M.A.V. Napisano 8 Maja 2021 Share Napisano 8 Maja 2021 3 godziny temu, Marcin M. napisał: To prawdopodobnie ostatnia figurka z tego wypustu, formy zużyte były i musiałem uprosić, żeby jeszcze raz odlali..... warsztat z dreszczykiem ważne że jeszcze dali radę zrobić, bo jakby drużyna nie był kompletna to lipa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Maja 2021 Autor Share Napisano 8 Maja 2021 15 minut temu, M.A.V. napisał: warsztat z dreszczykiem A dejże Pan spokój z takimi emocjami. No ale dobrze, że tak się ułożyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 10 Maja 2021 Share Napisano 10 Maja 2021 To będzie ciekawie... no ale wracając do aktualności : ładny ten brzydki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 13 Maja 2021 Autor Share Napisano 13 Maja 2021 W dniu 10.05.2021 o 23:51, myszaty napisał: ładny ten brzydki Dzięki! Wszyscy są ładni! Baza na twarzy, mieszanka ratskin i salmon rose, z domieszką heavy skintone. Złoszowany reiklandem: Jutro sprawdzę kontrast, porównując go z koleżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Maja 2021 Share Napisano 14 Maja 2021 Tak patrzę na tego Calvere, to za każdym razem nachodzi mnie myśl że brakuje mu cygara..... Nawet usta ma tak wyprofilowane że aż się prosi wsadzić mu tam jakiegoś nadpalonego kikuta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 15 Maja 2021 Autor Share Napisano 15 Maja 2021 W dniu 14.05.2021 o 11:14, M.A.V. napisał: Nawet usta ma tak wyprofilowane że aż się prosi wsadzić mu tam jakiegoś nadpalonego kikuta Cygaro to akurat w "The Good, The Bad & The Ugly"! A tu chodzi o to, żeby pokazać jaki był złotousty! Pierwsze kontrasty na buzi, słabo widać, bo reszta w podkładzie. Zapodam chociaż washa na zarost, żeby ocenić jak wyszło. Ech. Teraz widzę, że i tu nie obędzie się bez dorabiania tego i owego, przecież tak jest bez sensu: A Chico dostał podkładem po całości. Szarym motipem. Uważajcie na siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 16 Maja 2021 Autor Share Napisano 16 Maja 2021 Calvera. Panzergrau zwashowany nuln oilem na zaroście, dodatkowo porcja rozjąsnień. Chico. Miało być lekko, łatwo i przyjemnie, dla urozmaicenia wymyśliłem mu koszulę w innym kolorze. Jednego nie przewidziałem, na szczęście dzisiaj znalazłem to zdjęcie... Paseczki.... Lubimy. Wybaczcie, że ich nie policzę. Ale będą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 18 Maja 2021 Autor Share Napisano 18 Maja 2021 Chico. Warlord purple na koszuli - na początek. Nie przypuszczałem, ze kiedykolwiek się mi przyda ten kolor. Calvera zaczął śmielej patrzeć w przyszłość. Do skorygowania kształt brwi, kolor ust, no i coś z wnętrzem paszczy muszę jeszcze podziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 Calvera figurkowy jakby troszku starszy od filmowego, co nie? Ale zmalowanie extraklasowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 19 Maja 2021 Autor Share Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, myszaty napisał: Calvera figurkowy jakby troszku starszy od filmowego, co nie? To akurat być może. Oni wszyscy trochę wieku nie trzymają. W sumie najbardziej akuratny z nich wszystkich to Lee, ten w kamizelce. Ale i tak zestawy/figurki ręcznie rzeźbione wolę od tych robionych w programach 3D. Dodałem oprawę oczu - rzęsy - bo wydawał się wyblakły nieco, brwi przerzedziłem; błysk w oczach, zęby przemalowałem, bo wyglądał jakby miał kamień stuletni i trochę rozjaśnień tu i ówdzie. Chico. drakenhof nightshade. Mam nadzieję, że wiem co robię Edytowane 19 Maja 2021 przez Marcin M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 W dniu 18.05.2021 o 22:16, Marcin M. napisał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 19 Maja 2021 Share Napisano 19 Maja 2021 42 minuty temu, Marcin M. napisał: Mam nadzieję, że wiem co robię Rozpoznanie bojem? Jakoś jestem spokojny o wynik... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 26 Maja 2021 Autor Share Napisano 26 Maja 2021 W dniu 19.05.2021 o 22:50, myszaty napisał: Rozpoznanie bojem? Jakoś jestem spokojny o wynik... Ech. Choćbym się zesrebrzył, nie dam rady, to jednak nie to samo co paski na kamizelli. Umyty i przemalowany. Będzie w monokolorze - trudno. Na otarcie łez - Calvera pasek dostał do kapelutka pod brodę. Skoro jest na filmie, to warto było choć spróbować go dorobić. Z taśmy tamiya. M. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 31 Maja 2021 Autor Share Napisano 31 Maja 2021 Calvera w sumie gotowy, po drodze jeszcze dorobiłem mu sznurki na kapeluszu, skoro w filmie ma, to czemu nie? Nie jest to dokładnie 1:1, luźne nawiązanie: Pozostało wykończyć...: U ostatniego - cieniowanie koszuli (jeszcze trochę zejdzie) i baza na kamizelce. M. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 1 Czerwca 2021 Share Napisano 1 Czerwca 2021 Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 2 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2021 W dniu 1.06.2021 o 08:44, zaruk napisał: Powodzenia Dzięki, zawsze się przyda! Cóż. El Bandito czeka na galerię... ...a młodemu cieniujemy kamizelkę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2021 Calvera już wita Was w galerii... ...a Ostatni dostał pierwszy kolor na twarz, Heavy Skintone od VGC, dodatkowo trochę szarych glejzów na kamizelkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 Ostatnio krucho z czasem...ale kolejny odcinek znów wciągający.✌ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 5 Czerwca 2021 Share Napisano 5 Czerwca 2021 Edi Wallach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 5 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2021 4 minuty temu, kubisz napisał: Edi Wallach? Dasz wiarę, ze zauważyłem tego byka dopiero, jak mocowałem etykietkę do podstawki? A oglądałem je, te naklejki, kilkadziesiąt razy. I przeoczyłem. Przy okazji następnego zamówienia dostanę nową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 7 godzin temu, Marcin M. napisał: Przy okazji następnego zamówienia dostanę nową. koniecznie do wymiany żeby wstydu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 6 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2021 14 godzin temu, M.A.V. napisał: koniecznie do wymiany żeby wstydu nie było Nie będzie. Po całości wash Seraphim Sepia i rozjaśnienia bazowym z dodatkiem light skin pactry. I jakieś tam mazaje na chustce: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 8 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2021 Jeszcze trochę glejzów, na koniec dałem mu jeszcze rzadki ratskin flesh po całości, co by ocieplić karnację, bo zaczął zombiackosino wyglądać. Zacząłem oczy. Kompletnie nie mam pojęcia, w która stronę będzie patrzył, żeby było prawidłowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzymonP. Napisano 8 Czerwca 2021 Share Napisano 8 Czerwca 2021 Fajnie to wychodzi, twarz już faktycznie mniej zombiacka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin M. Napisano 9 Czerwca 2021 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2021 18 godzin temu, SzymonP. napisał: Fajnie to wychodzi, twarz już faktycznie mniej zombiacka Z tego wszystkiego zapomniałem wstawić poprzedni etap, tuż po glejzach łagodzących przejścia, razem z koleżkami, za siny był: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi