Marudek Napisano 26 Stycznia 2019 Share Napisano 26 Stycznia 2019 (edytowane) Witam, Od dawna pracowałem również nad modelem Albatrosa. Zainspirowałem się zdjęciem samolotu Waltera Boninga składanego na "z paczki". Model w przybliżeniu przedstawia samolot po złożeniu A budowa zleciała tak: W kokpicie sporo dodałem od siebie: Dodałem oczka do przeciągnięcia linek. Musiałem dodać trochę plastiku żeby nie było szpar wzduż kadłuba: Wymieniłem oś podwozia na odrobinę delikatniejszą: A potem już maskowanie i malowanie: Dodałem trochę objętości do rury wydechowej z blaszki fototrawionej przez wklejenie na końcu kawałka igły i oblanie całości żywicą. Jak zwykle w międzyczasie zabrałem się za podstawkę. Co prawda linia telegraficzna na zdjęciu przebiega nieco dalej od miejsca akcji, ale myślę że podobnie jak ja będziecie mogli przymknąć na to oko Moje KM-y: Mój silnik w porównaniu z częścią z zestawu: Zabawa z naciągami: I gotowe: Zapraszam do galerii Edytowane 26 Stycznia 2019 przez Marudek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Claudio Napisano 17 Lutego 2019 Share Napisano 17 Lutego 2019 Szanowny Panie, jest Pan magikiem! Wspaniały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Model piękny, ale lądowanie w pobliżu słupów musiało być cholernie niebezpieczne:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Lutego 2019 Share Napisano 19 Lutego 2019 Jesteś chirurgiem z zawodu? :))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Hej, On tam nie lądował tylko był składany po dostarczeniu na front. Na zdjęciu którym się inspirowałem słupy były nieco dalej. Ja musiałem trochę nagiąć rzeczywistość żeby wszystko zmieściło się na podstawce średnicy 76 mm. A z zawodu jestem logistykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 No nieźle, gratulki Bardzo ładna winietka. Widzę , że uparłeś się na te paski ostatnio Valom ma u mnie sporego plusa za te wielopaki wielopłatów - i cena nie jest zaporowa, i modele przyzwoicie wykonane.. Szkoda, że jakoś nie widzę w sklepach ich drugowojennych produkcji, ale pewnie i te w końcu sobie bliżej obejrzę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 24 Lutego 2019 Share Napisano 24 Lutego 2019 (edytowane) LordDisneyland , ale Valom w 1/144 z drugo-wojennych robi tylko NT T-6 Texan (w 3 wersjach) i zestaw Messerschmitt Me.1101/ Focke-Wulf Ta-183. W skali 1/72 robią więcej modeli z II wojny. Edytowane 24 Lutego 2019 przez Cypis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Marca 2019 Share Napisano 1 Marca 2019 Wiem. Chodziło mi o Huckebeina z kolegą - po otwarciu pudełka PM z Ta-183 w 1/72 stwierdziłem, że w przyszłości kupię bardziej szczegółowy model w 144 A czas Texana także nadejdzie, prędzej czy później ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 17 Stycznia 2021 Share Napisano 17 Stycznia 2021 Fajny Albatroik :). Jeden z moich ulubieńców wielkiej wojny :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi