Jump to content

F 105D Hobby BOSS 1/48

Mirek66
 Share

Recommended Posts

Witam po dość bardzo długim czasie udało mi się skończyć model .

Do zestawu dodałem cockpit wnęki oraz płetwę Airesa oraz belkę MER i bombki Eduarda .

W zasadzie potrzeba by było jeszcze wymienić przód do wiatrochronu ale dałem spokój gdyż u nas ten zestaw jest niedostępny .

Malowałem farbkami MR HOBBY , wasch MIG-a jak wyszło oceńcie sami ,

Zapraszam do oglądania i wyrażania swoich opinii oraz sugestii dotyczących modelu .

Pozdrawiam Mirek .

DSCN3512.jpg
DSCN3515.jpg
DSCN3516.jpg
DSCN3519.jpg
DSCN3523.jpg
DSCN3525.jpg
DSCN3529.jpg
DSCN3531.jpg
DSCN3537.jpg
DSCN3543.jpg
DSCN3544.jpg
DSCN3547.jpg
DSCN3550.jpg
DSCN3551.jpg
DSCN3554.jpg
DSCN3549.jpg

• Like 1

Bardzo ładny model, czyściutko pomalowany, starannie zlepiony. Brakuje mi tylko jakiegoś zauważalnego brudzenia, no ale i bez tego jest ok.
Napisz kilka słów o tym jak się budowało ten model, jak ze spasowaniem części, jak ze spasowaniem kokpitu Airesa? Mam wersję G i się od jakiegoś czasu zastanawiam, czy inwestować w jakieś poważniejsze żywice do niego, czy lepiej się go pozbyć.

Fajny model i z tego co widzę wygląda jakościowo lepiej niż Trumpeter w skali 1:32, przyłączam się do pytania Solo.

Dziękuję za pozytywny odbiór , co do brudzenia nie chciałem próbować metod z pancerki gdyż dawno nic nie kończyłem i bałem się go popsuć .

Kabinka Airesa jak każdy jego produkt wymaga dużego pocienienia boków i spodu ale jak się odchudzi to reszta jest cacy , podobnie z wnękami ale efekt końcowy jak dla mnie rekompensuje nakład tej pracy .

Składność jest dość dobra zatraciłem trochę linii i nitowania  trochę poprawiłem ale sam nie jestem całkiem zadowolony .

Golenie delikatne ale wzmocniłem je igłą i wkleiłem pasek blaszki w dolnej części koło koła także teraz się nie trzęsie .

Wiatrochron połamał mi się to go zrobiłem od nowa także też trochę odbiega od oryginału .

Pozdrawiam Mirek .

Dzięki koledzy , co do wlotów fakt zachwytu niema ale jeśli je się poprawi przed połączeniem z kadłubem to sprawa jest prosta .

Ja zalałem łączenie szpachlą w płynie na bogato ,potem wydarłem potem nadmiar papierem na patyczku i na koniec wygładziłem surfacerem przy pomocy pędzelka .

Uważam iż więcej komplikacji i czasu miałem teraz z wlotem w  Sufie Kinetika .

A jeśli już wy szpachlujesz wlot to trzeba tam wkleić poprzeczkę której niema w zestawie .

Pozdrawiam Mirek .