Bengal Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Dobry, w moim kolejny warsztacie, tym razem coś ruskiego. T-14 ARMATA ale w wersji "what if" w malowaniu desert pattern. Nie będę robił in-boxu bo jest dostępny tutaj. dokupiłem do niego metalową lufę Abera oraz zestaw blaszek Eduarda : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Podpatruję. Będzie jakiś załogant wystawiał z włazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Marca 2019 Autor Share Napisano 13 Marca 2019 4 minuty temu, mandrivecs napisał: Podpatruję. Będzie jakiś załogant wystawiał z włazu? neeee, ja i figurki się nie lubimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Mariusz, Ciebie na serio wessało w te czołgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 41 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Mariusz, Ciebie na serio wessało w te czołgi Od zawsze wessany jestem we współczesne konflikty. Na żadnego Tygrysa czy Shermana mnie nie namówisz... A Armata jak najbardziej, ale najlepiej z fotografii z linii frontu..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Fotki Armaty z frontu, raczej nie uświadczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Podpatruję, chociaż Armata mnie się nie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Marca 2019 Autor Share Napisano 18 Marca 2019 Dobry, pytanie mam do tej pory w czołgach miałem opcję, że pomiędzy dwoma częściami koła było "poly cap" w armacie tego nie ma. w tym momencie jak na sucho złożyłem to wydaje mi się, iż jest krzywo (tj. na pewno jest) i tu moje pierwsze pytanie jak zrobić by było prosto/równo i od razu rodzi się drugie pytanie : a) czy skleić cześć gąsienic z zestawu i na nich równo przymierzyć, skleić koła i na koniec nakładać gąsienice b) kupić metalowe gąski friule lub mastekluby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 18 Marca 2019 Share Napisano 18 Marca 2019 (edytowane) Jaa bym kupił friule. Potem złożył je do kupy, ale nie spinał bym ich na stałe. Potem pomalowałbym wszystkie koła i wannę. Wkleiłbym na stałe wszystkie koła z wyjątkiem zębatych/napędowych. Odwróciłbym kadłub do góry nogami i nie spięte gąski ułożył tak, by były pod rolkami nośnymi, czyli tymi małymi kółeczkami, które są nad kołami jezdnymi. Gdy już te gąski tak będą sobie leżały, wkleiłbym koła napędowe, a następnie spiął gąski na stałe. Pomogłem? Edytowane 19 Marca 2019 przez Grzegorz Grabowski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Marca 2019 Autor Share Napisano 18 Marca 2019 19 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Pomogłem? jak zawsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 To super I taka jeszcze porada. Sklej i pomaluj sobie cały czołg. Złoszuj go i lekko pobrudź, ale niech Cię Reka Boska broni, robić z Armaty, takiego łacha, jak zrobiłeś z Abramsa. Gąsienice zakładaj już na samym końcu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Marca 2019 Autor Share Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) W dniu 19.03.2019 o 03:17, Grzegorz Grabowski napisał: ale niech Cię Reka Boska broni, robić z Armaty, takiego łacha, jak zrobiłeś z Abramsa Postaram się ale nie obiecuję jaki będzie efekt końcowy Złożyłem wannę, poprzyklejałem co nie co i wygląda tak Mam pytanie o blaszki (kratki), które wybrać dolne kratki : i górna kratka : wydaje mi się, że od takoma (tj. te na dole) są lepsze : duża będzie ta armata prawie jak mój rhino Edytowane 20 Marca 2019 przez Bengal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 20 Marca 2019 Share Napisano 20 Marca 2019 Jak blaszki Takoma są lepsze, to nad czym się zastanawiasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Marca 2019 Autor Share Napisano 20 Marca 2019 9 minut temu, Grzegorz Grabowski napisał: Jak blaszki Takoma są lepsze, to nad czym się zastanawiasz? wole się zapytać moje wydaje mi się czasem nie wychodzi mi na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 21 Marca 2019 Share Napisano 21 Marca 2019 Zaimponowały mi te spawy na oryginale. Rosjanie z pewnością poprzez ich precyzje i subtelność oddają hołd T-34 jak i latom owocnego rozwoju radzieckiego rzemiosła. No chyba że cała ta płyta to improwizacja poskładana z jakichś nieszczęsnych eksponatów które akurat mieli na zapleczu =P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Marca 2019 Autor Share Napisano 21 Marca 2019 przykleiłem rano dwie blasz ki chyba lepiej niż w Iraqu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Marca 2019 Autor Share Napisano 31 Marca 2019 Chciałem zmierzyć się z blaszkami, chciałem bo jak mi nie wyjdzie to mam zestawowe ale pojawił się problem. Ale jestem ślepy ale moim zdaniem zestaw eduarda jest wybrakowany, mianowicie chodzi mi o 4 blaszki (x2) które są po zewnętrznych stronach : w instrukcji nie ma o nich wzmianki a pozostały mi już pojedyncze blaszki : na żółto zaznaczyłem, te które nie są wypisane i które będą "wolne" natomiast ani same wycięte ani po złożeniu ni jak nie pasują ani do dołu czy góry tej kratki. Czy ja źle patrzę czy eduard popełnił babola ? Chciałbym bardziej skłaniać się do pierwszej opcji niż u nich to reklamować jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 31 Marca 2019 Share Napisano 31 Marca 2019 Tak analizuje. A może te blaszki maja byc przegiete i tworzyc zamkniecie kratownicy od przodu (taka rama)na rysunku widac , że jeden koniec jest wolny , (te krotsze koncowki) a drugi jest jakby dospawany do plaskownika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 31 Marca 2019 Autor Share Napisano 31 Marca 2019 na ten pomysł nie wpadłem - dzięki. zrobię drugą stronę i zobaczę jakie mi zostaną blaszki i wtedy będę kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2019 Dobry, malutki updejt. Skończyłem dzisiaj wieżę , położę podkład i zobaczymy co wyjdzie do poprawek pierwsze co się rzuca w oczy to plastikowa lufa, niestety poległem w walce z blaszkami do lufy. Detale plastikowej są bardzo fajne, więc zdecydowałem się na plastikową. A tak to troszkę wcześniej, przed zakupem metalowych gąsek złożyłem prawą stronę : nie jest najgorzej chyba, tak mi się nie chce składać lewej, ale jak ją złożę to wtedy podejmę decyzję czy zostawić czy kupić metalowe. i bez gąsek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Kwietnia 2019 Share Napisano 6 Kwietnia 2019 Fajnie wygląda. A te gąsienice nie mogą bardziej wejść na koło zębate? Też sobie go kiedyś sprawię, po powrocie do kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2019 Jak będę je wklejał to je bardziej wcisnę, na razie tylko taka przymiarka. Gorzej, że jeden "wachać" od koła troszkę uszkodziłem będę kombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Kolejny mały updejt. Mam nie całe 2 miechy by skończyć Armatę więc dzisiaj troszkę podziałałem Najpierw wieża : No i chciałem powiedzieć, że debonder to dobry wynalazek Dalej uczę się wyczucia używając CA i czasem uda mi przesadzić ale można to uratować i ciutkę mniej kleju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel_ Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) A jak blaszki na kratownicach ? pasują ? Ładny ten czołg . A podobno Ruscy nie mają wzornictwa przemysłowego. Tak im wychodzi przez przypadek? Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Daniel_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 (edytowane) Ten jest ładny, ale T-90MS ładniejszy Następnym razem, jak masz do przyklejenia taką siatkową blaszkę, nakładaj klej, tylko na narożniki, po małej kropelce. Edytowane 8 Kwietnia 2019 przez Grzegorz Grabowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi