Xmen Napisano 23 Sierpnia 2018 Share Napisano 23 Sierpnia 2018 Następny samuraj.Przedstawiam model wersji uzbrojonej w działko 30mm.Powstała tylko jedna sztuka tak uzbrojona.Według informacji w internecie samolot odbył tylko jeden lot bojowy 1 sierpnia 1945 roku z załogą por.Hiroshi Yasuda(pilot) i Por.Taro Fukuda (obserwator).Model zrobiony prosto z pudła.Dodane tylko pasy w kabinie.Temat jakośći modelu pominę milczeniem Można się śmiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 23 Sierpnia 2018 Share Napisano 23 Sierpnia 2018 Ło matko! Ta armata jak strzelała, to chyba samolot był wyrzucany przez odrzut do tyłu Ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 23 Sierpnia 2018 Share Napisano 23 Sierpnia 2018 Nie miałeś pod ręką jakiegoś "brudziwa"?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2018 "Nie miałeś pod ręką jakiegoś "brudziwa"??" Miałem i zrobiłem wash na modelu tylko w tym połysku słabo to widać.Coś mnie podkusiło i psiknąłem go półmatem.Oryginał na znanych mi zdjęciach też wygląda jak nówka nie śmigana.Zapewniam że na żywo wygląda lepiej.Muszę jednak kupić parę modeli mniej a zainwestować w namiot bezcieniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 zainwestować w namiot bezcieniowy. Można kupić w cenie jednego modelu, gorzej z oświetleniem. Ja jestem "szczęśliwym" posiadaczem bezcieniucha, prawdziwy aparat na statywie, ustawione ISO 100 i inne pierdoły, zdjęcia z opóźnionym (10s) cyknięciem w celu wytłumienia drgań aparatu a i tak zdjęcia wychodzą mi słabo (ale tak to jest jak ma się dwie lewe ręce do fotografowania ) A sam model No nie wygląda szczęśliwie ale to chyba raczej wina zdjęć i samego zestawu. Sword to raczej górna półka nie jest (no chyba że cenowa ). Należało by osłonę silnika psiknąć matem i odrobinkę przytrzeć suchym pędzlem - ma on za zadanie "łapać" promienie słoneczne i zapobiegać oślepianiu pilota. Łosiu faktycznie mocno delikatny, a nawet niewidoczny. Daję ogólnie 3,8pkt/5 możliwych. Z dobrego zestawu wychodzą Ci ładne modele: tak więc szkoda życia na lepienie z takiej czeskiej gliny. Uznaję że to była taka odrobina chałturzenia ( jak moja Savoia) w celu relaksacyjnym przed jakimś "ostrym" projektem Czekam na "jaskółki" znad Adratyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Całkowicie się z kolegą zgadzam.Ten model to nie jest nawet średnia półka.Wyszedł jak wyszedł to trochę z nim pokombinowałem.Ten połysk nie dawał mi spokoju więc prysnąłem matem .Nowe zdjęcie zrobione przy naturalnym świetle.Po prostu jak zacząłem to trzeba było skończyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Po prostu jak zacząłem to trzeba było skończyć. Jak to się robi?!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Jak to się robi?!... czyli (niestety dotyczy to większości z nas ) Ten model to nie jest nawet średnia półka A ja się przymierzałem do Lightninga T4 ze Sworda. Chyba sobie odpuszczę. A modelik już prezentuje się lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Wchodzimy do pomieszczenia gdzie kleimy modele że wzrokiem w podłodze.Nie patrzymy pod żadnym pozorem na pudełka z niesklejonymi modelami. Koncentrujemy się tylko na stole roboczym i powinno się udać chociaż gwarancji nie daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Wchodzimy do pomieszczenia gdzie kleimy modele że wzrokiem w podłodze.Nie patrzymy pod żadnym pozorem na pudełka z niesklejonymi modelami. Czasami może być ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Po pryśnięciu matem model wygląda dużo lepiej niż przed. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pepociufakers Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Taaaak, z matem wygląda owiele, wiele lepiej. I myślę, że na żywo jeszcze lepiej wygląda, tylko ekspozycja odbiera trochę uroku temu modelowi. Temat jakośći modelu pominę milczeniem Jakbyś jednak mógł napisać kilka słów o jakości modelu, było by fajnie, lubię Sword-owskie modele, i nawet nad tym się zastanawiałem, także ciekaw jestem jak bardzo odstaje od średniej Sworda:) Bo dużo pasowania, szlifowania i szpachlowania to standrad tego producenta:) Przy okazji duży plus za niecodzienną tematykę, za "Japońca", za nie samoskładalny model i za rzeczonego Sworda. Wchodzimy do pomieszczenia gdzie kleimy modele że wzrokiem w podłodze.Nie patrzymy pod żadnym pozorem na pudełka z niesklejonymi modelami. Czasami może być ciężko Abtb - a co to za sklep modelarski;?) Ps. w sumie rozbabrane niedokończone modele to ciekawy temat, na niejeden doktorat z psychologii:) Pzdr. Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Czasami może być ciężko Nie zabij sie o to pudełko na środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 26 Sierpnia 2018 Share Napisano 26 Sierpnia 2018 Nie zabij sie o to pudełko na środku... Na szczęście to nie mój warsztat Na taki mnie niestety nie stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi