Xmen Napisano 1 Grudnia 2018 Share Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Witam.Jako że zaczynam pomału wychodzić na prostą z zaczętymi warsztatami to zacznę następny model.Właściwe prace przy modelu zaczną się za jakieś dwa tygodnie.Na PWM startuje tym modelem w konkursie "Reszta Świata" to tutaj też mogę pokazać postępy z budowy. Może kogoś zainteresuje? Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 1 Grudnia 2018 Share Napisano 1 Grudnia 2018 Jestem i zasiadam Zestaw chyba nie jest najwyższych lotów, ale Kolega już nas przyzwyczaił do wytworów z dziwnych manufaktur Szykuje się temat niszowy a zatem ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fishbed011 Napisano 1 Grudnia 2018 Share Napisano 1 Grudnia 2018 Jeśli potrzebujesz pomocy, po prostu napisz do Mnie na pm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 17 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 17 Grudnia 2018 No to zaczynamy.Zobaczymy co z tego wyjdzie.Dzięki Fisbed011 za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Grudnia 2018 Share Napisano 18 Grudnia 2018 Ooo , w końcu jakiś ruch w warsztacie. 13 godzin temu, Xmen napisał: Zobaczymy co z tego wyjdzie. Z założenia to samolot ale inwencja twórca mile widziana Zaciągnął goścu do lakiernika dach zerwany przez tornado do wyklepania Po dwóch tygodniach lakiernik dzwoni i mówi: - Nie wiem co pan tym samochodem wyprawiał ale na jutro będzie gotowy. Czekam na postępy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 18 Grudnia 2018 3 minuty temu, abtb napisał: Ooo , w końcu jakiś ruch w warsztacie. Z założenia to samolot ale inwencja twórca mile widziana Musiałem skończyć 110.Co do inwencji twórczej to brak umiejętności niestety.Tylko pasy i tablica przyrządów będzie dodane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2018 Walczymy dalej.Postanowiłem dorobić wyloty kaemów.Zdjęcie zrobione przed obróbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 10 Marca 2021 Autor Share Napisano 10 Marca 2021 Po ponad dwóch latach skończony. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 10 Marca 2021 Share Napisano 10 Marca 2021 Wszedłem tutaj żeby napisać że Ikarusem to ja za gówniaka popylałem do szkoły, no ale nie takim, nie takim.... nie znam się na samolotach ale ciekawa konstrukcja - taki trochę Hurricane "w ciąży" 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 Fajny - tylko co to takie wściekłe kolory??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 A nie jest trochę za bardzo "zadarty" ? Podwozie nie powinno być wyciągnięte w przód ? Zdjęcie z wikipedii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 2 minuty temu, martinello napisał: A nie jest trochę za bardzo "zadarty" ? Ja to sobie tak myślę, że skoro można było zrobić PZL-kę w wersji sportowej czyli z obniżonym (rozjechanym, patrz: galeria PZL P-11c) podwoziem do startu z DOL-ów to i można zrobić Ikarusa z podwyższonym podwoziem do startu z lotnisk trawiasto-bagiennych lub niewykoszonych łąk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Marca 2021 Autor Share Napisano 11 Marca 2021 (edytowane) 4 godziny temu, martinello napisał: A nie jest trochę za bardzo "zadarty" ? Nie wiem.Nie sprawdzałem.Robię prosto z pudła. 5 godzin temu, WujekAlice napisał: tylko co to takie wściekłe kolory??? Kolory nie mogą być wściekłe tylko jak już to jaskrawe. Gdyby to kogoś interesowało to farby do malowania samolotów VVJK były kupowane w Austrii.Byly to farby błyszczące.Oczywiście samoloty kupowane za granicą były malowane przez producenta np.Hurricane lub Bf-109.Po każdym dniu lotów samoloty były myte mydłem sodowym dlatego na zdjęciach są takie czyste.Nie widać nawet okopceń od wydechów.Ten samolot nr.2152 został uszkodzony 5 kwietnia przy lądowaniu i odesłany do naprawy.W takim stanie został przejęty przez Niemców. Edytowane 11 Marca 2021 przez Xmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 kapitalny temat i ładnie wykonany (zakładam że fotka trochęprzekłamuje kolory) pozdrawiam ww 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Marca 2021 Autor Share Napisano 11 Marca 2021 Tak wygląda cała kolekcja VVJK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 11 Marca 2021 Share Napisano 11 Marca 2021 A Hurry jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 11 Marca 2021 Autor Share Napisano 11 Marca 2021 5 minut temu, WujekAlice napisał: A Hurry jakiej firmy? Airfix. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi