Artek82 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 W dniu 29.11.2024 o 12:55, Grzes napisał: Mam No proszę jak sobie kolega poczynia, a ja nieświadom w pomroczności treści foruma dopiero żem ujrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Od 4.40 można pooglądać rzeczone szybowce. Ogólnie niezła kronika. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 Uprzejmie donoszę, że T.Murawski przygotowuje/ przygotował monografię szybowca SZD-51 Junior. http://tmdale.prv.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 15 Grudnia 2024 Share Napisano 15 Grudnia 2024 I znowu: https://www.facebook.com/photo/?fbid=28659779683621461&set=gm.2018589338562433&idorvanity=217352845352767 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 (edytowane) I mam: I, dodatkowo, trzy magnesy na lodówkę z szybowcami E.Margaskiego. A w zapowiedziach K.W.Chudzińskiego monografia szybowców SZD-16 Gil; SZD-15 Sroka oraz SZD-25 Lis. Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Wojtek59 Aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Zapowiedź: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia Takie cóś na allegro znalazłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia Grunau Baby z FLY w ciekawym malowanku Niby Szwed, a biało-czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Ostatnio doszło : I specjalnie dla Vieh_sana - Puchatek z przekrojami: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia I tom drugi: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego No i tom pierwszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Poszukuję zdjęć polskich Komarów zarówno z kabiną jak i bez. Leżą już trochę w składziku, to myślę, że warto się nimi zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego (edytowane) del Edytowane 3 Lutego przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego PW-1, tak podobno nazywał się ten projekt ( wykonano jeden egzemplarz, dziś przechowywany w PW ) po zapytaniu o 72 autor projektu odpowiada : mogę podesłać w stl ale będziesz musiał sam go sobie w slicerze pociąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego 13 godzin temu, kopernik napisał: PW-1, tak podobno nazywał się ten projekt PW-ULS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego (edytowane) 7 minut temu, Wymysl napisał: PW-ULS Zgadza się: Edytowane 8 Lutego przez Wojtek59 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek1 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego 17 godzin temu, kopernik napisał: PW-1, tak podobno nazywał się ten projekt ( wykonano jeden egzemplarz, dziś przechowywany w PW ) po zapytaniu o 72 autor projektu odpowiada : mogę podesłać w stl ale będziesz musiał sam go sobie w slicerze pociąć. Moja praca, podoba się? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego (edytowane) 19.02 oblatano nowy szybowiec akrobacyjny Instytutu Lotnictwa I-45 Jay https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/nowy-polski-szybowiec-akrobacyjny-i-45-jay-wzbil-sie-w-powietrze Edytowane 21 Lutego przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Chciałbym tylko pochwalić kolegę @Janek1, że dzielnie "walczy" z naszymi tematami. Otrzymałem od niego pliki STL z modelem Czapli. Model nie był projektowany pod druk 3D, ale na 100% wydruk nadaje się na materiał wyjściowy (piszę jako osoba, której zdarzyło się skleić kilka A-modeli - szpachla i pilnik będą w użyciu - nie okłamujmy się). Jest jednak duża szansa, że coś się urodzi a wówczas umówiliśmy się z Kolegą, że będę mógł udostępnić wydruk zainteresowanym. Ostrzegam jednak - nie planuję poprawiania, odlewania w silikonie i kopiowania - tu ewentualnie każdy modelarz osobno będzie musiał zmierzyć się z problemem wykończenia wydruku. Na szybko wersja 3-cia wydruków (wpisuje się już w plany w 72-ce) i pierwsze podejście do kopyta i vacu - tu widać, że kopyto wyszło za małe (a to jest jeszcze przed szlifowaniem). Może jednak będzie z tego model? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek1 Napisano Poniedziałek o 05:16 Share Napisano Poniedziałek o 05:16 Cześć, chciałbym przedstawić mój projekt polskiego wodnoszybowca MT-1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano Środa o 16:55 Share Napisano Środa o 16:55 Zapowiedzi: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi