Daniel_ Napisano 4 Marca 2019 Napisano 4 Marca 2019 Miło popatrzec na postępy. Podziwiam wytrwałość. Szablony proponuję dobrze docisnąć do modelu tylko przy wewnetrznych krawedziach, żeby farba nie wpływała pod maskowanie. Polecam wykałaczke. No i oczywiscie calkowite maskownie elementu , żeby nie zapryskac mgielką . Wczoraj zrobiłem tak "v"ki na bradleyu i jestem nawet bardzo zadowolony z efektu. Jako maski używam taśmy malarskiej . Czy bedziesz malował aero czy "tampodruk" gąbką lub pędzlem? Cytuj
kryspacz Napisano 6 Marca 2019 Autor Napisano 6 Marca 2019 Czas zamykać budę. Wnętrze doposażone, zmęczone i pobrudzone, podobnie podwozie. Użyłem ostatecznie pigmentów kupionych kiedyś na allegro po chyba 1.50 za sztukę (kilka odcieni brązów, małe pojemniczki, prawdopodobnie starte pastele) i washa z farb olejnych. Wyszło raczej znośnie. Wnętrze przykurzone jest bardziej, niż to wynika ze zdjęć, jakoś sztuczne światło gubi te pigmenty. Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Marca 2019 Napisano 6 Marca 2019 Właśnie mi się odechciało kończyć mojego humvee. Pozamiatałeś tym Memuganem. Chylę czoła. Cytuj
bazylms Napisano 7 Marca 2019 Napisano 7 Marca 2019 Jak bym się znał to może bym coś innego napisał a tak to powiem że się podoba. Cytuj
mandrivecs Napisano 7 Marca 2019 Napisano 7 Marca 2019 Panowie - dodam, że On "budę" od zera wystrugał - to będzie pierwszy tak dopieszczony merytorycznie Memugan na świecie..! Fotki z postępów prac obowiązkowo na Armoramę... Niech się uczą..! Cytuj
Grzegorz Grabowski Napisano 7 Marca 2019 Napisano 7 Marca 2019 (edytowane) Już to pisałem, ale powtórzę. Koledze Kryspaczowi, dać tira polistyrenu i cysternę kleju do dyspozycji, to by nam tu jakiś model w 1:1 wysmażył. Przestaję tu zaglądać.... bo mam doła Żarcik taki, będę tu zaglądał i dołował się z rozkoszą. Edytowane 7 Marca 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj
kryspacz Napisano 25 Marca 2019 Autor Napisano 25 Marca 2019 No dobra, robiłem co mogłem, pracę, mimo niedociągnięć, uważam za skończoną, dzięki za kibicowanie i zapraszam do galerii 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi