Thalgonis Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 Dzień doberek, moja pierwsza galeria... łojezusicku, ale mam tremę Wiem, że model nie wygląda za dobrze, ale mam usprawiedliwienie Po pierwsze primo to mój drugi model w tej skali. Po drugie primo to mój pierwszy model z aerografem w ręku (warsztat zaczynałem na pędzlu, w trakcie przesiadłem się na aerka). Po trzecie primo - bazując na opinii kolegów tak z tego forum jak i u konkurencji - na debiut wybrałem sobie wyjątkowo upierdliwą wersję modelu Eduarda. Co, nie będąc jednak znawcą, muszę potwierdzić... Przy warsztacie zasugerowano mi zrobienie zdjęć w plenerze. Niestety, nie za bardzo to możliwe, bo wokół same blokowiska. A przecież nie wyjdę z modelem na smyczy do parku jako z pieskiem Poniższa maszyna służyła w 1.(Z)/JG 77. Latał na niej Lt. Felix-Maria Brandis. Malowanie z Malmi, Finlandia, 1942 Cytuj
Xmen Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 Fajny.Zestaw idealny nie jest tak że model jest ok. Na temat zdjęć się nie wypowiadam bo sam nie umiem robić dobrych ujęć. Cytuj
marskan Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 Jak na pierwsze malowanie aerografem to całkiem udany. Ja bym trochę bardziej zaznaczył linie podziału blach - zwłaszcza usterzenie poziome. Cytuj
mig Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 Jest kilka niedociągnięć ale model całkiem przyzwoity. Jak na pierwsze malowanie aerkiem to jest dobrze. Cytuj
Mariucha Napisano 1 Sierpnia 2018 Napisano 1 Sierpnia 2018 Co Ty chcesz, wygląda całkiem dobrze. Jak z czasem ogarniesz weathering i inne pranie, będziesz mógł do niego powrócić, zrobić to wszystko i będzie super Cytuj
Mates Napisano 2 Sierpnia 2018 Napisano 2 Sierpnia 2018 Pozapuszczanie linii podziału dodałoby uroku całości wykonania. No i mocno rozcieńczoną czarną farbą mogłeś dać delikatne okopcenia w okolicach wydechów, zarówno na górze skrzydeł jak i na spodzie. Zdaje się też, że na górze gondoli silników miejsca łączenia plastiku nie zostały usunięte. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi