Bartosz.B Posted December 7, 2019 Share Posted December 7, 2019 (edited) Dragon German Z-32 Destroyer - Smart Kit numer 1065 w skali 1:350 Z dodatków to: Dedykowany zestaw Eduarda 1351 i 1552 Reje i maszty / master Działa / Aber Flakvierlingi / Veteran Parawany, pontony, bębny oraz załoga to / NorthStarModel Olinowani / Infini Kolory / moja fantazja z mieszanek Tamiyi Relacja z budowy Wyszło jak wyszło bez zbędnego przynudzania kilka obrazków poniżej: Edited December 7, 2019 by Bartosz.B 22 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pxxx Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Model wyglada bardzo efektownie, nie ma co sie wysmetniac. W tym przypadku nawet "trynd" mi nie specjalnie przeszkadza. Mysle, ze admin doceni, oby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laskonogi Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Bardzo smaczny, ekstra fantastyczny gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Bartku bardzo ale to bardzo ładnego faszysta nam tu na śFiENta sprezentowałeś. Kolejny milowy krok Twojej kariery w plastiku. W pełni zasłużony Triumf panie kolego Flota CesarstFa ma nowy okręt flagowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zloty Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 No cóż tu napisać? Może , rarytasowy model pierwszej wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super_Hans Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Kawał dobrej roboty! Bardzo mi się podoba. Gratuluję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Piękny, bardzo efektowny i z wyczuciem zużyty. No i fotki bardzo dobre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Jeden z lepszych modeli jakie oglądałem i aż taki chce się od razu na półce. Gratuluję wykonanie naprawdę ekstraklasa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyhunter Posted December 8, 2019 Share Posted December 8, 2019 Odwaliłes kawał świetnej roboty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted December 9, 2019 Share Posted December 9, 2019 Super model. Brawo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted January 13, 2020 Share Posted January 13, 2020 Świetna sprawa! Podoba mi się wymalowanie i zmęczenie kadłuba, kolorowe wstawki tratw na nadbudówkach, smaczki takie jak otwory wylotowe tuż nad stępkami przeciwprzechyłowymi oraz ogólne wrażenie czystości i delikatności montażu. Fotki też są niezgorsze. Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted January 15, 2020 Share Posted January 15, 2020 Piękny jest Pomysł z dodaniem marynarzy to był strzał w 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikemc Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 (edited) Piękny. Marynarze to jakiś zestaw czy ręcznie rzeźbione. Edited January 16, 2020 by mikemc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted January 16, 2020 Share Posted January 16, 2020 (edited) NorthStar, robią niemców amerykańców, ruskich, japońców w 1:350 i w 1:700. To wydruki 3d. Edited January 16, 2020 by Szydercza Gała 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartosz.B Posted January 17, 2020 Author Share Posted January 17, 2020 Tak jak Gala pisze NorthStarModels Polecam zakup bo naprawdę warto, plaskaczą mówimy stanowcze NIE! https://modelwork.pl/uploads/monthly_2018_11/z554.jpg.7d8817fec518ad8cc6484ff41e3c0a5c.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 19, 2020 Share Posted June 19, 2020 Gratki. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacman Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 gratulacje !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riczi Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 Super .Mam nadzieję ,że kiedyś też osiągnę ten poziom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
socjo1 Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 (edited) Ileś razy go oglądałem i ... zawsze warto jeszcze raz. Pięknie wykonany i pięknie sfotografowany. Przyjemna, minimalistyczna podstawka która nie odwraca uwagi od meritum. Malowanie figurkek to wisienka na torcie dzieła. Kotlet który warto odgrzewać i wciąż smakuje! Edited November 22, 2020 by socjo1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 22, 2020 Share Posted November 22, 2020 ogólnie to te Dragonowe helmutoniszczyciele całkiem niezłe zestawy ( te Hamerykańskie tYsz ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
socjo1 Posted December 28, 2020 Share Posted December 28, 2020 Nic się nie chwalisz, a przypadkiem się zorientowałem, że ten okręt miał bardzo ciekawą historię. 28 grudnia 1943 był jednym ze szczęsliwców którym udało się przeżyć bitwę w zatoce Biskajskiej. Na papierze niemiecki zespół dużych niszczycieli i torpedowców (mniej wiecej ekwiwalent Hunta) górował nad dwoma lekkimi krążownikami brytyjskimi (Glasgow i Enterprise). Bitwa odbyła się jednak przy stanie morza ok. 5 B - artyleria na mniejszych ,za to solidnie obciążonych niemieckich jednostkach była nieskuteczna, nie trafiła też żadna z kilkudziesięciu odpalonych przez niech torped. W efekcie, na dno poszły trzy jednostki niemieckie, reszta salwowała się ucieczką. Miesiąc później w czasie ćwiczeń zderzył się z innym niszczycielem, Z 37 tak skutecznie, że ten drugi poszedł do kasacji. Jego kres przyszedł 6 czerwca 1944, gdy po bitwie pod Ushant (8 alianckich niszczycieli, w tym nasze Piorun i Błyskawica kontra 4 jednostki niemieckie) wyrzucił się na skały, gdzie dzień później dobiły go Beaufightery. Wiem że ogólnie to "rysehistoryczne to niech sewsasdzi", ale może kogoś zainteresuje/zainspiruje... Najlepszego na Nowy Rok! 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted December 16, 2022 Share Posted December 16, 2022 ale niespodzianka po latach.... wyciągnąłem dziś ze skrzynki nr specjalny MO (nr 34) a tam Z-32 od @Bartosz.B gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
socjo1 Posted December 16, 2022 Share Posted December 16, 2022 (edited) 34 minuty temu, M.A.V. napisał: ale niespodzianka po latach.... wyciągnąłem dziś ze skrzynki nr specjalny MO (nr 34) a tam Z-32 od @Bartosz.B gratulacje Szkoda tylko, że nam Autor jakoś przywiądł... A rokował świetnie! Edited December 16, 2022 by socjo1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szydercza Gała Posted December 17, 2022 Share Posted December 17, 2022 Ale Ci się Zbychu zebrało ma wykopki archeologiczne To jeszcze z czasów prężnego cesarstFa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Superbe Posted December 22, 2022 Share Posted December 22, 2022 Świetnie wykonany model, a ludziki robią kapitalną robotę! Szczerze gratuluję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts