Wojtek59 Napisano Wtorek o 09:26 Share Napisano Wtorek o 09:26 Tu jest jeszcze rozpiska powyższego na CMYK A: a wczorajsze kolory to sprawdzę w domu. Do tego trzeba uwzględnić poprawkę na drukarnię (niektóre nie drukują w białym 100 %/ czarny 0%), no i możliwości wyboru z istniejących palet farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano Wtorek o 09:36 Share Napisano Wtorek o 09:36 29201b fest. Na tej krótkiej migawce z Czaplą widać że brąz też zmienia się w zależności od kąta obserwacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano Środa o 19:54 Share Napisano Środa o 19:54 No dobrze - oferta spółdzielni do druku kalek. Mam jeszcze miejsce na formatce do druku kalkomanii. Na zasadzie, kto pierwszy itd, itp.. Do wyboru: - SZD-9 Bocian D/ -E/-Z: dla SP-2444 kolory trochę przekłamane - SZD-C Żuraw (rudy): - SZD-10 Czapla bis i - SZD-12A Mucha 100A 2 - żółta i ruda. Te kwadraciki to do skalowania - mają 10x10 mm do druku. Jest ca. A5 do zadrukowania. Jak będzie więcej, to jestem otwarty na dyskusję. Do wyboru są trzy, sprawdzone przeze mnie drukarnie: - COPIO - Ostbahn - MF-Zone. Inne propozycje - do dyskusji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano wczoraj o 06:48 Share Napisano wczoraj o 06:48 10 godzin temu, Wojtek59 napisał: Do wyboru są trzy, sprawdzone przeze mnie drukarnie: ... - MF-Zone. Nie wiem Wojtku kiedy testowałeś MF-Zone, ale ostatnio (marzec ??) zmienili maszynę i technologię druku. Próbki jakie dostałem były piękne (jeśli chodzi o wydruk, barwy ect.) ale zupełnie nienakładalne na model - reakcja na wszelką znaną chemię do kalkomanii zdecydowanie negatywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duders Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Witam Czy można się załapać na kalki do Bociana D i E ? Jeżeli jeszcze dostępne to bardzo chętnie jeszcze do Gila, Lisa i Muchy STD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu 31 minut temu, gajowy z wąsami napisał: Nie wiem Wojtku kiedy testowałeś MF-Zone, ale ostatnio (marzec ??) zmienili maszynę i technologię druku. Próbki jakie dostałem były piękne (jeśli chodzi o wydruk, barwy ect.) ale zupełnie nienakładalne na model - reakcja na wszelką znaną chemię do kalkomanii zdecydowanie negatywna. Tomku, drukowałem tak dawno, że nie mogę się dokopać korespondencji z nimi. Ale na pewno przed zmianą maszyny.. Czyli MF-Zone skreślamy. Może Pepsi-Adam będzie dostępny ? No i jest jeszcze na FB, niesprawdzony, www.facebook.com/kalkomanie aka kalki.pl 24 minuty temu, duders napisał: Witam Czy można się załapać na kalki do Bociana D i E ? Jeżeli jeszcze dostępne to bardzo chętnie jeszcze do Gila, Lisa i Muchy STD. Można, ale które konkretnie ? Są po dwie dla każdego Bociana. Proszę wybrać. Jeśli chodzi o Gila i Lisa to mam coś jeszcze ze starych wydruków - sprawdzę po powrocie do domu. Muchy Std jeszcze nie robiłem, ale będzie w dalekiej przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duders Napisano 23 godziny temu Share Napisano 23 godziny temu Bociany 1358, 3043 oraz chętnie Gil i Lis. Czy były może już kalki do pozostałych polskich szybowców? Sęp, Zefir, Jantar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 22 godziny temu Share Napisano 22 godziny temu 42 minuty temu, duders napisał: Bociany 1358, 3043 oraz chętnie Gil i Lis. Czy były może już kalki do pozostałych polskich szybowców? Sęp, Zefir, Jantar? Bociany zaklepane. Zerknij na stronę 27 tego wątku, tam są moje poprzednie projekty. Poza tym Vieh_san zrobił w 3D - > SZD-15 Sroka oraz SZD-24 Foka - pierwszy prototyp - to już trzeba poszukać samemu w tym wątku. Może na pierwszej stronie być w spisie zawartości. Ponadto Kon_Bar robi SZD-10 Czapla bis, ale coś umilkł ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 13 godzin temu, Wojtek59 napisał: - COPIO - Ostbahn - MF-Zone. Inne propozycje - do dyskusji. a z Techmodem , próbowałeś ? Kiedyś u nich drukowałem i było ok . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 21 godzin temu Share Napisano 21 godzin temu 9 minut temu, Cypis napisał: a z Techmodem , próbowałeś ? Kiedyś u nich drukowałem i było ok . A nie próbowałem. Doszły mnie plotki, że nie drukują dla indywidualnych zapytań, ale spróbuję. Nic nie kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRYSTEK Napisano 17 godzin temu Share Napisano 17 godzin temu Można si jeszcze załapać na Bociana 1358 i 1560? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 14 godzin temu Share Napisano 14 godzin temu 2 godziny temu, KRYSTEK napisał: Można si jeszcze załapać na Bociana 1358 i 1560? Można - zaklepane. 6 godzin temu, Cypis napisał: a z Techmodem , próbowałeś ? Kiedyś u nich drukowałem i było ok . Na ich stronie nie ma takiej oferty. Natomiast zachęcają do drukowania samodzielnego na ich papierach/ podkładach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 12 godzin temu Share Napisano 12 godzin temu 8 godzin temu, Cypis napisał: a z Techmodem , próbowałeś ? Kiedyś u nich drukowałem i było ok . 8 godzin temu, Wojtek59 napisał: A nie próbowałem. Z tego co pamiętam, Techmod nie drukuje pojedynczych arkuszy - cały nakład (250-500 arkuszy) to i owszem, ale też nie dla każdego klienta "z ulicy". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi