Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Czołem! Poniżej kilka fotek Wingnut"a w moim warsztacie. Dołożyłem do fabrycznego zestawu Super Detail Kit HGW oraz blaszki Part. Miłego oglądania. Oczywiście Wasze uwagi będą mile widziane - dopiero szlifuję warsztat..

Wx3s71fh.jpg

dmYRCVLh.jpg

wfQLKzCh.jpg

K6hpBuih.jpg

6JodUMph.jpg

kOzfA7Zh.jpg

kyhW6osh.jpg

v8FjCdyh.jpg

2VL0WOmh.jpg

Oc63cG7h.jpg

huILWvfh.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Foty wkleiłem większe. A w kwestii warsztatu : jest na tym forum kilka fenomenalnych prac. Hurricane "od podstaw", Suka w 1:72 przy której moja robota to "klocki Duplo złożone źle" i wiele wiele innych. Oglądałem też wcześniej prace Wojciecha Fajgi. I wiem, że takiego poziomu nie osiągnę. Mogę tylko próbować robić kroczki w podobnych kierunkach.. Stąd prośba o wskazówki i krytyczne spojrzenie. Oczywiście cieszę się, że się podoba.

Pzdr

Marcin

Napisano
Jak to jest dopiero "szlifowanie warsztatu" to ja zwijam swoje zabawki idę się urżnąć w trupa... :-)

Dołączam. Nie wiem co tu jeszcze szlifować, najwyżej lekka polerka

Napisano

I ja chętnie tu zaglądnę w przyszłości ;) Na razie jest giiiit!

Napisano

Szczególnie podoba mi się malowanie skrzyni korbowej silnika, bardzo naturalnie wygląda. Możesz napisać o tym kilka słów? Marcin, tak w ogóle to niepotrzebnie jesteś taki skromny

Napisano

Blok silnika/skrzyni korbowej pomalowałem w sposób, który "wyszedł przypadkiem". Miałem w głowie specyficzną chropowatość, teksturę, odlewów części przedwojennych silników lotniczych, agregatów czy pomp z racji ukończenia wrocławskiego LZN"u. Mieliśmy tam sporo wiekowych pomocy naukowych I całkiem przypadkiem taką strukturę, wydaje mi się, udało mi się uzyskać : jak wiecie pod Alclada należy położyć idealną błyszczącą powierzchnię. Przy którejś tam próbie ilość farby/ciśnienie, prysnąłem "polerowane aluminium" Alclada na półmat czarnego surfacera 1500 Mr.Hobby i wyszło to czego szukałem. Klasyczne "silver" jest zbyt gładkie - przypomina współczesne odlewy ciśnieniowe - kombinacja alclad+surfacer+wash, moim zdaniem, jest najbliżej oryginału.

Koledzy.. ja naprawdę mam świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie umiem i jak wiele tematów "chrzanię". Stąd prośba o podpowiedzi i krytyczne spojrzenie.

pzdr

Marcin

Napisano

Dzięki za opis.Właśnie ten efekt chropowatości miałem na myśli. Z przyjemnością popatrzę na dalszą część Twojego warsztatu. Bardzo starannie podchodzisz do budowy, to dobrze wróży na przyszłość. Pozdrawiam