Cypis Napisano 3 Listopada 2018 Napisano 3 Listopada 2018 Czy ktoś z Was widział na żywo jakiś model firmy Anigrand http://www.anigrand.com/catalog_HB-1.htm Ciekawe tematy (ceny też), ale ciekawi mnie jak z jakością do takiej ceny. Cytuj
podciech Napisano 4 Listopada 2018 Napisano 4 Listopada 2018 Koszmar , modele żywiczne , ścinki z dobre 5mm przynajmniej w moim ,bomble ,wypaczone elementy ,duże uproszczenia . Jedyne co świetne tematy .Kończę c-17 golobemastera 1/72 po 2,5 roku. Zmieniłem w nim wszystko myślę że inne modele też odbiegają od rzeczywistości w mniejszym lub większym stopniu . Cena koszmarnie dużą jak za taką plastelinę .Lubisz walke z materią to modele dla ciebie . Cytuj
Cypis Napisano 4 Listopada 2018 Autor Napisano 4 Listopada 2018 podciech dziękuje za informację , Masz rację tematy świetne i raczej mało spotykane u innych producentów. Ale jeżeli to ma byc taka walka, za wysoką cenę to chyba lepiej dać sobie spokój. Cytuj
Peter_D Napisano 23 Stycznia 2019 Napisano 23 Stycznia 2019 Modele żywiczne, zwłaszcza te w mniejszym nakładzie zawsze wymagają więcej pracy. Z Anigranda mam tylko dwa modele Sci-fi z Gwiezdnych Wojen, kiedy jeszcze mogli piraty wydawać. Moim zdaniem jakość jest spoko. To i tak jest Ferrari przy modelach Fantastic plastic Cytuj
Marudek Napisano 25 Stycznia 2019 Napisano 25 Stycznia 2019 Ja dostałem w prezencie model Great Lakes XSG-1 w skali 1:144 i jest rewelacyjny. Kremowa, twarda żywica nie ma żadnych bąbli. Chyba tylko jeden zastrzał jest skrzywiony, ale to nie problem. Ogólnie przy składaniu na sucho kadłuba z pływakiem łączenie jest idealne - linia łączenia znika. Na razie to jedyny model Anigranda który widziałem na żywo. Ale jeśli inne są takiej jakości jak mój XSG-1 to odstraszyć mnie może jedynie cena Cytuj
Cypis Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Napisano 25 Stycznia 2019 To jak to w końcu jest z tymi modelami Anigrandu ? Podciech pisze , ze masakra , a Marudek , że rewelacja. Widział może ktoś jakieś galerie , warsztaty tych modeli , żeby można było sobie coś podejrzeć. Cytuj
Super Moderator Greif Napisano 25 Stycznia 2019 Super Moderator Napisano 25 Stycznia 2019 może tyczy się doświadczeń z innymi skalami, bo Marudek to 144... Cytuj
donalyah00 Napisano 26 Stycznia 2019 Napisano 26 Stycznia 2019 Sprawdźcie forum KG144, jest tam całkiem sporo zbudowanych modeli z zestawów Anigranda. Nie wiem niestety czy osoby niezarejestrowanie będą mogły zobaczyć fotki. Z drugiej strony jak kogoś nęci 144-ka to zdecydowanie polecam rejestrację. Mały przegląd wyrobów z dalekiego HongKongu: różne prototypy, szybowce wojskowe, Halifax, HP.115, Bristol T.188, YC-15. Pozdrawiam, Marek Cytuj
Cypis Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Dziękuję donalyah za linki. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Cypis Cytuj
Peter_D Napisano 11 Marca 2019 Napisano 11 Marca 2019 Ja mam ten model: https://public.fotki.com/sternik/star-wars/lambdashuttle-anigrand/ Cytuj
LordDisneyland Napisano 4 Kwietnia 2019 Napisano 4 Kwietnia 2019 W dniu 11.03.2019 o 13:08, Peter_D napisał: Ja mam ten model: https://public.fotki.com/sternik/star-wars/lambdashuttle-anigrand/ Szkoda, że fotki nie widzę, ale jak rozumiem, kiedyś się Tydirium na forum pochwalisz Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 16 Stycznia 2021 Napisano 16 Stycznia 2021 Ciekawe propozycje miniatur w 144. Dla mnie najciekawsze są modele: VVA-14, Łuń i KM. To prawdziwe dziwolągi J oryginały :). Z ekranoplanów mam w 144 w swoich zbiorach mam A-90 Orlyokok ze Zvezdy/Revella. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi