko pomalowałeś? Ja raczej improwizuję,nie mam wszystkiego tak do końca przemyślanego. Pewnie byłoby lepiej,mniej czyszczenia fukawki. Ogólnie fajny jest, będzie jakaś woda? Bez wody nie ma życia. Hans,bazylms-dzięki - czy w budowie poza lufami Mastera używasz tylko blaszek z zestawu? A tak dokładniej... czy blaszka z zestawu Limited ( z niszczycielem ) jest identyczna jak ta z wersji Normal? Myślę że tak ale wolę się upewnić ( z inboxów które widziałem tak przynajmniej wynika ) blszka z zestawu z literką "S" wydaje się być taka sama jak z mojego. Poza zestawowymi blachami na razie dodałem kawałki relingów na dźwigach,oraz użyłem rei Mastera do budowy masztu. - z czego będziesz robił ( o ile oczywiście będziesz robił je w pozycji złożonej ) sieci przeciwtorpedowe? Złożone zestawowe. - będzie woda czy elegancka deseczka/pleksa? Powtórzę,bez wody nie ma życia. -wieże artylerii głównej są już przyklejone na stałe czy Lucek może jednak zrobi groźną minę Zadek Davidowi Beatty'emu No cóż chętnie zobaczyłbym kolejne siedemsetki kjzera w takim wykonaniu więc mam nadzieję że podoba Ci się w nich jeszcze coś oprócz czerwonego komina i będą kolejne ;-) Jak FH wypuści Moltke to się pwnie zNiemczę znowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 Tak jak w życiu bez wody, tak w statkach bez dalekosiężnego planowania, daleko nie zajedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 300 metrów do mety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Ładnie, ładnie. Świetna faktura wody! Rzeźbiłeś styrodur czy styropian? Czy w ogóle inaczej? Zupełnie nie pasuje mi jednak to lazurowe turkusowe halo wokół Lucka. Na zdjęciu to aż świeci w burty Lucka. Tak chciałeś czy to pośredni etap? Sam Lucek prezentuje się niezwykle subtelnie i naturalnie, podoba się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Dzięki Hans. Woda to atlantic żel od AK,klej do rigipsów jako główna faktura,kilka warstw wikolu dla złagodzenia i wyrównania ostrości. Wszystko to na papierze akwarelowym przyklejonym do takiej pianki styropianowej. Nad lazurami jeszcze popracuję.W trakcie montażu woda wypalcowała się trochę i potrzebna będzie jeszcze jedna warstwa żelu AK.Zobaczę jak to będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi