Marcin M. Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 No, czas zacząć coś specjalnego. Będę malował ich po kolei, tak jak pojawiali się w grupie. Na początek więc - #1 Chris Adams. Przepięknie wyrzeźbione, solidnie odlane, jakość lepsza od sgta Grodina, którego malowałem ostatnio, nie jest taki mydlany w dotyku, gładki. Ślady form w miejscach nieistotnych. Szkoda, że można go tylko w kapelutku zrobić ale dwie wersje to by była rozpusta. yeeeha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 Nie pochwalam takich niecnych czynów ale zawsze będziesz miał we mnie wiernego kibica! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Marca 2019 Autor Share Napisano 19 Marca 2019 4 minuty temu, enten napisał: Nie pochwalam takich niecnych czynów ale zawsze będziesz miał we mnie wiernego kibica! Wiedziałem, że Cie zaskoczę - kolejne popiersie. Cała seria składa sie z ośmiu - siedmiu pistoleros i jednego bandyty Calvery. Będzie co malować, no i na co odkładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Marca 2019 Share Napisano 19 Marca 2019 A czyja to produkcja i skąd kupujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Marca 2019 Autor Share Napisano 19 Marca 2019 Popiersia rzeźbi Pavol Offo Ovecka, wydawca Mitches Military Models. Tę serię można kupić na ich fejsie. W całości lub na sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Marca 2019 Autor Share Napisano 26 Marca 2019 (edytowane) Z tego podekscytowania nie zauważyłem braku kawałka zaszewki między trzecim a czwartym guzikiem koszuli. Jak sie okazało, to błąd w produkcji (już na etapie mastera), trzeba było uzupełnić. Szczeliny powstałe po naklejeniu kapelusza wypełniłem plasteliną. Dziurka od spodu zrobiona, postumencik zamówiony, wszystko niepotrzebne usunięte, gotowy do mycia i podkładowania. Widać jak śmiało patrzy w przyszłość. Edytowane 26 Marca 2019 przez Marcin M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 26 Marca 2019 Share Napisano 26 Marca 2019 Yul jak żywy!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 28 Marca 2019 Autor Share Napisano 28 Marca 2019 Podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Zacząłem malować koszulę. W sieci można znaleźć zdjęcia z różnymi jej odcieniami, od ciemnografitowego, stalowoszarego, aż do błękitnego. Ja wybrałem ten kolor, tak jak w filmie: Pierwsza warstwa, zgrubna - Macragge Blue citadelowa: Przy okazji, dzisiaj przetestowałem papier spodnaklejkowy jako wierzchnią warstwę mokrej palety. Mieszane mam uczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikemc Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Ciekawie się zapowiada. Będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 3 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2019 W dniu 1.04.2019 o 22:02, mikemc napisał: Ciekawie się zapowiada. Będę obserwował. Zapraszam zawsze. Wstępnie rozplanowałem rozjaśnienia i cienie. Teraz trzeba to będzie połączyć. Rozmaite niebieskie od citadel i VGC, mokromieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2019 Dzisiaj trochę popracowałem nad przejściami kolorów. Niebieskie glaze'y. Jeszcze ze dwa dni i będzie git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2019 Macragge blue rozcieńczone lahmian medium załatwiło sprawę - przejścia kolorów sa wreszcie jak należy, łagodne. Mozna iść dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 10 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2019 Kapelusz - czarny z szarym. Dobrze, że ta męka za mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 12 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Do kapelusza wrócę. Tymczasem zaznaczyłem cienie. Makijaż taki niewyjściowy - old i dark rust od AK. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) I tu pięknie widać szczegóły Szkoda, że nie wszyscy tak pokazują co robią Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez megapol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 14 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Dzisiaj pierwsze konkretne kolory. Użyłem farb light skin tone pactry, dwarf skin VGC i dark rust AK. Po całości najpierw dałem cielisty pactry, potem, korzystajac z uprzednio zaznaczonego szkicu, mieszając farby uzyskałem efekt jak niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2019 Reikland flesh mocno rozrobiony lahmian medium. Plan był trochę inny, no ale na błędach sie człowiek uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Uratowałem. Różnocieliste glejzy nieśpiesznie przez całe popołudnie. Szyję muszę dopracować. Jutro pewnie jeszcze poprawie kontrast, ale już przynajmniej nie ma na twarzy miesa mielonego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 Widać , że twarz nabiera życia . Klimatyczny gość z klimatycznych filmów . Czy takie figurki są robione całości ? Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Maja 2019 Autor Share Napisano 4 Maja 2019 W dniu 16.04.2019 o 23:28, Hello napisał: Czy takie figurki są robione całości ? Wszystko zalezy od tego jak sobie rzeźbiarz/producent zaplanował. Ten tutaj ma kapelusz osobno, ale są też popiersia lane w całości, lub całkiem w kawałkach, jak jeszcze rece dochodzą albo rzeźba skomplikowana. W dniu 16.04.2019 o 23:28, Hello napisał: Widać , że twarz nabiera życia . Klimatyczny gość z klimatycznych filmów . Dzięki, ten dopiero pierwszy, jeszcze siedmiu w kolejce. Cadian Fleshtone (glaze) złagodził jeszcze bardziej przejścia i teraz już jestem zadowolony. Zacząłem też malowanie oczu. Rotten white i rosy flesh VGC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 4 Maja 2019 Autor Share Napisano 4 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Maja 2019 Autor Share Napisano 5 Maja 2019 Oczy. Zaznaczyłem osie źrenic. Jego lewa jest we właściwym miejscu (oczywiście będzie mniejszą kropką), prawa wstawiona jako kontrolna - będzie przesuwana po zrobieniu lewego oka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Świetnie się prezentuje, uwielbiam takie foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 7 Maja 2019 Autor Share Napisano 7 Maja 2019 W dniu 5.05.2019 o 23:03, megapol napisał: Świetnie się prezentuje, uwielbiam takie foty Dzięki, będzie więcej. Jak kto głupi, przez cały dzień malowałem mu oko niebieskim kolorem, a to przez to, że złe referencje oglądałem. Zamiast M7, wczytywało mi Westworld, gdzie Yul Brynner grał kowboja robota Dlatego nie mogłem podobieństwa uchwycić. Nawet paintem sobie pomagałem. I to wciąż nie było to. A wystarczyło znaleźć pierwsze lepsze zdjęcie oryginału, nie postaci z filmu.... Zacząłem od lewego oka. Długa droga przede mną, ale gorzej bywało. Prawdopodobnie trzeba będzie popracować nad oprawą oczu, ewentualnie wielkością tęczówki, bo jeszcze nie do końca o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi