Cypis Posted November 3, 2018 Share Posted November 3, 2018 Czy ktoś z Was widział na żywo jakiś model firmy Anigrand http://www.anigrand.com/catalog_HB-1.htm Ciekawe tematy (ceny też), ale ciekawi mnie jak z jakością do takiej ceny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podciech Posted November 4, 2018 Share Posted November 4, 2018 Koszmar , modele żywiczne , ścinki z dobre 5mm przynajmniej w moim ,bomble ,wypaczone elementy ,duże uproszczenia . Jedyne co świetne tematy .Kończę c-17 golobemastera 1/72 po 2,5 roku. Zmieniłem w nim wszystko myślę że inne modele też odbiegają od rzeczywistości w mniejszym lub większym stopniu . Cena koszmarnie dużą jak za taką plastelinę .Lubisz walke z materią to modele dla ciebie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted November 4, 2018 Author Share Posted November 4, 2018 podciech dziękuje za informację , Masz rację tematy świetne i raczej mało spotykane u innych producentów. Ale jeżeli to ma byc taka walka, za wysoką cenę to chyba lepiej dać sobie spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter_D Posted January 23, 2019 Share Posted January 23, 2019 Modele żywiczne, zwłaszcza te w mniejszym nakładzie zawsze wymagają więcej pracy. Z Anigranda mam tylko dwa modele Sci-fi z Gwiezdnych Wojen, kiedy jeszcze mogli piraty wydawać. Moim zdaniem jakość jest spoko. To i tak jest Ferrari przy modelach Fantastic plastic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marudek Posted January 25, 2019 Share Posted January 25, 2019 Ja dostałem w prezencie model Great Lakes XSG-1 w skali 1:144 i jest rewelacyjny. Kremowa, twarda żywica nie ma żadnych bąbli. Chyba tylko jeden zastrzał jest skrzywiony, ale to nie problem. Ogólnie przy składaniu na sucho kadłuba z pływakiem łączenie jest idealne - linia łączenia znika. Na razie to jedyny model Anigranda który widziałem na żywo. Ale jeśli inne są takiej jakości jak mój XSG-1 to odstraszyć mnie może jedynie cena Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted January 25, 2019 Author Share Posted January 25, 2019 To jak to w końcu jest z tymi modelami Anigrandu ? Podciech pisze , ze masakra , a Marudek , że rewelacja. Widział może ktoś jakieś galerie , warsztaty tych modeli , żeby można było sobie coś podejrzeć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Super Moderator Greif Posted January 25, 2019 Super Moderator Share Posted January 25, 2019 może tyczy się doświadczeń z innymi skalami, bo Marudek to 144... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donalyah00 Posted January 26, 2019 Share Posted January 26, 2019 Sprawdźcie forum KG144, jest tam całkiem sporo zbudowanych modeli z zestawów Anigranda. Nie wiem niestety czy osoby niezarejestrowanie będą mogły zobaczyć fotki. Z drugiej strony jak kogoś nęci 144-ka to zdecydowanie polecam rejestrację. Mały przegląd wyrobów z dalekiego HongKongu: różne prototypy, szybowce wojskowe, Halifax, HP.115, Bristol T.188, YC-15. Pozdrawiam, Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted January 26, 2019 Author Share Posted January 26, 2019 (edited) Dziękuję donalyah za linki. Edited January 26, 2019 by Cypis Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter_D Posted March 11, 2019 Share Posted March 11, 2019 Ja mam ten model: https://public.fotki.com/sternik/star-wars/lambdashuttle-anigrand/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LordDisneyland Posted April 4, 2019 Share Posted April 4, 2019 W dniu 11.03.2019 o 13:08, Peter_D napisał: Ja mam ten model: https://public.fotki.com/sternik/star-wars/lambdashuttle-anigrand/ Szkoda, że fotki nie widzę, ale jak rozumiem, kiedyś się Tydirium na forum pochwalisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Staryfajter1954 Posted January 16, 2021 Share Posted January 16, 2021 Ciekawe propozycje miniatur w 144. Dla mnie najciekawsze są modele: VVA-14, Łuń i KM. To prawdziwe dziwolągi J oryginały :). Z ekranoplanów mam w 144 w swoich zbiorach mam A-90 Orlyokok ze Zvezdy/Revella. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts