MarcinWSS Napisano 5 Sierpnia 2018 Share Napisano 5 Sierpnia 2018 (edytowane) Czołem! Poniżej kilka fotek Wingnut"a w moim warsztacie. Dołożyłem do fabrycznego zestawu Super Detail Kit HGW oraz blaszki Part. Miłego oglądania. Oczywiście Wasze uwagi będą mile widziane - dopiero szlifuję warsztat.. Edytowane 5 Sierpnia 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 5 Sierpnia 2018 Share Napisano 5 Sierpnia 2018 Czemu te zdjęcia takie małe ? Czyżbyś miał coś do ukrycia ? I dobrze by było robić odstęp między zdjęciami. A po za tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 5 Sierpnia 2018 Share Napisano 5 Sierpnia 2018 Jak to jest dopiero "szlifowanie warsztatu" to ja zwijam swoje zabawki idę się urżnąć w trupa... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 5 Sierpnia 2018 Share Napisano 5 Sierpnia 2018 O... będzie się tutaj działo ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 5 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2018 Foty wkleiłem większe. A w kwestii warsztatu : jest na tym forum kilka fenomenalnych prac. Hurricane "od podstaw", Suka w 1:72 przy której moja robota to "klocki Duplo złożone źle" i wiele wiele innych. Oglądałem też wcześniej prace Wojciecha Fajgi. I wiem, że takiego poziomu nie osiągnę. Mogę tylko próbować robić kroczki w podobnych kierunkach.. Stąd prośba o wskazówki i krytyczne spojrzenie. Oczywiście cieszę się, że się podoba. Pzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 5 Sierpnia 2018 Share Napisano 5 Sierpnia 2018 Jak to jest dopiero "szlifowanie warsztatu" to ja zwijam swoje zabawki idę się urżnąć w trupa... :-) Dołączam. Nie wiem co tu jeszcze szlifować, najwyżej lekka polerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 6 Sierpnia 2018 Share Napisano 6 Sierpnia 2018 Popatrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 I ja chętnie tu zaglądnę w przyszłości ;) Na razie jest giiiit! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Z tym "szlifowaniem warsztatu" Kolega sobie żarty robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 9 Sierpnia 2018 Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Szczególnie podoba mi się malowanie skrzyni korbowej silnika, bardzo naturalnie wygląda. Możesz napisać o tym kilka słów? Marcin, tak w ogóle to niepotrzebnie jesteś taki skromny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWSS Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Blok silnika/skrzyni korbowej pomalowałem w sposób, który "wyszedł przypadkiem". Miałem w głowie specyficzną chropowatość, teksturę, odlewów części przedwojennych silników lotniczych, agregatów czy pomp z racji ukończenia wrocławskiego LZN"u. Mieliśmy tam sporo wiekowych pomocy naukowych I całkiem przypadkiem taką strukturę, wydaje mi się, udało mi się uzyskać : jak wiecie pod Alclada należy położyć idealną błyszczącą powierzchnię. Przy którejś tam próbie ilość farby/ciśnienie, prysnąłem "polerowane aluminium" Alclada na półmat czarnego surfacera 1500 Mr.Hobby i wyszło to czego szukałem. Klasyczne "silver" jest zbyt gładkie - przypomina współczesne odlewy ciśnieniowe - kombinacja alclad+surfacer+wash, moim zdaniem, jest najbliżej oryginału. Koledzy.. ja naprawdę mam świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie umiem i jak wiele tematów "chrzanię". Stąd prośba o podpowiedzi i krytyczne spojrzenie. pzdr Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin K. Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 Dzięki za opis.Właśnie ten efekt chropowatości miałem na myśli. Z przyjemnością popatrzę na dalszą część Twojego warsztatu. Bardzo starannie podchodzisz do budowy, to dobrze wróży na przyszłość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 Klasa. Niektóre zdjęcia wyglądają jak renderingi -ale to zbitka dobrego materiału i dobrego wykonania. Pozdrawia absolwent LZN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi