Mirek66 Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Witam po dość bardzo długim czasie udało mi się skończyć model . Do zestawu dodałem cockpit wnęki oraz płetwę Airesa oraz belkę MER i bombki Eduarda . W zasadzie potrzeba by było jeszcze wymienić przód do wiatrochronu ale dałem spokój gdyż u nas ten zestaw jest niedostępny . Malowałem farbkami MR HOBBY , wasch MIG-a jak wyszło oceńcie sami , Zapraszam do oglądania i wyrażania swoich opinii oraz sugestii dotyczących modelu . Pozdrawiam Mirek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Tej pani na dziobie to chyba trochę wieje w tę tę... A model mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudy0007 Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Co tu dużo pisać, jak dla mnie BOMBA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Bardzo ładny model, czyściutko pomalowany, starannie zlepiony. Brakuje mi tylko jakiegoś zauważalnego brudzenia, no ale i bez tego jest ok. Napisz kilka słów o tym jak się budowało ten model, jak ze spasowaniem części, jak ze spasowaniem kokpitu Airesa? Mam wersję G i się od jakiegoś czasu zastanawiam, czy inwestować w jakieś poważniejsze żywice do niego, czy lepiej się go pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 Fajny model i z tego co widzę wygląda jakościowo lepiej niż Trumpeter w skali 1:32, przyłączam się do pytania Solo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 30 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2018 Dziękuję za pozytywny odbiór , co do brudzenia nie chciałem próbować metod z pancerki gdyż dawno nic nie kończyłem i bałem się go popsuć . Kabinka Airesa jak każdy jego produkt wymaga dużego pocienienia boków i spodu ale jak się odchudzi to reszta jest cacy , podobnie z wnękami ale efekt końcowy jak dla mnie rekompensuje nakład tej pracy . Składność jest dość dobra zatraciłem trochę linii i nitowania trochę poprawiłem ale sam nie jestem całkiem zadowolony . Golenie delikatne ale wzmocniłem je igłą i wkleiłem pasek blaszki w dolnej części koło koła także teraz się nie trzęsie . Wiatrochron połamał mi się to go zrobiłem od nowa także też trochę odbiega od oryginału . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 A wloty powietrza? Wyglądają masakrycznie trudnie do obróbki po sklejeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 rozwala mnie ten babol na masce bez gaci....Ale model fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Grudnia 2018 Share Napisano 31 Grudnia 2018 Bardzo mi się podoba, a w szczególności malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2018 Dzięki koledzy , co do wlotów fakt zachwytu niema ale jeśli je się poprawi przed połączeniem z kadłubem to sprawa jest prosta . Ja zalałem łączenie szpachlą w płynie na bogato ,potem wydarłem potem nadmiar papierem na patyczku i na koniec wygładziłem surfacerem przy pomocy pędzelka . Uważam iż więcej komplikacji i czasu miałem teraz z wlotem w Sufie Kinetika . A jeśli już wy szpachlujesz wlot to trzeba tam wkleić poprzeczkę której niema w zestawie . Pozdrawiam Mirek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Stycznia 2019 Share Napisano 2 Stycznia 2019 105-tka bardzo ładna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi