Stojkovic Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 Kamraci, Po trzyletniej walce z modelem pokazuję galerię końcową. Zestaw to Tamiya z 1978 roku. Dodatki: - metalowe gąsienice Friulmodel - działo bezodrzutowe AFV Club - Żywiczne elementy Accurate Armor - Fototrawionki z Eduarda - Figurki Bravo6 i CMK - Roślinność JoeFix Studio Model na żywo prezentuje się o niebo lepiej - do zobaczenia będzie w Bytomiu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paton69 Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 Bardzo mi się podobają takie zagracone pojazdy . Trzeba sporo wyobraźni żeby to wyglądało naturalnie . Gratulacje . P.S A na Festiwalu w Jaworznie ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 26 Lutego 2019 Share Napisano 26 Lutego 2019 Udalo sie, 3 lata to jeszcze nie tak zle. Fajny, udany projekt, mi sie podoba. Tak sobie mysle, ze moze te "wrota" desantowe by jeszcze troche ublocic, bo pewnie wojaki tamtedy wchodza do pojazdu i bloto sie nanosi, moze nawet jakies blotne odciski by zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Lutego 2019 Autor Share Napisano 27 Lutego 2019 W Jaworznie też będzie! Pewnie coś jeszcze dodam pigmentami żeby się lepiej zgrywało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 Pojazd fajnie pomalowany i zrobiony , brudzenie , bardzo realistyczne jak dla mnie mógłbyś trochę zróżnicować kolory na tej roślinności , jak Michał słusznie zauważył, rampa przedziału desantowego powinna być bardziej usyfiona i zadeptana . Jak dla mnie najsłabszym elementem są zdecydowanie ci "Indianie" jeżeli mają to być Afroamerykanie to kolor zdecydowanie nie ten , z jakiego powodu mają różny kolor mundurów i spodni to nie II wojna światowa żeby byli w "olimpijkach" z dywizji kościuszkowskiej też chyba nie są?,Gdzie są naramienne oznaki dywizyjne ??, Poza tym masz niedomalowane u góry szelki u tego gościa w bandamce, co robi puszka do wkm-u na rampie? Gość lewitujący na rampie (obydwie nogi ma w powietrzu) , pomalowany fajnie zwłaszcza super wyszły Ci pokrowce na hełmach szacun .Buty u wszystkich figurantów powinny być brudne . Jestem ciekaw co ten lewitujący trzyma w reku ? Są świetne zestawy Dragona z karabinkami M16 koszt nieduży (29zł) a look od razu 500+. Taśma nabojowa do M60 wygląda strasznie płasko i jest jednolitego koloru, peryskopy kierowcy i światła wyglądają sztucznie. Czego trzymają się klamoty umieszczone w rozłożonym falochronie, podczas jazdy na pewno pospadałyby. Do malowania ludków polecam farby olejne dla plastyków , spróbuj, a zobaczysz jakie modulacje będą Ci wtedy wychodzić , i jak zwykle polecam kalki z gałkami ocznymi. Masz potencjał , ale jak mówią diabeł tkwi w szczegółach. Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 27 Lutego 2019 Share Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) Podobne wrażenia do poprzedników. Na rampie zdecydowanie więcej syfu. Edytowane 3 Marca 2019 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 Jest super! Nic nie zmieniaj! Wszystko jest OK, manekiny też. Zwłaszcza te czerwone gęby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 2 godziny temu, marioba napisał: Jest super! Nic nie zmieniaj! Wszystko jest OK, manekiny też. Zwłaszcza te czerwone gęby! Domyślam się, że to cynizm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 34 minuty temu, Stojkovic napisał: Domyślam się, że to cynizm? Nie! Naprawdę nie! Wszystko mi się podoba! Całość jest dla mnie kapitalna i spójna! Oczywiście można się czepiać: błota za mało, gęby czerwone, paprocie i palmy za zielone. Ale to wszystko nie zmienia postrzegania twojej pracy. Ps. O czerwonych gębach napiszę do ciebie na pw. Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) Teraz wszystko jasne, wobec czego cieszę się, że nie zmarnowałem 3 lat warsztatu tego modelu. Tutaj fotka autorstwa Joachima Makowskiego z Festiwalu w Bytomiu Edytowane 3 Marca 2019 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kaizaki Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Zdjęcia zdjęciami na żywo wygląda lepiej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 Jak chyba każdy mój model do tej pory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi