Super_Hans Napisano 19 Listopada 2018 Share Napisano 19 Listopada 2018 Opłaciła się zabawa w marmurki! Mnie przekonuje bardzo to co widzę. Kadłub okrEnta widzę, a nie pomalowany plastik, zimny w dotyku niemalże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 Przykleiłem trochę blach, przesunąłem drabinkę w odpowiednie miejsce bo na modelu była pasująca do innego znanego złoma. Mam nadzieje ze tym razem zdjęcia nieco lepsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Staraj się oświetlać model od przodu, bo teraz jest tam cień. Złom wygląda całkiem przyzwoicie, a i obsługa zaczyna się pojawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Jest si Zastanawia mnie tylko brak tylnej ściany dziobowej nadbudowki, kiepsko będzie się to wypełniać i szlifować z całym tym mosiUNdzem już zainstalowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 Zawsze coś, w spokoju człowiek nie oglądanie nawet filmu bo w głowie myśli co znowu spr.. Po rzuceniu okiem na instrukcje ten element był pominety i myślałem że to razem z kominem się doklei, naszczęście obyło się bez strat w kilka minut. Swoją drogą instrukcja jest beznadziejna wszystkiego trzeba się domyślać dużo pozostałości po zlomie 39 i do tego od dupy strony rysunki, producent zaleca budowę od masztu do stepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Typowy Dragon. W pancerce jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Pięknie! W japonce tego nie dopilnowałem bo na niej się uczyłem.. i teraz mnie to razi. Ale na tym etapie u Ciebie to jest do zrobienia - wszelkie łączenia nadbudówek a w szczególności te poziome, np te łączące filary z pokładem wytapetuj szczelnie jakąś szpachlą w płynie lub wikolem żeby nie było szczelin. One cholernie psują odbiór realności konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Instrukcja... To moi panowie jest tylko zbiór luźno powiązanych wskazówek. Ile razy muszę Wam powtarzać, budowa okrętu jest jak gra w szachy, trzeba przewidywać i planować kilka kroków do przodu.... Dobrze wybrnąłeś, szczęśliwie to miejsce jest dość głęboko zakopane kominem, masztem łodziami i innym syfem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 29 Listopada 2018 Autor Share Napisano 29 Listopada 2018 Dzisiejszy wieczór minął na przygotowaniu części do budowy głównego kopciucha, teraz to tylko poskładać w całość hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 (edytowane) Imitacje poręczy zeszlifowane rozumiem? Możesz też z łapy drobniejszą stroną czeskiej żylety zrobić nitowanie blach (no chyba że jest odlane). Komin tylko na tym zyska. Tu widać (co prawda niewyraźnie) to nitowanie. Edytowane 30 Listopada 2018 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 On już ma nity odlane o ile pamiętam. A te poręcze są na mapie więc darcia raczej nie budiet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 Ja wohl! Iście germański ordnung na warsztacie masz. No to do dzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 30 Listopada 2018 Autor Share Napisano 30 Listopada 2018 Tak nity są już i to bardzo ładne, obręcz na kominie nie drapie bo skasuj wszystko inne. Jedyne poręcze które będą to te 3 od samej góry no i powycinałem ze środka kratownice które zastąpie blaszaką, nie tak jak Gala co zostawił takie grubasy niczym kraty z średniowiecznego lochu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 To czekam na efekty, straśnie normy tu szpanujecie ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 15 minut temu, bazylms napisał: To czekam na efekty, straśnie normy tu szpanujecie ostatnio. Też jestem ciekaw efektu końcowego i dokładnie jestem takiego samego zdania. Mam wrażenie, że jakoś ostatnio strasznie poszła do góry jakość, standardy i poziom wykonywanych okrętów. Tak trzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 To ja narazie poczekam z moim coby jej nie obniżać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 Ty już Krzysiu nie pitol, w końcu to Ty tu jesteś medalistOM z Telfordska, Wodzu prowadź, na Lwów i Wolno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 30 Listopada 2018 Share Napisano 30 Listopada 2018 Taa, bo tylko ja tam swój pokazałem. Waszych nie było, he, he. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 2 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2018 Poskładałem te kilka elementów w całość. Strach boski brać to do reki, a trzeba jeszcze kamo wymaskować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 O, a do tego blaszkowych drzwi nie dali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 2 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2018 No niestety nie dali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 A to dziwne że taką lipę odwalili, mój miał je prosto z pudła, muszę sobie inboxa znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 2 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2018 W pierwszym poście masz zdjęcie blach wraz z edkiem. Co do Twojego zloma myślałem że miałeś je z flayhawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 Ja z flajhołka miałem tylko pokład i łamacz fal, do tego Edek i blaszka co sam rysowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 Dobrze wyglądają te wentylacje ja kominie (czy co to tam jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi