Szydercza Gała Napisano 5 Grudnia 2019 Share Napisano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Faszyst jak sie patrzy jak chcesz to Ci krojca do fotek pożyczę Edytowane 7 Grudnia 2019 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 7 Grudnia 2019 Share Napisano 7 Grudnia 2019 Tak sobie oglądam i nie wiem czy bym w ten zaciek na dziobie przy kotwicy nie dodał minimalnie ciemniejsze cieniowania ... Ale to może tylko kwestia światła na zdjęciu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 7 Grudnia 2019 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2019 (edytowane) Obejdzie się bez krojca jeszcze mnie wyniosą w kajdanach z domu Laskonogi może i tak sam nie wiem do rdzy użyłem jej pięć odcieni tym czasem GALERIA Edytowane 8 Grudnia 2019 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 8 Grudnia 2019 Share Napisano 8 Grudnia 2019 Jak Cię mają wyniesc, to i tak wyniosą, na banderze masz sFastę sFastę Zazdroszczę Ci farciażu tego momentu, końca projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Grudnia 2020 Share Napisano 14 Grudnia 2020 Przybędzie Ci teraz widowni. Kleiłem go jakieś 20 lat temu od Revella 1:400... ale mój wygląda strasznie... Patrzę i podziwiam... aż mnie kusi żeby spróbować ... Obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 20 godzin temu, Mariusz 72 napisał: aż mnie kusi żeby spróbować ... Obserwuję jak kiedyś Cię najdzie ochota na niemieckie niszczyciele to bierz tylko z Dragona (nad Trumpkiem czy Zvezdą trzeba się ostro napocić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek26 Napisano 15 Grudnia 2020 Share Napisano 15 Grudnia 2020 Bartosz, mam pytanie: mógłbyś w skrócie chociaż napisać, w jaki sposób uciurałeś część podwodną niszczyciela i w jaki sposób tak fajnie zrobiłeś zielony glon ? Można znaleźć opisy, jak usyfić burty nad wodą, ale nic nie umiem znaleźć o części podwodnej okrętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 15 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2020 Ogólnie zastosowałem tu produkty ak AK-Interactive Naval Ships Weathering Set vol.1 AK-Interactive Naval Ships Weathering Set vol.2 AK Interactive Set Slimy Grime and Fuel Set Do zacieków na dnie użyłem Salt Streaks z drugiego zestawu oraz farby olejne dla plastyków. Glony powstały przy użyciu tego trzeciego zestawu oraz również farb olejnych. Możesz również zaopatrzyć się w zestaw ołówków/kredek do Weatheringu firmy AK polecam 4 częściowe zestawy do glonow i rdzy lub odrazu sprawić sobie cały komplet https://exito.sklep.pl/pl/p/AK-INTERACTIVE-10047-Weathering-Pencils-Deluxe-Edition-Box-zestaw-37-kredek-do-weatheringu/49317 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek26 Napisano 17 Grudnia 2020 Share Napisano 17 Grudnia 2020 W dniu 15.12.2020 o 23:48, Bartosz.B napisał: Możesz również zaopatrzyć się w zestaw ołówków/kredek do Weatheringu firmy AK polecam 4 częściowe zestawy do glonow i rdzy lub odrazu sprawić sobie cały komplet . Dzięki Bartosz za pomoc mam jeszcze takie pytanie laika: jeżeli używasz kredek do Weatheringu zakładam, że kładziesz je na lakier satynowy lub matowy, czy też jestem w błędzie ? I jeszcze jedna rzecz: PO użyciu kredek czym zabezpieczasz model ? Normalnie lakierem ? Bo gdzieś na jakimś forum wyczytałem, że np po użyciu pigmentu czasem się on sypie i jest kłopot z lakierowaniem całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 17 Grudnia 2020 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2020 Ja je używam prosto na farbę ale powłoka musi być taka jak mówisz czyli satynowa lub matowa. Moczysz pędzelek w wodzie miziasz kredkę i malujesz po modelu, a drugim większym rozmazujesz wedle uznania. Po każdej warstwie musisz fuknąć bezbarwnym by nie zmazać tego co już zrobiłeś. Pigmentów jeszcze nie używałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi