gustlik Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 Jakiś czas temu rozgrzebałem model sd.kfz 7/2 z działkiem Flak 43. Model składa się bardzo przyjemnie. najgorsza będzie fototrawiona płyta ochronna. Z dodatków dokupiłem koła PanzerArt i lufę RB. Model nie będzie przedstawiał konkretnego pojazdu, będzie to taki mały sf. Do modelu przewidujęmalowanie z fotografii lub te na samej górze załączonego obrazku. Pojazd będzie opuszczony jedne drzwi będą otwarte, na pewno nie będzie bocznych osłon silnika. W moim modelu opony z ds-u były tragiczne, przy próbie założenia felgi normalnie pękały. Zapraszam do oglądania, śledzenia i komentowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam215 Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 Ile Masz tych modeli rozgrzebanych, żaden nie skończony?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Września 2018 Autor Share Napisano 24 Września 2018 Pantere i tego esdeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 24 Września 2018 Super Moderator Share Napisano 24 Września 2018 nie potrzebnie zrobiłeś dziury, to nie była siatka tylko krata z płaskowników, dobry zamiennik robi Kamizukuri http://www.cyber-hobby.com/shop/index.php?main_page=popup_image_additional&pID=7442&pic=2&products_image_large_additional=images/modelkits/WAFP2A_3.jpg ;) oglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzdura Napisano 24 Września 2018 Share Napisano 24 Września 2018 Siatka z Kamizukuri się nie nadaje, jest do wersji z normalną kabiną, przez co burty mają inny wymiar. Wiem, bo sam kupiłem... Boczne ściany budy z otwartymi drzwiami pasują? Bo w instrukcji jest mowa o innych, z odlanymi drzwiami. Ciekawy jestem jak wyjdziesz z łączenia maski z resztą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 25 Września 2018 Autor Share Napisano 25 Września 2018 Boczne ściany pasują bez problemu, wystarczyło przenieść trzy elementy. Maska pasuje ladnie, choć nie wiem czy ja dawać bo chciałbym polowańac kable do silnika i go ładnie wyeksponować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Prawie na pewno masz krzywo wklejone przednie światła (klosze reflktorów). Pamiętaj o ławce z tyłu kabiny, choć z tego co pamiętam Dragon w tym zestawie jej w instrukcji nie pominął. Co do okablowania na widoku, wystarczy, że zdejmiesz boczne osłony silnika i będzie wszystko ładnie widać. Kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Mała aktualizacja. Zrobiłem koła, gąsienice, wymagały one troszkę pracy bo posiadały ślady po wypychaczach. Zrobiłem troszkę elementów, poprawiłem przednie światła. Wszystko zmontowane na sucho i bluetac. Pokrywa silnika dobrze pasuje, jest nieco zwichrowana ale ostatecznie daje radę. Najgorszym elementem jest osłona działka. Polutowałem wszystko do kupy w 90%, zostało kilka drobnych elementów. Jutro wrzucę fotki. Ostatecznie zawsze mogę zrobić w wersji bez osłony. Przy okazji pokaże kółka jakie brat przywiózł mi z Niemiec. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Idzie nieźle. Nie wiem czy na masce przy montażu łopaty nie masz lekko krzywo (z boku jest oznaczenie miejsca przyklejenia) czy jest to odlana sprzączka (nie pamiętam już jak to w moim było). Ogólnie bardzo zacnie twój model wygląda. Bardzo ciekawe koła. Kibicuję dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Maska jest krzywa zgadza się ale z maską odlano imitacje zatrzaskow, które zostaną usunięte i dokleje końcówki zatrzaskow PE. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Witam! Gdzie takie kółeczka można znaleźć? Pytam, bo chciałbym też kupić Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Witam! Gdzie takie kółeczka można znaleźć? Pytam, bo chciałbym też kupić Pozdrawiam Piotr Brat mi kupił w niemieckim sklepie modelarskim i przywiózł. Koszt to ok 80 zł. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Doberman Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Nieżle się cenią. Koła fajne i z takimi u nas wydobyto Sd.Kfz.8 Ciekawe czemu PanzerArt się nimi nie zainteresował? Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Generalnie model fajny, ale jest przy nim nieco zabawy w sekcji z maską. Ja jeszcze miałem tak epicko pogięty stelaż na koło zapasowe... Pamiętam też że był u mnie lekki zgrzyt z gąskami, nie chciały wchodzic na koła napędowe, ale bez większych problemów to ogarnąłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 U mnie maska pasuje idealnie, nie ma potrzeby wydłużania, jest tylko delikatnie zwichrowana obok drzwi kierowcy. Pozostałe elementy są ok. Gumowe koła były do wyrzucenia bo rozlecialy się podczas nakładania na felgi. Malowanie będzie sf, nie wzoruje się na żadnym konkretnym wozie. Będą tylko tablice rejestracyjne WL i taka kalkomania prostokątna z danymi pojazdu. Jest też wstępną koncepcja podstawki z jankesem. Co do tych kółek do db10 to kosztowały w sklepie niemieckim ok 40 zł i drugie tyle zapłacił brat za wysyłkę do niego na terenie Niemiec. Do malowania użyje nowego psikadla infinity. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 7 Października 2018 Super Moderator Share Napisano 7 Października 2018 ale te koła są do 8 a nie 7 więc nie pasują one są dedykowane do DB 10 od Trumpetera dla wersji opancerzonej ( ten co jest wyłowiony z Pilicy) resztę oglądam bo wszystkie te wynalazki są mega sam mam 6,7,8,9 ;) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 Wiem że są do lufcika, chciałem się tylko pochwalić, w Polsce są niedostępne, kółka już mam teraz muszę kupić transporter. Będę chciał go robić w przyszłości, możliwe że z działem 88, które też gdzieś leży w szafie. Do 7/2 mam koła panzerartu bo zestawowe są dziadowskie. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 10 Października 2018 Autor Share Napisano 10 Października 2018 Mała aktualizacja : Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Października 2018 Autor Share Napisano 11 Października 2018 Dużym błędem z mojej strony było wklejenie przodu do ramy, utrudni mi to dalsze prace. Porcja zdjęć z dzisiaj. Rama z silnikiem skończona. Silnik wyszedł jak wyszedł, narazie jest osadzony na sucho, dojdzie jeszcze efekty miga z wyciekiem paliwa, tak samo pigmenty wewnątrz pokrywa silnika i okolicach. Ile razy już złapałem skrajniki to nawet nie liczę. Wszelkie komentarze i uwagi proszę zgłaszać. Zdjęcia mogą być nieco ciemne że względu na porę ale myślę że dają radę. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Października 2018 Autor Share Napisano 19 Października 2018 Kamuflaż : Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 ojojoj co sie stalo z kamo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Października 2018 Autor Share Napisano 19 Października 2018 A co się miało stać, jest miejscami odkurz ale jutro będę to męczył dalej. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinezol Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 odkurz to tez ale taki jakis rozlany na zdjeciach wyszedl jakby zacieki od wysokiego cisnienia na aero... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Października 2018 Autor Share Napisano 19 Października 2018 Ciśnienie na dolnej granicy, może farba była zbyt mocno rozcienczona. Jutro będę to wszystko dopracowywać. Dziś go zmywalem 2 lub 3 razy. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 19 Października 2018 Share Napisano 19 Października 2018 Panie, trzeba trenować. Zdaje się Spotter robił wężyki na Sdk-u I ładnie mu wyszły. Jak na moje niewprawne oko to masz za mało farbę rozcieńczoną I za duży strumień. Ale ja jeszcze takiego nie robiłem więc nie chcę się wymądrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi