Thalgonis Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Dzień doberek, moja pierwsza galeria... łojezusicku, ale mam tremę Wiem, że model nie wygląda za dobrze, ale mam usprawiedliwienie Po pierwsze primo to mój drugi model w tej skali. Po drugie primo to mój pierwszy model z aerografem w ręku (warsztat zaczynałem na pędzlu, w trakcie przesiadłem się na aerka). Po trzecie primo - bazując na opinii kolegów tak z tego forum jak i u konkurencji - na debiut wybrałem sobie wyjątkowo upierdliwą wersję modelu Eduarda. Co, nie będąc jednak znawcą, muszę potwierdzić... Przy warsztacie zasugerowano mi zrobienie zdjęć w plenerze. Niestety, nie za bardzo to możliwe, bo wokół same blokowiska. A przecież nie wyjdę z modelem na smyczy do parku jako z pieskiem Poniższa maszyna służyła w 1.(Z)/JG 77. Latał na niej Lt. Felix-Maria Brandis. Malowanie z Malmi, Finlandia, 1942 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Fajny.Zestaw idealny nie jest tak że model jest ok. Na temat zdjęć się nie wypowiadam bo sam nie umiem robić dobrych ujęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Jak na pierwsze malowanie aerografem to całkiem udany. Ja bym trochę bardziej zaznaczył linie podziału blach - zwłaszcza usterzenie poziome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Jest kilka niedociągnięć ale model całkiem przyzwoity. Jak na pierwsze malowanie aerkiem to jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 1 Sierpnia 2018 Share Napisano 1 Sierpnia 2018 Co Ty chcesz, wygląda całkiem dobrze. Jak z czasem ogarniesz weathering i inne pranie, będziesz mógł do niego powrócić, zrobić to wszystko i będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 2 Sierpnia 2018 Share Napisano 2 Sierpnia 2018 Pozapuszczanie linii podziału dodałoby uroku całości wykonania. No i mocno rozcieńczoną czarną farbą mogłeś dać delikatne okopcenia w okolicach wydechów, zarówno na górze skrzydeł jak i na spodzie. Zdaje się też, że na górze gondoli silników miejsca łączenia plastiku nie zostały usunięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi