mig Napisano 18 Lutego 2020 Autor Share Napisano 18 Lutego 2020 (edytowane) Ar-2 - Amodel 1/72 Jer-2 - Amodel 1/72 Pe-2FT - UM 1/72 Ił-2m3 - Zvezda 1/72 Ił-4 - Zvezda 1/72 Ił-28 - Trumpeter 1/72 I-16 Type 28 - ICM 1/72 Po-2 - ICM 1/72 ŁaGG-3 - Roden 1/72 Ła-5FN - Zvezda 1/72 Ła-7 - Eduard Profipack 1/72 Su-2 - ICM 1/72 Góra malowana emaliami Model Master, które nie nadają się do pędzla. Oszklenie zaparowało od CA. Ogólnie model to tragedia: spasowanie, moje wykonanie, malowanie. A taki ładny samolot a model beznadziejny. Może kiedyś ktoś zrobi lepszy model to podejdę do tematu jeszcze raz. Su-7BKŁ - KP 1/72 Su-20R - Mistercraft z blachami Part, fotelem od Pavli i kołami głównymi od Reskitu 1/72 Su-22M4 - Mistercraft + blachy - Part, fotel - Pavla i koła główne - Reskit. Bomby RBK-250 z MiG-23 - Zvezda Su-22UM-3K - ZTS + koła główne - Reskit, Fotele - Pavla + kalka - Model Maker Decals Jak-1b - Armahobby + pasy do fotela - AML Jak-2 - Amodel Jak-3 - Zvezda + kalka Model Maker Decals Jak-7B - Eastern Express + pasy - AML Jak-9K- Alenger Jak-9P - Amodel Jak-12A - Amodel Jak-18 - Amodel Jak-55 - Amodel Jak-55M - Amodel UT-2 - Amodel + pasy - AML Edytowane 23 Lutego 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 24 Lutego 2020 Autor Share Napisano 24 Lutego 2020 (edytowane) Spitfire Mk Vb - Tamiya + lufy działek metalowe chyba RB ale nie pamiętam dokładnie + kalka - Techmod Spitfire Mk IX - Airfix + blachy - Brengun + kalka - Techmod Typhoon Mk I - Academy + lufy - Master Model Fairey Battle Mk I - Bilek, kalka to co było w składzie kalek, różnych firm Blenheim Mk IV - Airfix + tablica - Yahoo + kalka - Xtradecal Welington Mk X - Italeri Bf-108 Tajfun - Heller + blachy - Part Bf-109E-4 - Airfix Bf-109F-4 - Italeri Bf-110C - Eduard Profipack + żywiczne koła - Eduard Ju-86 - Italeri z serii "Vintage collection" zrobiony prosto z pudła Ju-88A-4 - Revell Edytowane 25 Lutego 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Lutego 2020 Autor Share Napisano 26 Lutego 2020 (edytowane) Rf-104G - Italeri + rurka- Master Model F-105D - Trumpeter + blaszki - Eduard P-40N - Academy + blaszki - Eduard + koła - Aires P-47D - Revell P-51D Mustang - Tamiya + koła -Aires SB2C-4 Helldiver - Academy Edytowane 26 Lutego 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Marca 2020 Autor Share Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) MiG-23 UB z nowego Kopro, wzbogacony o rurkę z Master model. Wymieniłem zestawowe fotele na fotele z MiG-21 tego samego producenta. Niestety tych z Pavli nie udało się dopasować. Pociski R-23R i T - Reskit. Od siebie dodałem przewody hamulcowe z drutu miedzianego i dźwignie sterowania silnikiem. Anteny z magazynu części pozostałych z innych modeli. Termonamiernik z MiG-23MF też z Kopro. Model jak na short runa jest przyzwoicie spasowany. Szpachlowania wymaga ale nie są to jakieś hurtowe ilości. Najgorszym minusem jest "przysiad" modelu jest za duży i trzeba uważać przy montażu podwozia głównego bo może się okazać, że model stoi tylko na kołach przednich i na płetwie. Najgorsza jest instrukcja, która nie ułatwia montażu, a nawet wprowadza zamieszanie. Edytowane 22 Marca 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 11 minut temu, mig napisał: Pociski R-23R i T Podwiesiłeś jednocześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Marca 2020 Autor Share Napisano 19 Marca 2020 Tak, jednocześnie. A to błąd? Sugerowałem się tym, że w wersjach bojowych zabierali dwa pociski R-23 w obu wersjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 (edytowane) Z tego co pamiętam, mogły być albo R (radiolokacyjne) albo T (termiczne) bo nasze MiGi-23 miały możliwość naprowadzania pocisków powietrze-powietrze tylko w jeden, wybrany przed misją sposób. Mam nadzieję, że nie pokręciłem... Edytowane 19 Marca 2020 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floggerFAN Napisano 19 Marca 2020 Share Napisano 19 Marca 2020 MiG-23 MF mógł mieć podwieszone 2xR-23T lub 2xR-23R. Zaznaczam lub. Ciekawie by było sterowanie R-23R gdy samolot ten (UB) nie posiadał stacji radiolokacyjnej. Nigdy nie widziałem ani też nie słyszałem aby MiG-23UB miał podwieszone belki APU-23 i stosowne rakiety do nich. Nawet w celach pokazowych. Wersja UB nie była wyposażona w TP-23 (termonamiernik). Nie tylko polska. Żadna. A model wygląda fajnie. Nawet szachownice w starym stylu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 20 Marca 2020 Autor Share Napisano 20 Marca 2020 Dzięki za informację. To walnąłem niezłego babola. Korzystając nawet z literatury, a korzystałem z Aeroplanu o MiG-23, trzeba zachować ostrożność. Mój model ma termonamiernik. Zobaczę czy uda się coś przy nim poprawić tak żeby nie zdewastować modelu. Pociski powinno się udać zdjąć, gorzej z belkami i termonamiernikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 22 Marca 2020 Autor Share Napisano 22 Marca 2020 (edytowane) Poprawiłem błędy przy MiG-23UB. Pozbyłem się pocisków, belek i termonamiernika. Operację udało się przeprowadzić bez dewastacji modelu. Powstał także MiG-23MF też z KP. Z dodatków użyłem tablicę od Yahoo, Rurkę z Master-Model. Dodałem dźwignię sterowania silnikiem i przewody hamulcowe. Fotel wymieniony na fotel z zestawu MiG-21 tego samego producenta. Pociski R-23R Reskit, R-60 wraz z belkami z zestawu MiG-21MF - Eduard. Zakończyła się renowacja Su-2 z ICM Przed renowacją Po renowacji I jeszcze fotka grupowa MiG-ów Edytowane 22 Marca 2020 przez mig 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Marca 2020 Autor Share Napisano 28 Marca 2020 MiG-17PF ZTS, po renowacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 27 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Macchi C.202 Folgore - Hobby2000 + blaszka - Eduard + pasy - AML Z starszym bratem z Italeri Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Noxet Napisano 28 Kwietnia 2020 Share Napisano 28 Kwietnia 2020 Ależ ta kolekcja robi wrażenie. Piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 28 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2020 T-54B - Trumpeter prosto z pudła 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 30 Maja 2020 Autor Share Napisano 30 Maja 2020 Su-7BKŁ - stare KP po renowacji. Wymieniłem rurki i do robiłem z igieł. Zmieniłem uzbrojenie na zasobniki UB-16 z Eduarda. Malowany Humbrolami i Hataką, pędzlem. Szachownice z MiG-21 Bis Zvezdy, nr boczny z MiG-21F-13 Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 31 Maja 2020 Autor Share Napisano 31 Maja 2020 (edytowane) Breda Ba.65A-80 - AZ Model + pasy do fotela- AML Edytowane 31 Maja 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2020 MiG-21 MF- nowe KP z dodatków fotel od Pavli, Rurka od Master Model, zasobnik SPS-141 I kalka Eduard. Malowany Humbrolami, Hatakami. Pactrami, pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 Bardzo fajna kolekcja, gratuluję. Powiedzcie czy mieliście problemy ze spasowaniem skrzydeł i kadłuba w migu 23 z KP? Ten tak fajnie przenitowany... Bo mój poszedł do śmieci i nie daje mi to spokoju, spasowanie kadłub skrzydła - tragedia, zawiasy ledwo to trzymały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2020 Spasowanie kadłuba ze skrzydłami w MiG-23 nie jest takie złe. problem, że po założeniu skrzydła latają we wszystkie strony, a przy maksymalnym skosie rozpierają nieruchomą krawędź natarcia skrzydła tak mocno aż doszło do pęknięcia. Musiałem to szpachlować powtórnie. Myślę, że w tym modelu najlepszym rozwiązaniem byłoby po złożeniu przykleić na stałe skrzydła. W moich MiGach są ruchome, ale rozważam taką opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Kurcze, a lata temu Academy opracowało dla ruchomych skrzydeł w MiGach-23 tak banalne i skuteczne rozwiązanie... W moich działa już ponad 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2020 Zvezda w MiG-23 również opracowała proste i skuteczne rozwiązanie. W moim działa ponad 13 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 25 Lipca 2020 Autor Share Napisano 25 Lipca 2020 (edytowane) Reggiane Re.2003 - Special Hobby Foto di famiglia Edytowane 25 Lipca 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Sierpnia 2020 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2020 (edytowane) PZL P.11a - IBG. Od siebie dodałem rurkę pitota i naciągi przy podwoziu, zrobione z ramki rozciągniętej termicznie. Blaszkowe naciągi do podwozia nie za bardzo posowały. Malowany Humbrolami, Hatakami i Pactrami. Pędzlem. Edytowane 11 Sierpnia 2020 przez mig 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Września 2020 Autor Share Napisano 12 Września 2020 MiG-19 S - stare KP kupione w pudełku Mistercrafta. Model po renowacji, dodałem fotel żywiczny KK-2 z Pavli i rurkę pitota Do MiG-21 PF/PFM z Master Model. Dodatkowe zbiorniki paliwa, drążek sterowy i kilka drobiazgów z MiG-19P z Bilka. Klak z MiG-17PF - ZTS. Malowany Humbrolami i Hatakami, pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Października 2020 Autor Share Napisano 15 Października 2020 (edytowane) Kolejny Włoch do kolekcji "Regia Aeronautica. Ambrosini SAI-207, mój pierwszy model ze stajni RS Models. Edytowane 15 Października 2020 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi