Daniel_ Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Miło popatrzec na postępy. Podziwiam wytrwałość. Szablony proponuję dobrze docisnąć do modelu tylko przy wewnetrznych krawedziach, żeby farba nie wpływała pod maskowanie. Polecam wykałaczke. No i oczywiscie calkowite maskownie elementu , żeby nie zapryskac mgielką . Wczoraj zrobiłem tak "v"ki na bradleyu i jestem nawet bardzo zadowolony z efektu. Jako maski używam taśmy malarskiej . Czy bedziesz malował aero czy "tampodruk" gąbką lub pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 6 Marca 2019 Autor Share Napisano 6 Marca 2019 Czas zamykać budę. Wnętrze doposażone, zmęczone i pobrudzone, podobnie podwozie. Użyłem ostatecznie pigmentów kupionych kiedyś na allegro po chyba 1.50 za sztukę (kilka odcieni brązów, małe pojemniczki, prawdopodobnie starte pastele) i washa z farb olejnych. Wyszło raczej znośnie. Wnętrze przykurzone jest bardziej, niż to wynika ze zdjęć, jakoś sztuczne światło gubi te pigmenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Marca 2019 Share Napisano 6 Marca 2019 Właśnie mi się odechciało kończyć mojego humvee. Pozamiatałeś tym Memuganem. Chylę czoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 Normalnie MISZCZ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 Jak bym się znał to może bym coś innego napisał a tak to powiem że się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 Panowie - dodam, że On "budę" od zera wystrugał - to będzie pierwszy tak dopieszczony merytorycznie Memugan na świecie..! Fotki z postępów prac obowiązkowo na Armoramę... Niech się uczą..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Marca 2019 Share Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) Już to pisałem, ale powtórzę. Koledze Kryspaczowi, dać tira polistyrenu i cysternę kleju do dyspozycji, to by nam tu jakiś model w 1:1 wysmażył. Przestaję tu zaglądać.... bo mam doła Żarcik taki, będę tu zaglądał i dołował się z rozkoszą. Edytowane 7 Marca 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 25 Marca 2019 Autor Share Napisano 25 Marca 2019 No dobra, robiłem co mogłem, pracę, mimo niedociągnięć, uważam za skończoną, dzięki za kibicowanie i zapraszam do galerii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi