Cypis Napisano 3 Listopada 2018 Share Napisano 3 Listopada 2018 Czy ktoś z Was widział na żywo jakiś model firmy Anigrand http://www.anigrand.com/catalog_HB-1.htm Ciekawe tematy (ceny też), ale ciekawi mnie jak z jakością do takiej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
podciech Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Koszmar , modele żywiczne , ścinki z dobre 5mm przynajmniej w moim ,bomble ,wypaczone elementy ,duże uproszczenia . Jedyne co świetne tematy .Kończę c-17 golobemastera 1/72 po 2,5 roku. Zmieniłem w nim wszystko myślę że inne modele też odbiegają od rzeczywistości w mniejszym lub większym stopniu . Cena koszmarnie dużą jak za taką plastelinę .Lubisz walke z materią to modele dla ciebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 podciech dziękuje za informację , Masz rację tematy świetne i raczej mało spotykane u innych producentów. Ale jeżeli to ma byc taka walka, za wysoką cenę to chyba lepiej dać sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 23 Stycznia 2019 Share Napisano 23 Stycznia 2019 Modele żywiczne, zwłaszcza te w mniejszym nakładzie zawsze wymagają więcej pracy. Z Anigranda mam tylko dwa modele Sci-fi z Gwiezdnych Wojen, kiedy jeszcze mogli piraty wydawać. Moim zdaniem jakość jest spoko. To i tak jest Ferrari przy modelach Fantastic plastic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 25 Stycznia 2019 Share Napisano 25 Stycznia 2019 Ja dostałem w prezencie model Great Lakes XSG-1 w skali 1:144 i jest rewelacyjny. Kremowa, twarda żywica nie ma żadnych bąbli. Chyba tylko jeden zastrzał jest skrzywiony, ale to nie problem. Ogólnie przy składaniu na sucho kadłuba z pływakiem łączenie jest idealne - linia łączenia znika. Na razie to jedyny model Anigranda który widziałem na żywo. Ale jeśli inne są takiej jakości jak mój XSG-1 to odstraszyć mnie może jedynie cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 25 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2019 To jak to w końcu jest z tymi modelami Anigrandu ? Podciech pisze , ze masakra , a Marudek , że rewelacja. Widział może ktoś jakieś galerie , warsztaty tych modeli , żeby można było sobie coś podejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 25 Stycznia 2019 Super Moderator Share Napisano 25 Stycznia 2019 może tyczy się doświadczeń z innymi skalami, bo Marudek to 144... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 Sprawdźcie forum KG144, jest tam całkiem sporo zbudowanych modeli z zestawów Anigranda. Nie wiem niestety czy osoby niezarejestrowanie będą mogły zobaczyć fotki. Z drugiej strony jak kogoś nęci 144-ka to zdecydowanie polecam rejestrację. Mały przegląd wyrobów z dalekiego HongKongu: różne prototypy, szybowce wojskowe, Halifax, HP.115, Bristol T.188, YC-15. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 26 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Dziękuję donalyah za linki. Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Ja mam ten model: https://public.fotki.com/sternik/star-wars/lambdashuttle-anigrand/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 4 Kwietnia 2019 Share Napisano 4 Kwietnia 2019 W dniu 11.03.2019 o 13:08, Peter_D napisał: Ja mam ten model: https://public.fotki.com/sternik/star-wars/lambdashuttle-anigrand/ Szkoda, że fotki nie widzę, ale jak rozumiem, kiedyś się Tydirium na forum pochwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 16 Stycznia 2021 Share Napisano 16 Stycznia 2021 Ciekawe propozycje miniatur w 144. Dla mnie najciekawsze są modele: VVA-14, Łuń i KM. To prawdziwe dziwolągi J oryginały :). Z ekranoplanów mam w 144 w swoich zbiorach mam A-90 Orlyokok ze Zvezdy/Revella. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi