Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Faszyst jak sie patrzy :super: jak chcesz to Ci krojca do fotek pożyczę :haha: 

Edytowane przez Szydercza Gała
Napisano

Tak sobie oglądam i nie wiem czy bym w ten zaciek na dziobie przy kotwicy nie dodał minimalnie ciemniejsze cieniowania ... Ale to może tylko kwestia światła na zdjęciu, 

Napisano (edytowane)

Obejdzie się bez krojca jeszcze mnie wyniosą w kajdanach z domu :haha:

Laskonogi może i tak sam nie wiem do rdzy użyłem jej pięć odcieni   

tym czasem GALERIA

Edytowane przez Bartosz.B
Napisano

Jak Cię mają wyniesc, to i tak wyniosą, na banderze masz sFastę sFastę :haha:

Zazdroszczę Ci farciażu tego momentu, końca projektu. 

• 1 year later...
Napisano

Przybędzie Ci teraz widowni.

Kleiłem go jakieś 20 lat temu od Revella 1:400... ale mój wygląda strasznie...

Patrzę i podziwiam... aż mnie kusi żeby spróbować ... :)  Obserwuję

Napisano
20 godzin temu, Mariusz 72 napisał:

aż mnie kusi żeby spróbować ... :)  Obserwuję

jak kiedyś Cię najdzie ochota na niemieckie niszczyciele to bierz tylko z Dragona   :piwo:

(nad Trumpkiem czy Zvezdą trzeba się ostro napocić)

Napisano

Bartosz, mam pytanie: mógłbyś w skrócie chociaż napisać, w jaki sposób uciurałeś część podwodną niszczyciela i w jaki sposób tak fajnie zrobiłeś zielony glon ? Można znaleźć opisy, jak usyfić burty nad wodą, ale nic nie umiem znaleźć o części podwodnej okrętu  :sos:

Napisano

Ogólnie zastosowałem tu produkty ak 

AK-Interactive Naval Ships Weathering Set vol.1

AK-Interactive Naval Ships Weathering Set vol.2

AK Interactive Set Slimy Grime and Fuel Set

Do zacieków na dnie użyłem Salt Streaks z drugiego zestawu oraz farby olejne dla plastyków. 

Glony powstały przy użyciu tego trzeciego zestawu oraz również farb olejnych. 

Możesz również zaopatrzyć się w zestaw ołówków/kredek do Weatheringu firmy AK polecam 4 częściowe zestawy do glonow i rdzy lub odrazu sprawić sobie cały komplet 

https://exito.sklep.pl/pl/p/AK-INTERACTIVE-10047-Weathering-Pencils-Deluxe-Edition-Box-zestaw-37-kredek-do-weatheringu/49317

• Thanks 1
Napisano
W dniu 15.12.2020 o 23:48, Bartosz.B napisał:

Możesz również zaopatrzyć się w zestaw ołówków/kredek do Weatheringu firmy AK polecam 4 częściowe zestawy do glonow i rdzy lub odrazu sprawić sobie cały komplet .

Dzięki Bartosz za pomoc :) mam jeszcze takie pytanie laika: jeżeli używasz kredek do Weatheringu zakładam, że kładziesz je na lakier satynowy lub matowy, czy też jestem w błędzie ? I jeszcze jedna rzecz: PO użyciu kredek czym zabezpieczasz model ? Normalnie lakierem ? Bo gdzieś na jakimś forum wyczytałem, że np po użyciu pigmentu czasem się on sypie i jest kłopot z lakierowaniem całości.

Napisano

Ja je używam prosto na farbę ale powłoka musi być taka jak mówisz czyli satynowa lub  matowa.

Moczysz pędzelek w wodzie  miziasz kredkę i malujesz po modelu, a drugim większym rozmazujesz wedle uznania.

Po każdej warstwie musisz fuknąć bezbarwnym by nie zmazać tego co już zrobiłeś.

Pigmentów jeszcze nie używałem