abtb Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 Witam szanownych Kolegów Dziś znowu po japońsku. Tym razem na pożarcie wrzucam model Ki 84 ze stajni Hasegawy. Stareńki model w którym przeryłem linie podziałowe, dodałem przewody hamulcowe oraz charakterystyczne olinowanie (antenowe) godne żaglowca. Model jak to "japończyk" samoskładalny. Malowanie pudełkowe. Co prawda są tacy którzy twierdzą że to s-f bo nikt nie widział ale jak twierdzi mechanik pułku Takedo Oshida - "No jak s-f, jak przecież sam malowałem" A zatem lecimy: Nakajima Ki 84 Hayate (Wichura), 2 Eskadra, 29 Grupa Myśliwska, Taiwan 1945 I 500+ w kieszonce Oczywiście jak to u mnie zdjęcia takie sobie ale pstryknięte na szybko porą późno wieczorową Mam nadzieję że do końca roku ogarnę się i do kieszonki wpadnie 1000+ zamykające kolekcję myśliwców Armii Cesarskiej A zatem można komentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 Ładny .To teraz Ki 61 i Ki 100 na warsztat.Ki 61 na bank Hasegawa a Ki 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 Fajny, wash może odrobinę za ciemny, ale Hayate zawsze będzie dobrze wyglądać. Ki 100 Fine Molds lub Aoshima. Miałem w ręku Fine Molds przed porzuceniem małej skali, wyglądał bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 "Fine Molds lub Aoshima. Miałem w ręku Fine Molds przed porzuceniem małej skali, wyglądał bardzo dobrze". To to ja wiem bo sam Fine Molds zrobiłem tyle że kolega "abtb" lubi zaskakiwać.Jest jeszcze RS ale aż tak to nas kolega nie zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubert Kendziorek Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 RSowego w 1:72 nie macałem, robiłem tylko ich Ki-61 II Kai, ale w 1:48 (zresztą w kolejce czeka też Ki-61 II z wysokim kadłubem) i dramatu nie było. RS to shortruny, mają w tym pewne, choć jednak odległe, podobieństwo do A-Model, więc kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Października 2018 Autor Share Napisano 5 Października 2018 tyle że kolega "abtb" lubi zaskakiwać. to shortruny, mają w tym pewne, choć jednak odległe, podobieństwo do A-Model, więc kto wie? Czuję się odrobinę zaszufladkowany Ki 61 na bank Hasegawa Tzw. bingo Dziękuję za uwagi A co zaskakiwania, hmm Prawdziwa miłość nie rdzewieje, tak więc będzie naprawdę zaskakująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 5 Października 2018 Share Napisano 5 Października 2018 To zasiadam i czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 6 Października 2018 Share Napisano 6 Października 2018 Bardzo ładna gromada Japończyków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abominus Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 Jak widze taką gromadkę to aż ma się ochotę przerzucić na robienie samych japońskich modeli. Mają coś w sobie te wszystkie Nakajimy i Oskary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Stado się IJA aię rozrasta, fajny widok. Niewiem co robisz nie tak że te gładkie modele ( hasegawa) po pomalowaniu mają takie ziarno . Srebrny kolor na zdjęciach wygląda na szary. Ki-61 to tylko FM lub tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi