Artek82 Napisano 3 Grudnia 2024 Share Napisano 3 Grudnia 2024 W dniu 29.11.2024 o 12:55, Grzes napisał: Mam No proszę jak sobie kolega poczynia, a ja nieświadom w pomroczności treści foruma dopiero żem ujrzał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 4 Grudnia 2024 Share Napisano 4 Grudnia 2024 (edytowane) Od 4.40 można pooglądać rzeczone szybowce. Ogólnie niezła kronika. Edytowane 4 Grudnia 2024 przez kopernik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 9 Grudnia 2024 Share Napisano 9 Grudnia 2024 Uprzejmie donoszę, że T.Murawski przygotowuje/ przygotował monografię szybowca SZD-51 Junior. http://tmdale.prv.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 15 Grudnia 2024 Share Napisano 15 Grudnia 2024 I znowu: https://www.facebook.com/photo/?fbid=28659779683621461&set=gm.2018589338562433&idorvanity=217352845352767 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 18 Grudnia 2024 Share Napisano 18 Grudnia 2024 (edytowane) I mam: I, dodatkowo, trzy magnesy na lodówkę z szybowcami E.Margaskiego. A w zapowiedziach K.W.Chudzińskiego monografia szybowców SZD-16 Gil; SZD-15 Sroka oraz SZD-25 Lis. Edytowane 18 Grudnia 2024 przez Wojtek59 Aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 28 Grudnia 2024 Share Napisano 28 Grudnia 2024 Zapowiedź: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 4 Stycznia Autor Share Napisano 4 Stycznia Takie cóś na allegro znalazłem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Stycznia Autor Share Napisano 15 Stycznia Grunau Baby z FLY w ciekawym malowanku Niby Szwed, a biało-czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 30 Stycznia Share Napisano 30 Stycznia Ostatnio doszło : I specjalnie dla Vieh_sana - Puchatek z przekrojami: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia I tom drugi: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego No i tom pierwszy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego Poszukuję zdjęć polskich Komarów zarówno z kabiną jak i bez. Leżą już trochę w składziku, to myślę, że warto się nimi zająć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 3 Lutego Share Napisano 3 Lutego (edytowane) del Edytowane 3 Lutego przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego PW-1, tak podobno nazywał się ten projekt ( wykonano jeden egzemplarz, dziś przechowywany w PW ) po zapytaniu o 72 autor projektu odpowiada : mogę podesłać w stl ale będziesz musiał sam go sobie w slicerze pociąć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego 13 godzin temu, kopernik napisał: PW-1, tak podobno nazywał się ten projekt PW-ULS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego (edytowane) 7 minut temu, Wymysl napisał: PW-ULS Zgadza się: Edytowane 8 Lutego przez Wojtek59 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek1 Napisano 8 Lutego Share Napisano 8 Lutego 17 godzin temu, kopernik napisał: PW-1, tak podobno nazywał się ten projekt ( wykonano jeden egzemplarz, dziś przechowywany w PW ) po zapytaniu o 72 autor projektu odpowiada : mogę podesłać w stl ale będziesz musiał sam go sobie w slicerze pociąć. Moja praca, podoba się? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 21 Lutego Share Napisano 21 Lutego (edytowane) 19.02 oblatano nowy szybowiec akrobacyjny Instytutu Lotnictwa I-45 Jay https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/nowy-polski-szybowiec-akrobacyjny-i-45-jay-wzbil-sie-w-powietrze Edytowane 21 Lutego przez Wymysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Chciałbym tylko pochwalić kolegę @Janek1, że dzielnie "walczy" z naszymi tematami. Otrzymałem od niego pliki STL z modelem Czapli. Model nie był projektowany pod druk 3D, ale na 100% wydruk nadaje się na materiał wyjściowy (piszę jako osoba, której zdarzyło się skleić kilka A-modeli - szpachla i pilnik będą w użyciu - nie okłamujmy się). Jest jednak duża szansa, że coś się urodzi a wówczas umówiliśmy się z Kolegą, że będę mógł udostępnić wydruk zainteresowanym. Ostrzegam jednak - nie planuję poprawiania, odlewania w silikonie i kopiowania - tu ewentualnie każdy modelarz osobno będzie musiał zmierzyć się z problemem wykończenia wydruku. Na szybko wersja 3-cia wydruków (wpisuje się już w plany w 72-ce) i pierwsze podejście do kopyta i vacu - tu widać, że kopyto wyszło za małe (a to jest jeszcze przed szlifowaniem). Może jednak będzie z tego model? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek1 Napisano 10 Marca Share Napisano 10 Marca Cześć, chciałbym przedstawić mój projekt polskiego wodnoszybowca MT-1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek59 Napisano 12 Marca Share Napisano 12 Marca Zapowiedzi: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janek1 Napisano 20 Marca Share Napisano 20 Marca Witam chciałbym przedstawić resztę moich projektów: Wronę i Perkoza. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kopernik Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Kolejny projekt kolegi Janek 1 . https://www.facebook.com/groups/1439713163102113/user/100068957450258 Autor projektu nie wyklucza , że trafi do dystrybucji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jolomanolo Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca (edytowane) W dniu 23.02.2025 o 14:40, Kon_Bar napisał: @Janek1, Edytowane 23 Marca przez Jolomanolo Błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jolomanolo Napisano 23 Marca Share Napisano 23 Marca Dzień dobry, zaglądam tu od czasu do czasu i widzę że się dzieje, czy ktoś kleił pojazd A40(KT), znany też jako krylya tanka? A-model popełnił takie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi